تهران - ایرنا - وزیر امور خارجه آلمان با تاکید بر اینکه تنش در مدیترانه شرقی از طریق دیپلماسی حل می‌شود، گفت که تشدید تنش نه به نفع اتحادیه اروپا، نه یونان و نه ترکیه است.

با گزارش ایرنا به نقل از آناتولی در روز چهارشنبه، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان این مطلب را شب گذشته در نشست مطبوعاتی مشترک با مولود چاووش‌اوغلو، همتای ترکیه ای خود در آنکارا عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه در آتن و آنکارا مذاکراتی در مورد مدیترانه شرقی صورت گرفته است، گفت: وضعیت خطرناک در مدیترانه شرقی را مورد بررسی قرار دادیم. این موضوع نه تنها به اتحادیه اروپا، بلکه به ناتو نیز ربط دارد.

وزیر امور خارجه آلمان با خطرناک خواندن اوضاع در مدیترانه شرقی، تاکید کرد: این مسئله از طریق دیپلماسی حل می‌شود. اینجا تمایلی برای گفت‌وگو وجود دارد و اتحادیه اروپانیز  باید شرایط لازم را فراهم آورد. آلمان هم آماده است از روند مذاکرات حمایت کند.

ماس گفت: هیچ کس انتظار راه حل نظامی برای حل این موضوع ندارد. زیرا توسل به زور و اسلحه برای حل مناقشه غیر عقلایی است، شاید روند مذاکرات در این باره به سختی پیش برود، ولی باید این گفت وگو بین یونان و ترکیه به طور مستقیم آغاز شود و معتقدم این گفت وگوها نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت.

چاووش‌اوغلو: یونان تنش در مدیترانه شرقی را تشدید می‌کند

به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه ترکیه در این نشست گفت کسی که باعث تشدید تنش در مدیترانه شرقی می‌شود، ما نیستیم. بلکه یونان و بخش روم‌نشین قبرس است.

چاووش‌اوغلو در ادامه خطاب به مقامات یونان تصریح کرد: از این رفتار خودپسندانه دست بردارید. با تحریک برخی کشورها خود را به خطر نیندازید. اگر گامی اشتباه بردارید این بار اتفاقی عمل نکرده و واکنش لازم را نشان خواهیم داد.

وی با اشاره به اینکه یونان نباید فریب کشورهایی که سعی دارند آتن را رو در روی نیروی دریایی ترکیه قرار دهند، بخورد، افزود: ما معتقد به تقسیم عادلانه هستیم.

وزیر امور خارجه ترکیه همچنین گفت: در این دیدار ( دیدار با هایکو ماس) علاوه بر تحولات دریای مدیترانه شرقی برخی از موضوعات منطقه‌ای مانند لیبی و روابط دوجانبه نیز مورد بررسی قرار گرفت.

یکی از مسایل و مشکلات پیش روی ترکیه، کمبود منابع انرژی بوده که به همین علت، این کشور برای دستیابی به این منابع، وارد آب‌های مدیترانه شرقی شده است و کشتی‌های ترکیه از سال‌ها قبل اکتشاف نفت و گاز را در دریای مدیترانه آغاز کرده‌اند.

همچنین وجود منابع قابل توجه گاز در شرق مدیترانه که از آن به عنوان «اِلدورادو» (سرزمین افسانه‌ای طلا) تعبیر می‌شود، باعث ایجاد تنش‌های میان ترکیه، یونان و فرانسه شده که هیچ یک حاضر نیستند از رویای دسترسی به این منابع ارزشمند چشم بپوشند.

ترکیه، یونان و قبرس در میان دست‌کم هشت کشوری هستند که بر منابع گازی شرق مدیترانه ادعا دارند.

یونان و قبرس (بخش یونانی نشین) از مهمترین و برجسته‌ترین مخالفان ترکیه و عملیات اکتشافی این کشور در مدیترانه شرقی هستند.