محمدعلی شجاعی روز چهارشنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان اظهار داشت: بارها از مدیران استان درخواست و تاکید شده است که برای جذب اعتبارات مازاد وزارتخانه ها به استان تلاش کنند و از این پس اقدامات مدیران باید گزارش شود.
وی تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، موظف است هر سه ماه، عملکرد مدیران استان را در زمینه جذب اعتبارات مازاد بر اعتبار استانی و ملی گزارش دهد.
وی خطاب به مدیران اظهار داشت: مگر کمبود اعتبار ندارید، وقتی را برای حضور در تهران و چانه زنی، سماجت و پیگیری برای جذب اعتبار از تهران، اختصاص دهید، در استان اعتباری نیست که بتوان کار زیادی انجام داد، باید به فکر جذب اعتبار مازاد از تهران باشید.
شجاعی گفت: بعضا در وزارتخانه ها اعتباراتی وجود دارد که بخش زیادی از آن توزیع نمی شود، این ظرفیتی است که با سماجت و لجاجت مدیران، می تواند به جذب اعتبار انجامیده و بخشی از نیاز استان را برآورده سازد.
اعتبار مدیران کمکار در حساب دستگاه های پرتلاش
وی خاطرنشان کرد: مدیرانی که بتوانند مازاد بر اعتبارات استانی و ملی، اعتباری از تهران جذب کنند، به عنوان تشویقی از دریافت بخشی از اعتبارات دستگاه های اجرایی کمکار در این زمینه نیز بهره مند خواهند شد.
استاندار خراسان شمالی در ادامه با ابراز ناخرسندی از سهم اندک بخش خصوصی در انجام طرح ها و کارها گفت: برای توسعه و پیشرفت، گزیری جز ورود بخش خصوصی نیست، متاسفانه در این استان، در زمینه ورود بخش خصوصی وضعیت خوبی نداریم.
سهم بخش خصوصی از آموزش تنها ۱۲ درصد
شجاعی با اشاره به اینکه تنها ۱۲ درصد از دانش آموزان استان در مدارس غیردولتی جذب شده اند، بر لزوم کمک به توسعه مدارس غیردولتی تاکید کرد و گفت: در این زمینه، چند هکتار زمین تامین شده است که با قیمت کارشناسی مناسب، برای واگذاری به بخش خصوصی مشخص شده است.
وی با اشاره به همکاری قرارگاه خاتم الانبیا (ص) در اجرای پروژه های استان گفت: این قرارگاه در ۲۵ استان کشور حضور یافته و در حوزه عمران ورود پیدا کرده است اما خراسان شمالی از آن بی بهره بوده که اخیرا با پیگیری های انجام شده، قرار است اقدامات خوبی در استان به وسیله این قرارگاه انجام شود.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به اختصاص ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار در سفر سال گذشته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به استان، گفت: با پیگیری های انجام شده، امسال ۵۰۰ میلیارد ریال دیگر، به این منابع افزوده می شود.
معاون توسعه و منابع استاندار خراسان شمالی هم در این نشست با اشاره به محروم ماندن برخی از دانش آموزان از آموزش در فضای مجازی و شبکه شاد گفت: به علت فراهم نبودن بستر مناسب، پارسال برخی از دانش آموزان نتوانستند در برنامه شبکه شاد حضور یابند اما امسال تلاش داریم تا مشکلات برطرف شود.
علی بیگ زاده اظهار داشت: امسال، آموزش به دانش آموزان در سه وضعیت کرونایی قرمز، نارنجی و سفید، به صورت مجازی، نیمه حضوری و یا حضوری خواهد بود.
هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ساخت مدارس غیردولتی
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی هم گفت: ۸۰ نفر از موسسان مدارس غیردولتی در استان متقاضی کمک برای ساخت مدرسه شده اند.
حسن پارسی پور اظهار داشت: میزان اعتبار مورد نیاز برای پرداخت تسهیلات، هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال است.
تامین زمین برای ساخت مدرسه غیردولتی
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم در این زمینه گفت: ۸۴ مدرسه غیردولتی استان، در فضای استیجاری و ۲۵ مدرسه در فضای ملکی است و فضاهای این مدارس عمدتا در بناهای مسکونی شکل گرفته است.
عباس سعیدی درباره میزان جذب دانش آموزان در مدارس غیردولتی استان، اظهار داشت: در بجنورد ۱۵ درصد، اسفراین ۱۴ درصد و در شیروان ۱۲ درصد از دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند.
وی درباره تامین زمین برای ساخت مدارس توسط بخش خصوصی، گفت: شهرداری ها و اداره کل راه و شهرسازی استان، ۱۸ قطعه زمین در سه شهرستان، با کاربری آموزشی تعیین و معرفی کرده اند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی تصریح کرد: برای ایجاد مدارس غیردولتی در بجنورد ۶ قطعه به مساحت بیش از ۲۳ هزار مترمربع، در اسفراین یک قطعه به مساحت ۹۴۸ مترمربع و شیروان ۱۱ قطعه به مساحت بیش از ۳۲ هزار مترمربع پیشنهاد شده است.
استاندار خراسان شمالی در این نشست، از محبوبه وحدانی، دارنده رتبه نخست کشور در کنکور دکتری، قدردانی کرد و با دعوت وی، این نخبه اهل روستای «قلی» شهرستان جاجرم، به عضویت مجمع نخبگان خراسان شمالی درآمد.
اعضای شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان شمالی در این نشست، سند علمی، فناوری و نوآوری استان را مصوب کردند.