به گزارش ایرنا، محرم که میشود حال عجیبی به عاشقان اهل بیت دست میدهد. خواهی نخواهی دلت پر میکشد برای تکایا و حسینیه ها؛ همصدا با دیگران زمزمه یا حسین(ع) سر دهی و همپای آنان در کوچه پس کوچه های شهر در مراسم عزاداری شرکت کنی.
اما امسال حال و هوای محرم حال و هوای دیگری است. با شیوع ویروس کرونا همه چیز شکل دیگری به خود گرفته و محرم نیز با تمامی آیین ها و آداب و رسومهایش، تغییر یافتهاست. هر چند دیگر صدای طبل، سنج و مرثیه سرایی دسته های عزاداری نیست، اما کوی و برزن پرشده از پارچه های سیاه عزای امام حسین(ع) و هر خانه ای در دماوند یک حسینیه شدهاست.
مردم شهیدپرور و ولایتمندار شهرستان دماوند که نام و آوازه آنان در ارادت به اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) زبانزد است، از برگزاری مراسم عزادارای دست برنداشته و براساس شیوه نامههای بهداشتی، آیینهای عزادارای را برگزار می کنند.
گرچه هرسال نذورات بسیاری در هیاتها و حسینیههای شهرستان پخته و توزیع میشد و امسال به دلیل کرونا، ممنوع شده است اما دست بخیری مردم خیر و نیک اندیش شهرستان نه تنها کم نشده بلکه بیش از گذشته یاریرس نیازمندان هستند.
هیات های عزاداری متعهد به ضوابط سامانه بیرق باشند
حجتالاسلام و المسلمین احمد خالقی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دماوند در این باره میگوید: دستورالعملهای ملی ستاد کرونا به تشکلها ابلاغ شدهاست.
وی می افزاید: دستورالعملها ایجابی و سلبی هستند که موارد سلبی پررنگ شد، اما به موارد ایجابی که شامل مدیریت محرم و صفر است پرداخته نشدهاست و این باعث ابهام بسیاری از تشکلها شدهاست.
به گفته رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دماوند، اصحاب رسانه دستورالعملها را مبنا قرار دهند و از پرداختن به مواردی که شاید منطبق با سلایق افراد و گروهها است، پرهیز کنند، این اتفاقات منجر به ایجاد حواشی در شهرستان میشود.
خالقی ادامه میدهد: چند مراسم کلیدی به طور خاص در شهرستان دماوند برگزار میشود، به طور مثال مراسم روستای زیارت یا شب عاشورای دماوند در حسینیه محله درویش که مراسم خاص شهرستان دماوند هستند و جمعیت بسیاری از شهرهای مختلف هر ساله در آنها شرکت میکردند، بنابراین ضرورت دارد که تصمیمات واحد از سمت ستاد کرونا اتخاذ شود و اطلاع رسانی لازم در این زمینه صورت گیرد.
وی تصریح دارد: دستگاههای مربوطه باید در کنار ما بوده و همکاری داشته باشند و فضاهای روباز خود را در اختیار مراسم عزاداری قرار دهند تا در فضاهای بسته مراسمی برگزار نشود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دماوند با اشاره به سامانه «بیرق» در سازمان تبلیغات میگوید: تمامی تشکلهای دینی که قصد برگزاری مراسم را دارند باید در این سامانه متعهد شوند که بندهای دستورالعملهای ستاد کرونا را رعایت میکنند.
خالقی عنوان میکند: در سامانه یک کد پیگیری و مجوز برگزاری مراسم در ماه محرم و صفر امسال به هیاتها و تشکلها داده میشود و در صورت نداشتن این کد از برگزاری مراسم آنها ممانعت بهعمل میآید.
وی میافزاید: همه تشکلها و هیاتها باید از طریق سامانه بیرق به ضوابط متعهد شود تا شاهد کمترین آسیبها باشیم.
رعایت شیوه نامه های ابلاغی در ایام محرم کمک به کادر درمان است
حسن خیرخواه، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند نیز اظهار داشت: برنامه های سوگواری برای آقا ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی از سوی عزاداران و هیات های شهرستان دماوند برگزار شده که لازم است صمیمانه تشکر کنیم.
وی ادامه داد: مردم شهرستان دماوند همانگونه که قبلا مسائل بهداشتی را خوب رعایت کردهاند، اکنون نیز با ادامه این همکاری یاریگر حوزه بهداشت و درمان باشند.
این مقام مسئول بیان داشت: یکی از راهکارهای مناسب برای قدردانی از تلاش و ایثارگریهای شبانه روزی کادر بهداشت و درمان، اجرای صحیح طرح فاصلهگذاری اجتماعی و خودمراقبتی است که مردم میتوانند با رعایت این اصول، گام مهمی در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا بردارند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند افزود: در این ایام عزاداران سیدالشهداء امام حسین(ع) و یاران باوفایش با رعایت پروتکلهای ابلاغی کمک شایانی به سلامتی خود و همشهریان عزیز میکنند.
گزارش نگران کننده ای از عدم رعایت هیات های مذهبی نداشتیم
مهدی حیدری، فرماندار شهرستان دماوند نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص رعایت شیوه نامههای بهداشتی جهت مقابله با شیوع کرونا توسط هیات های مذهبی شهرستان، اظهار داشت: از ابتدای ماه محرم تاکنون تیم بازرسی فرمانداری به همراه نیروی انتظامی بازدید و نظارت بر هیات ها را در دستور کار خود دارند.
وی با بیان اینکه از ابتدا تاکنون مشکل خاصی در شهرستان شاهد نبودیم و تنها تعدادی تخلف بسیار کم بودهاست، ادامه داد: این تخلفات عمدتا مربوط به عدم رعایت فاصله گذاری، استفاده از طبل و سنچ و در برخی موارد نیز حضور بخشی از جمعیت در مکانی مسقف بود که با تذکرات اولیه رفع شد.
حیدری با بیان اینکه تمامی محدودیت های لازم در ایام محرم به هیات های عزاداری اطلاع رسانی شده است، گفت: امام حسین(ع) فراتر از یک دین و مذهب و در قبول همه ماست و تمامی این محدودیت ها برای حفظ سلامت مردم و مقابله با ویروس کرونا بوده که اگر این شرایط وجود نداشت، همچون سالهای گذشته این ایام با شور و شعور بیشتری برگزار میشد.
شهرستان دماوند از جمله شهرستان های استان تهران است که دارای ۵ شهر بوده و بیش از یکصد هزار نفر جمعیت دارد.