تهران- ایرنا- آمارها نشان می‌دهد اگر چه به سبب شیوع بیماری کرونا میزان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در اکثر کشورهای جهان با کاهش روبرو شده، این شاخص در ایران حدود سه برابر شده است.

بر اساس جدیدترین پیش‌بینی سازمان ملل متحد، تا پایان سال جاری میلادی میزان سرمایه‌گذاری مستقیم در جهان با کاهش ۴۰ درصدی روبرو می شود و سال ۲۰۲۱ نیز با کاهش  ۵ تا ۱۰ درصدی مواجه خواهد شد.

به گزارش راشاتودی، گزارش سازمان ملل نشان می دهد میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی که سال ۲۰۱۹ میلادی حدود یک تریلیون و ۵۴۰ میلیارد دلار بود، در سال ۲۰۲۰ برای اولین بار از سال ۲۰۰۵ میللادی به کمتر از یک تریلیون دلار ریزش خواهد کرد.

کارشناسان بر این باورند که روند رونق سرمایه گذاری خارجی در جهان از سال ۲۰۲۲ آغاز خواهد شد.

رشد سه برابری سرمایه‌گذاری خارجی در ایران

کاهش روند سرمایه گذاری خارجی در عرصه بین ‌لمللی در حالی است که به گفته مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، با وجود اعمال شدیدترین تحریم‌ها و شرایط خاص کشور، شاهد تداوم حضور سرمایه‌گذاران در ایران هستیم و حجم سرمایه‌گذاری خارجی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر شده است.

«ابوالفضل کوده‌یی» رویکرد سرمایه‌گذاران خارجی به ایران را مثبت ارزیابی کرد و افزود: افزایش حجم سرمایه‌گذاری بیانگر آن است که اگر در هر شرایطی کار با جدیت دنبال شود، نتایج خوبی کسب خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: در آخرین نشست هیات سرمایه‌گذاری خارجی ایران برای ۴۵ طرح سرمایه‌گذاری، مجوز صادر شده که ۳۲ طرح آن جدید و بقیه شامل افزایش سرمایه گذاری است.

کوده‌یی ادامه داد: حجم سرمایه‌گذاری این طرح ها ۱.۶ میلیارد دلار از کشورهای مختلف است که  در گسترده جغرافیای ۱۲ استان اجرا می شود.

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، از فعال شدن پنجره واحد سرمایه گذاری و فضای کسب و کار خبر داد و گفت: این پنجره درگاه مجازی سرمایه‌گذاری است که موجب رونق و شتاب بخشی به کارها می‌شود.