به گزارش دریافتی ایرنا از روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید چهارشنبه حمید فدایی با اعلام این خبر ابراز کرد: این پروژهها در حوزههای مختلفی همچون حفاظت و مرمت، باستانشناسی، عمرانی، حقوقی، گردشگری، خدماتی رفاهی و فرهنگی معرفی خواهد شد.
وی افزود: طرحهای در دست افتتاح نتیجه کار مداوم و تلاش مستمر مسئولان و کارشناسان این مجموعه با همکاری دستگاههای مرتبط است که از حدود دو سال گذشته تعریف شده و هم اکنون به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید پروژههای شاخصتر را معرفی کرد و عنوان داشت: در زمینه ساماندهی و تهیه زیرساختهای لازم گردشگری در محوطه تخت جمشید موضوع نورپردازی محوطه، نورپردازی عمومی و حفاظتی دیوار صفه و کاخ های تخت جمشید، بهینه سازی و به روز رسانی ۹۲ خط نوری به منظور اجرای برنامه نور و صدا، سازه های نمایشگاهی مجموعه، مسیر دسترسی ورودی تخت جمشید از میدان ملل تا ورودی مجموعه، طراحی و بهسازی سرویس های بهداشتی، ساماندهی ورودی و محوطه نقش رستم و ساماندهی و تجهیز اتاقک های میراثبانان یگان حفاظت صورت میگیرد.
فدایی ادامه داد: مستندنگاریهای نقش رستم و نقش رجب در رابطه با پرونده ثبت جهانی این آثار در یونسکو، تهیه نقشه باستانشناسی شهرستان مرودشت، حفاظت و مرمت کاخهای مختلف مجموعه جهانی تخت جمشید با همکاری موسسه مرمتگران بدون مرز ایتالیایی و پژوهشکده حفاظت و مرمت کشور، ساماندهی انبارهای تختجمشید و تهیه شناسنامه سنگ های منقوش در آن، اقدامات حفاظت و مرمت نقش برجسته ها و کتیبه های غار حاجی آباد و طراحی و اجرای محافظ های شیشه ای از دیگر اقداماتی است که در هفته دولت به ثمر مینشیند.
تختجمشید از آثار تاریخی به یادگارمانده از دوره هخامنشیان در میراث جهانی یونسکو ثبت شده است و در فاصله ۵۵ کیلومتری شمال شیراز، در شهرستان مرودشت واقع است.