سنندج - ایرنا - عضو کمیسیون آب، منابع طبیعی و کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح ساختار مدیریت منابع آبی ضروری است و در کمیسیون آب و کشاورزی به عنوان یک ضرورت بدنبال تشکیل وزارت منابع طبیعی و محیط زیست هستیم.

به گزارش ایرنا، پرویز اوسطی روز سه‌شنبه در نشست با کمیته آب شبکه جامعه و دانشگاه در دانشگاه کردستان با ابراز خرسندی از دستاوردهای علمی دانشگاه کردستان در زمینه آب اظهار داشت: این کمیته باید در تهیه اسناد بالا دستی آب، نقش بیشتری ایفا کند.

وی اضافه کرد: سواد مجلس در زمینه آب و منابع آبی در سطح خوبی نیست و دانش علمی دانشگاه کردستان می‌تواند یکی از بازوهای مشورتی نمایندگان برای مطالعه و تصمیم گیری در سطح ملی برای مساله آب باشد.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی افزود: این کمیته لازم است در تصمیم‌گیری‌های آب در کشور و کردستان مشارکت فعال داشته باشد و مسوولان هم نیازهای پژوهشی این کمیته را مرتفع کنند.

 وی با بیان اینکه ۳ درصد آب‌های شیرین دنیا در ایران قرار دارد، یادآور شد: اگر در مصرف بهینه آب و توزیع عادلانه آن تجدید نظر نکنیم، به بن بست می‌رسیم.

اوسطی تاکید کرد: موضوع آب، اولین اولویت کمیسیون آب، منابع طبیعی و کشاورزی در مجلس است و از آنجا که روند توسعه در ایران روند منطقی نداشته و مبتنی بر آمایش سرزمینی نبود، موضوع آب منجر به مسائل جدی اجتماعی شده است.

نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: قرار است در توزیع آب در کشور بازنگری شود و هر کدام از استان‌ها نیز دیدگاه کارشناسی خود را به تصمیم گیران منتقل کنند که پتانسیل کارشناسی معتبر کردستان هم در این تصمیم ملی می‌تواند تاثیرگذار باشد.

ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی آب از رییس دانشگاه کردستان خواست تا کمیته خاک نیز در شبکه جامعه و دانشگاه تشکیل شود و همزمان کمیته آب این شبکه، گزارش ملی در خصوص آب تهیه کنند.

اوسطی اظهار داشت: کردستان در این زمینه باید مرجع باشد و این کمیته اطلاعات خود را در اختیار مرکز پژوهش‌های مجلس قرار دهد چرا که بیشتر گزارش‌ها در خصوص آب علمی و عمقی نیست و سطحی است.

رییس دانشگاه کردستان هم در این نشست شکلگیری شبکه جامعه و دانشگاه را در راستای فعال شدن مسوولیت اجتماعی استانی و ملی در قبال مردم دانست و افزود: این شبکه مستندات متقن و پژوهش‌های علمی تهیه کرده و برای پیگیری در اختیار مسوولین مرتبط، نمایندگان مجلس و دستگاه‌های اجرایی قرار می دهد تا با پشتوانه آن قدرت چانه زنی و دفاع منطقی از مطالبات مردم افزایش پیدا کند.

رحمت صادقی اضافه کرد: این پژوهش‌ها موجب می شود پیگیری حقوق مردم توسط نمایندگان و مسوولین تنها در حد مکاتبه و کلی گویی و یا از روی تعلق خاطر جغرافیایی و سیاسی نباشد، بلکه طرح مساله از جنبه علمی باشد.

وی با بیان اینکه یکی از کمیته‌های موفق شبکه جامعه و دانشگاه، کمیته آب است که توانسته پژوهش‌های علمی قابل توجهی انجام دهد، گفت: اسناد علمی این کمیته می‌تواند مبنای دفاع از توزیع عادلانه آب در کشور و با در نظر گرفتن حساسیت‌های زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی باشد.

صادقی با اشاره به ضرورت توجه به اسناد و پژوهش‌های علمی در سند جامع مدیریت آب، ابراز امیدواری کرد مستندات و دغدغه‌های علمی کارشناسان این کمیته در خصوص موضوع مهم آب از تریبون مجلس و از زبان ناظر مجلس در شورای عالی آب به سمع نظر افکار عمومی و مسوولان مرتبط برسد.

در این جلسه اعضای کمیته آب شبکه جامعه و دانشگاه کردستان بخشی از مطالعات علمی خود را در زمینه آب از جمله در حوزه های اجتماعی، زیستی محیطی و اقتصادی و کشاورزی در قالب چند مقاله به صورت سخنرانی در اختیار ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی آب قرار دادند.