ناصر حضرتی روز چهارشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال ابتدایی فعالیت دولت تدبیر و امید، درآمدهای دولتی در آذربایجان غربی، چهار هزار میلیارد ریال بود که پس از گذشت هفت سال، حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بیشتر شده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته نیز ۱۴ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال درآمد برای آذربایجان غربی پیش بینی شده بود، اضافه کرد: از این میزان بیش از ۹۷ درصد محقق شد که نشان دهنده واقعی بودن این پیش بینی هاست.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه طی چهارماه نخست امسال، چهار هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال درآمد دولتی در استان وصول شده است، بیان کرد: این میزان ۸۰ درصد پیش بینی صورت گرفته در این مدت است ولی امیدواریم تا پایان سال با بهبود شرایط، این رقم نیز به تحقق سال گذشته برسد.
وی تاکید کرد: مبنای ما در افزایش میزان درآمدهای دولتی که بخش قابل توجهی از آن، مربوط به مالیات است، افزایش فشار بر مودیان و بنگاه های اقتصادی نیست و بخش عظیمی از افزایش صورت گرفته طی سال های اخیر در این خصوص، شناسایی فراریان مالیاتی و مودیان جدید است.
حضرتی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی رتبه هفدهم بین ۳۱ استان کشور را در درآمدهای مالیاتی به خود اختصاص داده است، اضافه کرد: یکی از دلایل سهم کم استان از درآمدهای دولتی استان های مختلف، معافیت بخش کشاورزی به عنوان یکی از بزرگترین بخش های اقتصادی استان و منطفه آزاد ماکو از پرداخت مالیات است.
وی اظهار کرد: با وجود انتقادهایی که برخی افراد در خصوص اثر منفی افزایش درآمدهای مالیاتی بر زندگی مردم و تحت فشار قراردادن آنان به ویژه اصحاب تولید و اصناف مطرح می کنند، این افزایش به معنای افزایش ثروت در جامعه و رونق کسب و کار است که در راستای رفاه روز افزون استان هزینه می شود.
وی با تاکید بر اینکه آذربایجان غربی توان در اختیار گرفتن نظام درآمد – هزینه را دارد، بیان کرد: در صورت دریافت اختیارات لازم، امکان مدیریت اعتبارات استانی برای هزینه های استان وجود دارد.
مولدسازی اموال دولتی؛ راهکاری برای جلوگیری از هدررفت منابع
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به کلید خوردن طرح مولد سازی اموال دولتی در استان گفت: این طرح در راستای جلوگیری از هدررفت منابع و استفاده بهینه از این منابع اجرایی می شود.
حضرتی افزود: بسیاری از املاک دولتی، قابلیت تبدیل به احسن شدن دارند و می توانند از ظرفیت آنها برای ایجاد درآمد دولتی استفاده کرد.
وی اضافه کرد: بخش قابل توجهی از املاک و اموال دولتی، بلا استفاده بوده و یا با درآمد بسیار کم، هزینه بسیار زیادی را برای دولت ایجاد می کنند، که این اموال و املاک باید بهینه شوند.
وی بیان کرد: تاکنون ۴۹ ملک ارزشمند برای تعیین تکلیف در کارگروه ویژه مولدسازی اموال دولتی مورد بررسی قرار گرفته که در صورت تصویب، اقدامات تغییر کاربری آنها نیز از اداری به تجاری در سریع ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی تاکید کرد: در راستای موفقیت در این طرح، باید تفکر مدیریتی در استان تغییر یابد و به سمت مولد سازی با هدف درآمدزایی حرکت کنیم.
آذربایجان غربی از جمله استان های موفق در تحقق درآمدهای دولتی و مالیاتی به شمار می رود.
به مناسبت هفته دولت معاونان استانداری آذربایجان غربی با حضور در ایرنا ارومیه عملکرد دولت تدبیر و امید را تشریح کردند.
تاکنون رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی و معاون اقتصادی استانداری آذربایجان غربی در خبرگزاری جمهوری اسلامی حضور پیدا کردند.