به گزارش ایرنا ، نادر فلاحی روز سهشنبه در جلسه بررسی اعتبارات سفر ریاستجمهوری با اشاره به افزایش مناسبت در اختصاص اعتبارات از محلهای سفر ریاستجمهوری، اعتبارات ابلاغی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و استانی به این اداره کل افزود: ۵۵۰ میلیارد ریال از این میزان اعتبار از محل سفر رییسجمهوری با تخصیص ۱۰۰ درصدی ابلاغ شده که برای احداث جادههای دسترسی مناطق گردشگری هزینه میشود.
وی با بیان این که ۳۷۰ میلیارد ریال نیز با تخصیص ۱۰۰ درصدی از محل منابع حمایتی جهش تولید برای تامین و تکمیل زیرساختهای گردشگری استان اردبیل اختصاص یافته است، اظهارداشت: برای پروژههای حوزه میراثفرهنگی نیز ۳۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر رییسجمهوری در نظر گرفته شده است.
فلاحی، اختصاص اعتبارات از محل منابع استانی و ابلاغی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را مطلوب عنوان و بیان کرد: با وجود محدودیتهای اعتباری دولت، اختصاص بیش از ۱۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار به استان اردبیل بیانگر اهمیت طرحها و پروژههای گردشگری و میراث فرهنگی استان است.
وی همچنین ادامه تلاش برای تحقق شعار "اردبیل بر قله گردشگری کشور" را جزو اولویت کاری خود در سال جاری اعلام کرد و گفت: این شعار با اقدامات انجامشده رو به عملیاتی شدن است و با اقدامات گسترده صورت گرفته و با هزینه اعتبارات اختصاصی، شاهد توسعه هر چه بیشتر این بخش خواهیم بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، بخش گردشگری را یکی از سه محور اصلی توسعه استان و مورد حمایت ویژه ذکر کرد و افزود: تعیین گردشگری به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه موجب رونق اجری پروژهها و طرحهای مختلفی در این بخش شده است.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استانهای گیلان، زنجان و آذربایجان شرقی همسایه بوده و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر ۳۲ واحد هتل با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تخت، ۸۷ واحد هتل آپارتمان با بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تخت، ۹۸ واحد مهمانپذیر با بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تخت، سه واحد کمپینگ گردشگری با ۴۰ تخت، ۲ واحد مجتمع گردشگری با ۱۵۰ تخت و ۲ واحد اقامتگاه بومگردی با ۵۰ تخت در خدمت گردشگران استان اردبیل است.
استان اردبیل با تعداد ۱۱۸ چشمه آبگرم و معدنی با خواص درمانی متعدد، قطب چشمههای آبگرم ایران محسوب میشود و با تشویق به سرمایه گذاری و احداث مجتمعهای آبدرمانی و مراکز اقامتی و پذیرایی، جاذبه کم نظیری برای جذب گردشگران سلامت و تفریحی در این استان فراهم شده است.
سالانه بیش ار یک میلیون گردشگر از جمهوری آذربایجان عمدتاً با هدف استفاده از مزایای درمانی استان اردبیل از مرز بیلهسوار مغان و نیز از استانهای همجوار وارد استان اردبیل میشوند.
تعداد گردشگران ورودی به استان اردبیل در سال گذشته حدود ۶ میلیون نفر بوده و شهرستان سرعین به عنوان قطب مجتمعهای آبدرمانی کشور نقش موثری در رونق گردشگری این استان دارد.