علیاصغر همت روز پنجشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: پس از تحریمهای ظالمانه و ممنوعیت ارسال نژادهای خارجی مرغ اجداد به ایران، برنامه ملی احیای مرغ لاین آرین با محوریت جهاد کشاورزی و مشارکت دستگاههای مختلف در دستور کار قرارگرفته است که نقش مهمی در بالا بردن توان تامین گوشت مرغ موردنیاز مردم خواهد داشت.
وی افزود: در همین راستا بهمنظور مشارکت فعال استان قم در این برنامه مهم ملی، مشوقهای قابلتوجهی برای واحدهای مرغ گوشتی که از این نژاد استفاده کنند، در نظر گرفته شدهاست.
وی ادامه داد: اختصاص کامل نهادهها با نرخ مصوب، اولویت تامین دارو و واکسن، اولویت پرداخت تسهیلات با نرخ مناسب، صدور حداکثری ظرفیت مجوز جوجه ریزی، عدم دریافت هزینه در صدور مجوز و حذف عوارض صادراتی ازجمله مشوقهای درنظر گرفتهشده در این رابطه است.
همت گفت: همچنین واحدهایی که از این نژاد استفاده کنند شامل بخشودگی ۵۰ درصدی بیمه تکمیلی و اجباری سهم بیمهگذار میشوند و در اولویت خرید گوشت مرغ و ذخایر راهبردی باقیمت بالا قرار میگیرند.
وی بیان کرد: معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم بر این مساله تمرکز دارد و فعالیتهای انجامشده برای توسعه پرورش مرغ لاین آرین در استان را بهصورت مستمر رصد میکند.
وی ادامه داد: اجازه نخواهیم داد امنیت غذایی مردم بهخصوص در تامین گوشت مرغ به دلیل تحریمهای ظالمانه با مشکل مواجه شود، بلکه با افزایش توان تولید، صادرات استان در این بخش را نیز گسترش خواهیم داد.
قم چهارمین استان کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
از مجموع بیش از ۱۴هزار بهرهبردار قمی در حوزه کشاورزی، یکهزار و ۱۰۰ تن بانوان هستند، میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.