همدان- ایرنا- کشاورزی از مهمترین ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ملایر یکی از شهرهای جنوبی همدان است که با اجرای طرح دامداری ۶ هزار راسی همزمان با هفته دولت، به قطب دامپروری این استان تبدیل می‌شود.

استاندار همدان خبر از سرمایه‌گذاری شرکت شستا در این استان داد که طی توافق‌های انجام شده با مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا)، قرار است چهار طرح بزرگ با سرمایه‌گذاری یک‌هزار میلیارد تومان در این استان اجرا ‌شود، چهار طرح دامداری ۶ هزار راسی که بدون شک استان همدان را در رتبه‌های برتر تولید شیر و گوشت غرب کشور قرار می‌دهد.

این خبر خوشی برای بخش کشاورزی ملایر بود تا بار دیگر توانایی‌های خود را در سایه وحدت، همدلی و حمایت دولتمردان نشان دهند و در همین راستا در مدت زمان اندکی زمین اجرای این طرح بزرگ تولیدی و صنعتی جانمایی و مجوزهای لازم از دستگاه‌های متولی اخذ شد، بستری مهیا که بار دیگر نشان داد فرش قرمز ملایر زیر پای سرمایه‌گذاران گسترده است و شهری با ۲ عنوان جهانی(انگور و منبت) به ویژه در بخش کشاورزی حرف برای گفتن دارد. 

طبق اعلام اداره جهاد کشاورزی این شهرستان؛ در حال حاضر حدود ۳۵ درصد از دام سنگین استان همدان در ملایر است که با بهره‌برداری از طرح دامپروری ۶ هزار راسی شرکت شستا، رتبه دامپروری این شهرستان به بیش از ۶۰ درصد خواهد رسید.

در روزهای گذشته استاندار همدان در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اعلام کرد: با بهره‌برداری از چهار طرح گاوداری ۶ هزار راسی، این استان قطب تولید گوشت و لبنیات در غرب کشور می‌شود و این چهار طرح توسط شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا) در استان احداث خواهد شد.

اجرای چهار طرح گاوداری ۶ هزار راسی در استان همدان

سید سعید شاهرخی بیان کرد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری توسط دولت امسال نیز پیگیری شد و مشارکت و سرمایه‌گذاری شستا یکی از اقدامات خوب است که پنج طرح را در استان همدان اجرا می‌کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر عملیات اجرایی سه طرح آغاز شده و امروز/پنجشنبه/ نیز عملیات اجرایی دامداری ۶ هزار راسی شرکت شستا در ملایر آغاز می‌شود.

استاندار همدان حمایت و جذب سرمایه‌گذار جدید را یکی از سیاست‌های جدی استان همدان برای حمایت از تولید، ایجاد اشتغال و بهبود معیشت مردم علاوه بر حمایت از واحدهای تولید و بازگرداندن واحدهای راکد به چرخه تولید عنوان کرد.

شاهرخی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط دولت و بخش خصوصی به صورت مشترک در استان همدان انجام شد.

با اجرای طرح دامداری ۶ هزار راسی شرکت شستا، ملایر گام بلندی در صنعت دامپروری برمی‌دارد و به قطب دامپروری غرب کشور تبدیل خواهد شد، ظرفیتی عظیم در حوزه دامپروری که در سال‌های اخیر با حمایت‌ها و تدابیر دولت این موفقیت بزرگ رقم خورد.

بر اساس گزارش‌های اداره جهاد کشاورزی ملایر، حدود ۷۸ هزار راس دام سنگین در این شهرستان وجود دارد که ۱۱ هزار راس آن صنعتی و مابقی سنتی است و تاکنون ۲۰ هزار راس از این تعداد دام سنگین، هویت‌گذاری شده است.

ملایر قطب دامپروری غرب کشور

به گفته معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر با اجرای ۲ طرح بزرگ تولیدی و صنعتی توسط شرکت سرمایه‌گذاری شستا، یک‌هزار شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این شهرستان ایجاد می‌شود که در مجموع ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری وارد ملایر خواهد شد.

قدرت الله ولدی در این باره به ایرنا گفت: گاوداری ۶ هزار رأسی دام مولد یکی از این طرح‌ها است که امروز/پنجشنبه/ با حجم سرمایه‌گذاری ۳۲۷ میلیارد تومان توسط شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا) در این شهرستان آغاز می‌شود.

وی اظهار داشت: این طرح بزرگ اقتصادی در زمینی به مساحت ۶۰ هکتار در بخش جوکار ملایر احداث می‌شود و تمامی اقدامات لازم برای اجرای این طرح انجام شده است.

فرماندار ویژه ملایر افزود: طبق برنامه‌ زمان‌بندی شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا)، طرح گاوداری ۶ هزار رأسی ملایر تا دهه فجر امسال در مدت زمان کمتر از یک‌سال تکمیل ‌و به بهره‌برداری می‌رسد و زمینه اشتغال را برای ۴۰۰ نفر ایجاد می‌کند.

ولدی با بیان اینکه با اجرای این طرح و تکمیل دیگر طرح‌های حوزه دامداری، ملایر به قطب دامپروری غرب کشور تبدیل خواهد شد ادامه داد: علاوه بر این یک واحد بزرگ گاوداری چهار هزار رأسی دام مولد نیز توسط شرکت کشت و صنعت پگاه همدان قرار است در این شهرستان با حجم سرمایه‌گذاری ۲۸۰ میلیارد تومان احداث شود.

فرماندار ویژه ملایر: طبق برنامه‌ زمان‌بندی شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا)، طرح گاوداری ۶ هزار رأسی ملایر تا دهه فجر امسال در مدت زمان کمتر از یک‌سال تکمیل ‌و به بهره‌برداری می‌رسد و زمینه اشتغال را برای ۴۰۰ نفر ایجاد می‌کند.

وی بیان کرد: در تلاش هستیم عملیات اجرایی این طرح در هفته دولت امسال آغاز شود که در زمینی به مساحت ۴۰ هکتار اجرا و برای ۲۰۰ اشتغال ایجاد خواهد کرد.

معاون استاندار همدان یادآور شد: در حال حاضر ۲ واحد صنعتی گاوداری شرکت پگاه و بنیاد مستضعفان در مجموع با ظرفیت چهار رأس در این شهرستان در حال فعالیت است که با تکمیل ۲ طرح دیگر، ظرفیت دامداری از چهار هزار رأس به ۱۴ هزار رأس افزایش خواهد یافت.

ولدی همچنین فعالیت شهرک دامپروی کرتیل‌آباد را ظرفیتی مهم در توسعه صنعت دامپروری این شهرستان برشمرد و گفت: این شهرک از حدود ۱۰ سال پیش احداث و تنها هفت واحد از ۶۶ واحد در این مجموعه استقرار یافته است.

وی تاکید کرد: در صدد هستیم در مدت زمان تعیین شده مشکل واگذاری این قطعات در شهرک دامپروری کرتیل‌آباد رفع و پروانه‌ این واحدها تمدید شود.

فرماندار ویژه ملایر تقویت حوزه سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذار در سال جهش تولید را از برنامه‌های با اولویت این شهرستان برشمرد و اظهار داشت: رویکرد ما رفع موانع موجود در حوزه صنعت، معدن، کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار است و تمامی شرایط و زمینه های لازم برای ورود سرمایه‌گذاران و سرمایه‌گذاری در این شهرستان مهیا است.

ولدی در عین حال حمایت از سرمایه‌گذاران و مجریان طرح‌های اقتصادی و اشتغالزا را از سیاست‌های مهم دولت تدبیر و امید عنوان و بیان کرد: با تدبیر و حمایت دولت، در ۶ ماهه نخست امسال یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این شهرستان صورت گرفت که تا پایان سال این رقم به ثمر می‌نشیند و طرح دامداری ۶ هزار راسی شستا یکی از مهمترین این طرح‌ها است.

وی ضمن مهیا دانستن زمینه سرمایه‌گذاری در این شهرستان، خطاب به مدیران دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد: اگر کسی بخواهد در مسیر سرمایه‌گذاری سنگ‌اندازی کند و چوب لای چرخ سرمایه‌گذاران بگذارد، روش برخورد ما با این افراد متفاوت خواهد بود.

فعالیت ۵۲ دامداری صنعتی در ملایر

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر نیز در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: عملیات احداث ۲ طرح بزرگ کشاورزی شامل دامپروری ۶ هزار راسی شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا) و شهرک گلخانه‌ای پیمان دشت ملایر در مجموع با اعتباری حدود ۴۴۷ میلیارد تومان در هفته دولت امسال آغاز می‌شود که گامی مهم در توسعه بخش کشاورزی است.

سیدمهدی میرباقری درباره دامداری ۶ هزار راسی شرکت شستا گفت: طرح پرورش گاو شیری مولد ۶ هزار راسی قرار است با سرمایه‌گذاری شرکت شستا در ۲ مرحله سه هزار راسی در اراضی منابع طبیعی بخش جوکار روستای کوسج‌خلیل احداث شود.

وی افزود: ۳۲۷ میلیارد اعتبار توسط شرکت شستا برای اجرای این طرح برآورد شده است و طبق برنامه زمان‌بندی در یک سال و در سال ۱۴۰۰ تکمیل و به بهره‌برداری می‌شود.

معاون مدیرکل و مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر ظرفیت تولید دامپروری ۶ هزار راسی ملایر را ۳۶ هزار و ۵۰۰ تُن شیر خام و ۳۵۰ تُن گوشت قرمز در سال عنوان و بیان کرد: با راه‌اندازی این مجتمع دامپروری برای ۴۰۰ نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر: حدود ۳۵ درصد از دام شیری استان در این شهرستان است که با اجرای طرح دامداری ۶ هزار راسی رتبه دامپروری ملایر به بیش از ۶۰ درصد خواهد رسید.

میرباقری ادامه داد: منبع آب مورد نیاز این مجتمع دامپروری از طریق ۲ حلقه چاه تامین می‌شود که برای هر حلقه دبی ۲۰ لیتر در ثانیه مورد نیاز است.

وی با بیان اینکه حدود ۳۵ درصد از دام شیری استان در این شهرستان است ابراز امیدواری کرد: با اجرای طرح دامداری ۶ هزار راسی رتبه دامپروری ملایر به بیش از ۶۰ درصد خواهد رسید.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به فعالیت ۵۲ واحد دامداری صنعتی با حدود ۱۱ هزار راس دام شیری در این شهرستان گفت: ۴۰ واحد گوساله پرواری نیز در ملایر وجود دارد که از این تعداد ۲۰ واحد آن فعال است.

میرباقری ادامه داد: ملایر با تولید روزانه ۲۲۰ تُن شیر جایگاه نخست استان را دارد و با بهره‌برداری از طرح دامداری ۶ هزار راسی شستا، حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ تُن شیر روزانه به این ظرفیت تولید اضافه می‌شود و میزان تولید شیر در ملایر به بیش از ۳۲۰ تُن در روز می‌رسد.

وی یادآور شد: شرکت سرمایه‌گذاری شستا در صدد است طرح توسعه دامداری ۶ هزار راسی را در زمینه ایجاد کارخانه‌های تولید فرآورده‌های لبنی اجرا کند.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر درباره شهرک دامپروری کرتیل‌آباد نیز توضیح داد: این شهرک در زمینه پسماند مطابق با دستورالعمل‌های دامپزشکی، مشکلات و اختلافاتی با دامپزشکی دارد که اگر با کمک مسوولان این مشکل حل شود، فعالیت این شهرک و واگذاری قطعات آن آغاز می‌شود.

میرباقری همچنین فعالیت بزرگترین شرکت تعاونی دامداران استان در ملایر را از دیگر قابلیت‌های این حوزه برشمرد و گفت: با شروع سال جدید دامداران این شهرستان با کمبود نهاده‌های دامی همچون سویا و ذرت مواجه هستند، در حالیکه این نهاده‌ها در بازار هم یافت نمی‌شود.

وی تاکید کرد: نیاز است وزارت صنعت، معدن و تجارت برای رفع مشکلات دامداران، نسبت به ترخیص نهاده‌های دامی از گمرک اقدام کند تا در توزیع نهاده‌های دامی در بازار به تعادل برسیم و در تولید شیر و گوشت مشکلی نداشته باشیم.

دامداران با کمبود نهاده‌های دامی مواجه‌اند

مدیرعامل شرکت تعاونی دامداران ملایر نیز در گفت و گو با ایرنا، کمبود نهاده‌های دامی را عمده‌ترین مشکل دامداران عنوان و بیان کرد: میزان توزیع نهاده‌ها نسبت به جمعیت دامی این شهرستان کم است و نیاز به حمایت دولت داریم.

لقمان خدابخشی افزود: در پنج ماهه امسال چهار هزار تُن سبوس و نهاده‌های دامی وارد این شهرستان شد که هر ماه بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ دامدار توزیع می‌شود و حدود ۵۰۰ هکتار نیز ذرت علوفه‌ای امسال کشت کردیم.

وی به تاسیس شرکت تعاونی دامداران ملایر از سال ۱۳۷۲ و عضویت پنج هزار و ۷۰۰ نفر در این تعاونی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر چهار ایستگاه جمع‌آوری و سه سکوی جمع‌آوری شیر زیر نظر این تعاونی در سطح شهرستان فعال است و چهار انبار ۴۰۰ تُنی دارد.

مدیرعامل شرکت تعاونی دامداران ملایر با بیان اینکه بیشترین آمار نمونه رکوردگیری شیر استان با چهار هزار نمونه مربوط به ملایر است ادامه داد: روزانه بین ۲۷ تا ۳۰ تُن شیر توسط ایستگاه‌ها از دامدارهای سنتی جمع‌آوری می‌شود که ماهیانه به ۸۰۰ تا ۹۰۰ تُن شیر جمع‌آوری شده می‌رسد.

خدابخشی روستای «کِسب » در بخش جوکار ملایر را با چهار هزار راس دام سنگین یکی از نقاط مستعد در صنعت دامپروری دانست و گفت: طبق آمار جهاد کشاورزی ۷۸ هزار راس دام سنگین در این شهرستان وجود دارد که حدود ۱۱ هزار راس آن دام صنعتی و مابقی سنتی است و تاکنون ۲۰ هزار راس دام نیز هویت‌گذاری شده است.

وی یادآور شد: تعاونی دامداران ملایر سال ۹۴ نمونه کشوری و سال گذشته تعاونی نمونه استانی شد و یکی از فعال‌ترین و موفق‌ترین تعاونی‌های دامداری استان است.