علیرضا نصرآبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در بارندگیهای سه روز اخیر ۷.۵ میلیون مترمکعب روان آب در سازههای آبخیزداری استان ذخیره شد.
وی گفت: بارندگیهای سه روز گذشته در سه شهرستان بیرجند، سربیشه و اندکی در نهبندان به وقوع پیوسته که بیشتر سازههای این مناطق به طور کامل آبگیری شده است.
وی بیان کرد: از ابتدای سال آبی جاری (مهر ۹۸) تا اردیبهشت امسال که بارندگی داشتیم، بیش از ۷۸ میلیون مترمکعب آب در سازههای آبخیزداری استان ذخیره شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: با احتساب حجم ذخیره سازی در سه روز گذشته جمع آب استحصالی به ۸۵.۵ میلیون مترمکعب میرسد.
وی با اشاره به اهمیت سازههای آبخیزداری و نقش برجسته این سازهها در کاهش تاثیرات خشکسالی و سیلاب گفت: کنترل سیلاب، کاهش سرعت روان آبها، جلوگیری از رسوب خاک در سدها و همچنین کمک به افزایش حجم آب سفرههای زیرزمینی از جمله مزایای این سازهها است.
نصرآبادی از احیای قنوات بایر و نیمه دایر در بسیاری از روستاهای پایین دست سازههای آبخیزداری خبر داد و گفت: امیدواریم اعتبارات لازم برای انجام مطالعات آبخیزداری به زودی تامین شود تا بتوانیم با اجرای این سازههای امید بخش حجم بیشتری از بارندگیها را کنترل کنیم.
وی افزود: پایان فروردین امسال نیز ظرفیت آبگیری سازههای آبخیزداری استان تکمیل شده بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر یک هزار و ۹۱۸ سازه آبخیزداری اعم از بند خاکی، سنگی ملاتی و گابیون در استان وجود دارد که میزان استحصال آب در این سازهها در سالهای فعالیت اداره کل بیسابقه بوده است.
سال آبی در ایران از اول مهر هر سال تا پایان شهریور سال بعد است.
استان مرزی و کویری خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و بارش تابستانه روزهای اخیر ضمن اینکه باعث خوشحالی و غافلگیری مردم شد، خساراتی را نیز در این استان برجا گذاشت.
افزایش سازههای آبخیزداری خراسان جنوبی با حمایت دولت و اختصاص اعتبار از صندوق توسعه ملی، نقشی موثری در مهار آبهای سطحی و پیشگیری از خسارات سیل داشته است.