قم - ایرنا - استاندار قم تدوین راهبرد توسعه نواحی صنعتی استان را موردتوجه قرار داد و گفت: در کنار اولویت توسعه گردشگری در مناطق باید توسعه نواحی صنعتی نیز در راستای اشتغال‌زایی جوانان در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش عصر سه‌شنبه روابط عمومی استانداری قم، بهرام سرمست در آیین بهره‌برداری از گازرسانی به ۲۱ روستای دهستان قاهان بخش خلجستان قم اظهار داشت: اگر به لحاظ سخت‌افزاری بگوییم گازرسانی بستر و زیرساخت توسعه در هر شهر و روستایی محسوب می‌شود در واقع همت والای مردمان، بزرگان و نخبگان یک منطقه می‌تواند این زیرساخت‌ها را فعال‌تر و بارورتر کند بنابراین باید وجود همدلی و تقویت همدلی بین مسئولان و نمایندگان ارکان نظام اسلامی در شرایط کنونی را قدر بدانیم.

وی بابیان اینکه مسئولان قم باید هر منطقه‌ای را بر اساس استعداد و ظرفیت‌هایش مطالعه و برای آن یک چشم‌انداز توسعه تعریف کنند، تصریح کرد: قم یک استان زیارتی و گردشگری شناخته‌شده است اما نباید از ظرفیت روستاهای آن غافل شویم چراکه در مناطق روستایی قم ظرفیت بسیار برای توسعه گردشگری وجود دارد.

استاندار قم مهاجرت معکوس به روستاها، قرار گرفتن در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران و محور مواصلاتی بودن قم را موردتوجه قرار داد و ابراز کرد: امروزه با توجه به زندگی ماشینی و صنعتی در کلان‌شهرها این‌چنین مناطقی ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای توسعه گردشگری دارند.

قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است، جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تَن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

وی همچنین با تاکید بر توجه جدی بر توسعه گردشگری روستایی گفت: در کنار توجه به نواحی صنعتی، باید توسعه شهرک‌های صنعتی و زیرساخت‌های آن نیز در اولویت کار مسئولان قرار گیرد.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

در این سفر طرح‌های سامانه پایش آلودگی هوا در مجموعه نیروگاه سیکل ترکیبی، پاسگاه سلفچگان، محور چهار خطه سلفچگان ساوه و گازرسانی به ۲۱ روستای دهستان قاهان بخش خلجستان بااعتباری بالغ‌بر هزار و ۸۳ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید و به‌این‌ترتیب قم به لحاظ دسترسی تمام روستاهای بالای آن به نعمت گاز جزو استان‌های سبز کشور قرار گرفت.