تداوم شیوع ویروس کرونا مهمترین دغدغه والدین البرزبرای شروع سال تحصیلی جدید در بخش آموزشی و حتی تربیتی است که این مهم نیاز به توجه مسوولان آموزش و پرورش دراستان دارد.
والدین نگرانند زیرا تعطیلی ناگهانی مدارس در اسفندماه سال گذشته به دنبال شیوع ویروس کرونا و تغییر شیوه آموزش از حضوری به غیرحضوری به دلیل نبود زیرساختهای مناسب در استان البرز، دانشآموزان، والدین و معلمان را برای پیگیری آموزش مجازی از طریق شبکه شاد به دردسرانداخت.
امسال شورو نشاط بازگشایی مدارس با کرونا اجین شده به گونه ای که ذهن بیشتر والدین درگیر بخش آموزشی شده است چرا که مشکلات آموزش در فضای مجازی برای دانش آموزان و والدین در خانه نسبت به گذشته کاهش نیافته است.
درسال های گذشته اواسط مرداد بسیاری از خانواده های دانش آموزان برای خرید نوشت افزار، پوشاک، کیف و کفش برنامه ریزی می کردند اما امسال نه تنها خبری از این برنامه ریزی ها نیست بلکه بیشتراولیاء نگران سلامت دانش آموزان و فرآیند آموزشی آنان هستند.
برخی از اولیای این استان حتی برای سفارش کتاب در سامانه الکترونیکی نیزبرای فرزندانشان تردید داشتند چون تصمیمی برای ثبت نام درمدارس به دلیل شیوع کرونا و به خطرافتادن سلامت فرزندشان درسال تحصیلی نداشتند.
والدین شاغل البرزهم نگرانند که چگونه دانش آموزی که دستگاه هوشمند برای پیوستن به شبکه شاد ندارد، درکلاس درس معلم حاضرشود و یا دانش آموزانی که درمدارس حضور پیدا می کنند آیا بدون نظارت می توانند ازخود درمقابل ویروس کرونا مراقبت کنند.
آنچه هراس را دردل والدین دراین روزها بیشترکرده این است که آیا ویروس کرونا وارد مدارس می شود و سلامتی دانش آموزان را به مخاطره می اندازد یا مدیران آموزش و پرورش با تدابیر اندیشیده شده اجازه ورود کرونا را به داخل مدارس نمی دهند.
بسیاری ازوالدین این روزها با عقل و احساس برای حضوردانش آموزان درکلاس های درس درقالب فضای مجازی و حضوری با شرایط شیوع بیماری کرونا درگیرهستند.
دل نگرانی های والدین
مریم زنگنه مادریکی ازدانش آموزان کرجی که دخترش در پایه ابتدایی تحصیل می کند می گوید: هرچه به زمان بازگشایی مدارس نزدیکتر میشویم نگرانی ما بیشتر میشود و مسوولان امر باید برای سلامت و بهداشت مدارس بیشتر حساسیت داشته باشند.
وی افزود: برخی ازاولیای این استان حتی برای سفارش کتاب درسامانه الکترونیکی نیزبرای فرزندانشان تردید داشتند چون تصمیمی برای ثبت نام درمدارس به دلیل شیوع کرونا و به خطرافتادن سلامت فرزندشان نداشتند.
این مادرشاغل خاطرنشان کرد: خیلی ازاولیای دانش آموزان البرزنگرانند که چگونه دانش آموزی که دستگاه هوشمند برای پیوستن به شبکه شاد درزمانی که پدرومادرش در محل کارشان هستند را ندارد، حال چگونه درکلاس درس معلم حاضرشوند.
وی ادامه داد: عده ای ازاولیا هم به دلیل حضور فرزندانشان درمدارس ترس دارند که دانش آموزان بدون نظارت
می توانند ازخود درمقابل ویروس کرونا درفضای کلاس ،حیاط مدرسه و مسیر رفت و آمد مراقبت کنند.
سید علی حسینی دیگراولیای البرزی گفت: برخی ازاولیا ی دانش آموزان می پرسند آیا طرح زوج و فرد درمناطق با وضعیت زرد سلامت دانش آموزان را تهدید نمی کند و یا دانش آموزان ابتدایی می توانند به درستی به دور از والدین پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و برلزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی پایبند باشند.
وی اظهارداشت: آیا مدیران مدارس دانشآموزان هر کلاس را با توجه به مساحت کلاس و تعداد دانشآموز و نوآموز بهگونهای توزیع می کنند که حفظ حداقل فاصله مورد انتظار مطابق پروتکلهای بهداشتی امکانپذیر باشد.
وی یادآورشد: با توجه به مدت کمی که تا شروع سال تحصیلی جدید باقی مانده است اما مدیران مدارس هنوز به اولیا اعلام نکرده اند که کلاس های مدارس براساس کدام وضعیت دایر می شودو حتی کتاب های درسی ثبت نام شده به دانش آموزان تحویل داده نشده است.
حسینی بیان داشت: با توجه به هشدارهای مکررستاد ملی مقابله با کرونا درباره شدت شیوع این بیماری در فصل پاییز، برقراری کلاسهای درس به صورت حضوری تهدیدی برای سلامت دانش آموزان محسوب نمی شود.
این پدردانش آموزخاطرنشان کرد: اگر یک دانشآموز به کرونا مبتلا شود سلامت بسیاری ازدانشآموزان، معلمان و وحتی خانواده های آنان به مخاطره می افتد.
فاطمه درگاهی ازدیگراولیای البرزی است که عنوان کرد :هنوزتکلیف دانش آموزان برای حضوردرمدارس البرزمشخص نیست در حالی که دراین شرایط کرونایی نباید استرس داشته باشیم.
وی تصریح کرد: درمراجعه به مدارس می بینیم که مدارس استان به خصوص مدارس داخل شهر و یا دوردست که ازچشم بازرسان درامان هستند، هنوزدرگیرثبت نام دانش آموزان هستند و مدارس ازآمادگی لازم برای شروع سال تحصیلی جدید برخوردارنسیت.
وی اضافه کرد: تراکم کلاس های درس درالبرز بالاست به همین دلیل حفظ سلامت دانش آموزان درکلاس درس و حیاط مدرسه درخطراست.و همچنین هزینه اینترنت برای حضوردانش آموزان درکلاس مجازی سرسام آوراست.
خانواده ها نگران نباشند
مدیرکل آموزش و پرورش البرز دراین زمینه گفت: درسال تحصیلی جدید درمناطق سفید کلاس های درس با رعایت پروتکل های بهداشتی تشکیل می شود.
سالارقاسمی اظهارداشت: براساس شیوه نامه وزارتخانه ای در وضعیت زرد و در صورت ضرورت تقسیم دانشآموزان و نوآموزان یک کلاس به ۲ گروه به منظور رعایت فاصلهگذاری انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: مدیرمدرسه موظف است دانشآموزان و نوآموزان هرکلاس را با توجه به مساحت کلاس و تعداد دانشآموزو نوآموز به گونهای توزیع کند که حفظ حداقل فاصله مورد انتظار مطابق پروتکلهای بهداشتی امکانپذیر باشد.
وی با بیان اینکه ممکن است دروضعیت زرد مدارس با حضور تمام یا بخشی از دانشآموزان و نوآموزان دایر باشند در این صورت لازم است مدیران مدارس ازسامانه شاد برای انجام فعالیتها و تکالیف درسی نوآموزان یا دانشآموزان با نظارت و هدایت والدین و ارائه بازخورد توسط معلمان آنها استفاده شود.
قاسمی بیان داشت: در وضعیت قرمز فعالیتهای آموزشی و تربیتی بهصورت مجازی در سامانه شاد یا با استفاده ازسایر روشها متناسب درتمامروزهای هفته انجام میشود در این وضعیت حضور و غیاب دانش آموزان و نوآموزان، ارائه درس جدید، ارزشیابی، تعیین تکالیف و سایر فعالیتهای مرتبط با فرآیند آموزش و یادگیری درسامانه شاد استمرار مییابد.
وی با اشاره به اینکه آمادگی کامل برای بازگشایی مدارس درالبرزوجود دارد،افزود: این آمادگی درقالب فعالیت کارگروه های مختلف پروژه مهردراستان است.
وی یادآورشد: دراین مدت ساماندهی نیروی انسانی به جد انجام گرفته و در زمینه زیباسازی و تجهیز مدارس کارهای خوبی از سوی کارگروه مربوطه اجرا شده و یا درحال انجام است.
مدیرکل آموزش و پرورش البرزرعایت بهداشت را برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری کرونا بسیارضروری دانست و اضافه کرد: با اقدامات جهادی که در حوزه بهداشت مدارس صورت گرفته است به خانوادهها اطمینان می دهیم که دربحث بهداشت محیطی مدارس تمام تدابیر و پیشبینیها صورت گرفته است.
وی گفت: توجه لازم نسبت به توانمندسازی معلمان درزمینه آموزش مجازی و تولید محتوای درسی دراستان حاکم است زیرا تجربه چند ماه پیش نشان داد که نیروها های توانمندی درحوزه تعلیم و تربیت البرزوجود دارد که با خلاقیت و نوآوری اجازه نمی دهند آسیبی به دانش آموزان وارد شود.
قاسمی افزود: اکنون با توجه به ادامه دارشدن این وضعیت و درآستانه تاکید بربازگشایی احتمالی مدارس و مطالبه خانوادهها مبنی بر آموزش به شیوه غیرحضوری ضروری است که این بسترها در استان تقویت شود.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز تصریح کرد: دستگاه تعلیم و تربیت هیچ نقشی در شیوه بازگشایی مدارس برای سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ ندارد و هرگونه تصمیمگیری در این رابطه منوط به اعلام مصوبه ستاد مقابله با کروناست.
وی اضافه کرد: هرچند بر این باور هستیم که آموزشهای غیرحضوری نمیتواند کارکرد حضور در کلاس درس را داشته باشد ولی با توجه به وضعیت و شرایط موجود به لحاظ تهدید ویروس کرونا، آمادگی کامل برای برگزاری کلاسها به شیوه آنلاین را داریم.
قاسمی یادآورشد: بنا به اعلام ستاد مقابله با کرونا برنامههای آموزش دانشآموزان در سناریوهای سفید، زرد، نارنجی و قرمز وضعیت درنواحی و مناطق استان تدوین و اعلام میشود.
این مسوول گفت: بنا به اعلام وزیر آموزش و پرورش، شروع سال تحصیلی از ۱۵ شهریور قطعی است و از آن زمان همه دانش آموزان باید تحت آموزش قرار گیرند اما کیفیت عرضه خدمات آموزشی میتواند به صورت حضوری، نیمه حضوری، تلویزیونی، بسته های آموزشی یا شبکه شاد باشد.
وی با بیان اینکه در استان البرزاین آمادگی وجود دارد که تحت هرشرایطی با سناریوهای پیش بینی شده مدارس درموعد مقرر بازگشایی شود افزود: در خصوص حضوری و غیرحضوری بودن بازگشایی مدارس در مناطق مختلف استان ، دستورالعمل و پروتکلهای بهداشتی بازگشایی مدارس به صورت بومی و ملی آماده شده که پیوست بهداشتی دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز بیان داشت: در دستورالعمل آماده شده شرح وظایف هر شخص دیده شده است و این بازگشایی در وضعیت فعلی شیوع کرونا که خانوادهها هم دغدغه همین موضوع را دارند، زیرساخت و بستری نیاز دارد که در استان فراهم است.
وی به خانوادهها اطمینان داد که نگرانی بابت بازگشایی مدارس نداشته و اطمینان داشته باشند که هرگونه تصمیمی با محوریت سلامت دانشآموزان و همه دستاندرکاران فضای تعلیم و تربیت گرفته میشود.
استان البرز اکنون ۵۰۰ هزاردانش آموز دارد که درهرسال تحصیلی به جمعیت دانش آموزی آن بین ۱۲ تا ۱۵ هزارنفراضافه می شود.