تهران- ایرنا- فدراسیون قایقرانی در چند سال گذشته از لحاظ مدیریتی و زیرساختی تحولات چشمگیری داشته است، تحولاتی که بسیاری از کارشناسان آن را نتیجه تفکر جوان‌گرایی در مدیریت این رشته می‌دانند.

رشته قایقرانی یکی از پرمدال‌ترین رشته‌های المپیک به شمار می‌رود؛ رشته‌ای که پس از ورزش‌های آبی و دوومیدانی با ۱۲۰ مدال در رده سوم قرار گرفته و سرمایه‌گذاری در این رشته به تنهایی می‌تواند جایگاه یک کشور را در جدول توزیع مدال‌ بازی‌های آسیایی و المپیک دچار تغییر چشمگیری کند. اما با این وجود نگاه به رشته قایقرانی در ایران مانند سایر رشته‌های المپیکی نبوده است؛ نگاهی که می‌رفت تا افتخارآفرینی این رشته را تنها در سطح مسابقات منطقه‌ای آسیا محدود کند.

اما در چند سال گذشته نگاه به این رشته پرمدال المپیکی متفاوت از یک دهه گذشته است. یکی از مهمترین تحولات قایقرانی ایران که می‌شود آن را نقطه عطفی در توسعه این رشته به شمار آورد نگاه جوانگرایانه به مدیریت فدراسیون است نگاهی که انتخاب «علیرضا سهرابیان» به عنوان رییس فدراسیون آغاز آن به شمار می‌رود.

جوان‌گرایی یکی از تدابیر ویژه وزارت ورزش و جوانان بود که با تایید سوابق مدیریتی نیروهای جوان و متخصص در هر رشته زمینه را برای حضور آنان در راس فدراسیون‌ها فراهم کرد. سهرابیان یکی از نیروهای جوانی بود که جزیی از خانواده قایقرانی به شمار می‌رفت و در کارنامه ورزشی خود عناوینی مانند مدال نقره مسابقات قاره کهن را در کارنامه داشت. این رزومه و سابقه مدیریتی او در فدراسیون قایقرانی و تحصیلات دانشگاهی موجب شد تا عضو سابق تیم ملی‌قایقرانی با ارائه برنامه‌های نوین و مدون بتواند رای مجمع انتخاباتی این فدراسیون را به سوی خود سوق دهد.

یکی از اقداماتی که با کمک وزارت ورزش و رایزنی رییس فدراسیون در دو سال گذشته انجام شد پرداخت بدهی قایق‌های خریداری شده و رساندن آن به دست ورزشکاران ایرانی بود. در دوره مدیریت پیشین قایق‌های روئینگ که از یک شرکت چینی خریداری و بخشی از مبلغ آن پرداخت شد اما به دلیل پرداخت نشدن بخش اصلی از پول قایق‌ها و در ادامه با بالا رفتن قیمت ارز، پرداخت وجه باقی‌مانده با مشکل روبه‌رو شد و چند سالی بود که قایقرانان در انتظار رسیدن ابزار ورزش خود بودند.

 وزارت ورزش و جوانان با آگاهی از این مشکل با همکاری کمیته ملی المپیک کمک‌های مالی به فدراسیون قایقرانی داشتند تا رییس فدراسیون قایقرانی با سفر به تایلند پول قایق‌ها را پرداخت کند و ضمن تسویه حساب با این شرکت شرایط ورود قایق‌ها به ایران را فراهم کند.

همچنین در ماه های پایانی سال ۱۳۹۸ برنامه های مدونی برای ملی‌پوشان قایقرانی تدوین شد تا آنان بتواند سهمیه مستقیم حضور در المپیک را کسب کنند. البته با شیوع ویروس کرونا مسابقات گزینشی لغو شده است و دست‌اندرکاران این رشته به دنبال زمان مناسب برای اعزام ملی‌پوشان به مسابقات گزینشی المپیک هستند.

کسب سهمیه پارالمپیک در مسابقات جهانی توسط شهلا بهروزی‌راد که همراه با کسب مدال نقره بود، موفقیت پاروزنان روئینگ در رقابت‌های قهرمانی آسیا که همه نفرات با کسب مدال به میهن بازگشتند و نتایج درخشان کاپ کانوپولو آسیا بخشی از نتایج قایقرانان در سال ۹۸ بود.