بجنورد- ایرنا- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: بانک‌های عامل استان ۲۱۵ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی به صاحبان مشاغل آسیب‌دیده از کرونا در استان پرداخت کرده‌اند.

به گزارش ایرنا حسن نوری روز چهارشنبه در نشست کارگروه رفع موانع تولید، اشتغال و سرمایه گذاری با بیان اینکه سهم استان از تسهیلات کرونایی هزار و ۲۰ میلیاد ریال است، اظهار داشت: میانگین پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا در کشور ۱۱ درصد است که خراسان شمالی با پرداخت ۲۱ درصدی این تسهیلات، رتبه هفتم کشور را دارد.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۶ هزار و ۳۸۸ فقره پرونده ویژه پرداخت تسهیلات حمایتی دولت از کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا با اشتغال هفت هزار و ۹۰۵ نفر به مبلغ ۶۶۰ میلیارد ریال در استان تشکیل و از سوی دستگاه‌های اجرایی به بانک‌های عامل معرفی شده است.

نوری با اشاره به اینکه بانک انصار بیش از ۹۰ درصد تسهیلات کرونایی خود را پرداخت کرده است، یادآور شد: این بانک از سهم ۱۰ میلیارد ریالی خود در این بخش ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال، بانک تجارت از ۴۷۰ میلیارد ریال سهم خود ۲۲۰ میلیارد ریال و رفاه کارگران از ۶۰ میلیارد ریال سهمیه ۲۲ میلیارد ریال پرداخت کرده است.

وی افزود: در این حوزه بانک سپه از ۱۹۰ میلیارد ریال سهم تعیین شده ۵۰ میلیارد ریال، صادرات از ۲۵۰ میلیارد ریال سهمیه ۲۴ میلیارد ریال، ملت از ۳۷۰ میلیارد ریال سهمیه خود ۴۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال، بانک ملی از سهمیه ۶۸۰ میلیاد ریالی خود ۶۰ میلیارد ریال و بانک ملل از ۵۰ میلیارد ریال سهم تسهیلاتی تعیین شده پنج میلیارد و ۲۴۰ میلیون ریال پرداخت کرده است.

تاکید بر لزوم چابکی بانکهای خراسان شمالی در پرداخت تسهیلات کرونا

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز در این نشست اظهار داشت: روند پرداخت تسهیلات کرونایی در استان کند است و باید برای جذب این تسهیلات حمایتی باید از همه ظرفیت های اطلاع رسانی نظیر ارسال پیامک، اطلاع رسانی تلفنی، صداوسیما و رسانه ها استفاده شود.

محمود قنبری افزود: باید اطلاع رسانی جامعی برای آگاهی بخشی به صنوف آسیب دیده از کرونا صورت گیرد تا با ثبت نام در سامانه کارا و جذب تسهیلات، اقدامی اساسی در راستای رفع مشکلات صنوف آسیب دیده برداشته شود.

وی با بیان اینکه دستگاه های متولی باید تا هفته آینده تمام مشاغل آسیب دیده را برای دریافت تسهیلات معرفی کنند، اظهار داشت: بانک های عامل باید تا روز دوشنبه تسهیلات تمام بنگاه های آسیب دیده از کرونا را مورد بررسی قرارداده و پرداخت کنند.

قنبری با اشاره به کسب رتبه اول استان در شاخص های مختلف امور روستایی کشور، افزود: کسب رتبه نخست کشوری در امور روستایی با توجه به جذب حداکثری تسهیلات در حوزه اشتغال روستایی و عشایری استان، نشانه هم افزایی و همکاری تمامی نهادهای اجرایی خراسان شمالی است.

۱۴ رسته شغلی از جمله مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده، مراکز گردشگری، حمل و نقل عمومی، تولید و توزیع پوشاک، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، باشگاه‌ها و مجتمع‌های ورزشی و آموزشگاه‌های رانندگی مشمول دریافت تسهیلات حمایتی در مقابل آسیب‌های شیوع ویروس کرونا هستند.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.

اکنون ۲۵ هزار و ۹۱۸ واحد صنفی شامل پنج هزار و ۵۷۶ واحد تولیدی، چهار هزار و ۶۴۸ واحد خدمات فنی، ۱۲ هزار و ۴۶۳ واحد توزیعی و سه هزار و ۲۳۱ واحد خدماتی در قالب ۱۳۸ اتحادیه صنفی در خراسان شمالی فعالیت دارند.