دکتر جواد نظری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این طرح نظارتی ۸۵ نفر از کارشناسان بهداشت محیط از خیمهها، تکایا، بقاع متبرکه و هیاتهای مذهبی بازدید به عمل آوردند.
وی اظهار داشت: فاصلهگذاری اجتماعی، کنترل نذورات، الزام به استفاده از ماسک، اجرای مراسم عزاداری در فضای باز، تهویه،رعایت ممنوعیتها و محدودیتهای ایستگاهها و کوبشیها مثل سنج، طبل و توزیع نشدن نذورات گرم به صورت سفره انداز و همچنین توصیه به نذر سلامت و سبد کالا ویژه محرومان و سالمسازی محل و گندزدایی محل استقرار و ضدعفونی فرایندها در این بازرسیها مورد توجه قرار داشته است.
وی اظهار داشت افزود: رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی عزاداران تا کنون ۷۵ درصد و مسوولان هیات مذهبی ۸۲ درصد و فاصله گذاری در هیات ها ۸۵ درصد گزارش و معدود موارد مغایر با دستوالعملهای بهداشتی هیاتهای عزاداری به فرمانداری، سازمان تبلیغات اسلامی و کارگروه پدافند زیستی اعلام شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: مردم عزادار اباعبدالله الحسین(ع) برای همراهی و قطع زنجیره انتقال کرونا و سلامت عزاداران از آوردن بیماران زمینهای، سالمندان و خردسالان به اماکن تجمعی بدون تهویه مناسب خودداری کنند.
دکتر نظری افزود: مردم تحت هر عنوان از توزیع شربت، چای، آب به صورت فله خودداری و نذورات به صورت هدفمند با رعایت پروتکلهای بهداشتی و اخذ مشاوره از مرکز بهداشت توزیع شود.
۴۵۰ هیات مذهبی در شهرستان اراک وجود دارد.
بر اساس اعلام سیما ساداتلاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۳۶۳ هزار و ۳۶۳ نفر تا چهارم شهریور ۹۹ در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۲۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۰ هزار و ۹۰۱ نفر رسیده است.