«باراک راوید» خبرنگار شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در گزارشی که در تارنمای آکسیوس منتشر شد به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت که واشنگتن به خاطر توافق همکاری راهبردی میان تهران و پکن، به رژیم صهیونیستی فشار میآورد تا روابط خود را با چین کاهش داده و و سرمایهگذاری این کشور را محدود کند.
براساس این گزارش، مقامهای دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا به صورت فزایندهای از موضع رژیم صهیونیستی نگران شدهاند؛ چراکه ارتقای روابط با چین یک از مهمترین اهداف سیاست خارجی «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در یک دهه گذشته بوده است.
آمریکا از رژیم صهیونیستی خواسته است که یادداشت تفاهمی امضا کند که در آن به صورت شفاف شرکتهای چینی از سرمایهگذاری در فناوری نسل پنجم ارتباطات منع شده باشند؛ در این راستا پیشرفتهایی هم حاصل شده، اما مقامهای صهیونیست به دنبال تعدیل لحن این یادداشت تفاهم هستند تا از بحران در روابط با چین جلوگیری کنند.
درخواست دیگری واشنگتن از رژیم صهیونیستی این است که سازوکار نظارت بر سرمایهگذاریهای چین در فلسطین اشغالی را شدت بخشند و آن را از حالت داوطلبانه کنونی به وضعیت جدیتری تغییر دهند.
«برایان هوک» مسوول گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا که در سفر این هفته «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه این کشور به فلسطین اشغالی همراه او بود، به آکسیوس گفت که در دیدار با مقامهای صهیونیست تاکید شده است که مخالفت پکن با تمدید تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران و توافق راهبردی میان تهران و پکن باید محاسبات تلآویو پیرامون چین را تغییر دهد.
هوک گفت: چین روابط خود را با ایران شکل داده است. از نظر ما مهم است که اجازه ندهیم چین هر دو را داشته باشد. آنها نمیتوانند ایران را که شعار "مرگ بر اسرائیل" میدهد، تقویت کنند و تجارت براساس روابط عادی با اسرائیل داشته باشند. ما در این باره کاملا صریح بودهایم. مطمئنم که اسرائیل کار درست را در قبال چین انجام خواهد داد.
وی همچنین مدعی شد که مردم باید بدانند که چین دوست منطقه [غرب آسیا] نیست و منافع مشترک با رژیم صهیونیستی و کشورهای خلیج فارس ندارد، و افزود: مهم است که ما با هم کار کنیم تا با تلاشهای چین برای تقویت ایران مقابله کنیم.
دولت ترامپ پس از پایان دادن به مشارکت خود در برجام، در این ماه بر آن شد تا مانع از پایان یافتن محدودیت تسلیحاتی مندرج در پیوست ب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت شوند. از این رو ابتدا یک قطعنامه ۱۳ صفحهای ارائه دادند که با مخالفت کلی اعضای شورا روبه رو شد، در نتیجه وادار شدند مفاد آن را به کلی حذف و در ۴ بند ارائه دهند که هدف اصلی آن تداوم محدودیت تسلیحاتی فعلی ایران بود.
این قطعنامه هم نتوانست حد نصاب لازم برای تصویب را به دست آورد و نیازی به وتوی چین و روسیه نبود. هرچند این دو کشور متحد ایران به این قطعنامه رای منفی دادند.
با تحمل این شکست، مایک پمپئو در ۳۱ مرداد ماه امسال با سفر به نیویورک و حضور در سازمان ملل متحد، به عنوان بالاترین مقام به اصطلاح دیپلماسی آمریکا، نامه درخواست فعالسازی مکانیسم ماشه را به رئیس شورای امنیت ارائه داد.
با گذشت حدود یک هفته از آن، در نشست روز سهشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد به طور رسمی اعلام شد با توجه به نظر مخالف اکثریت قریب به اتفاق اعضا با درخواست آمریکا، اقدام دیگری برای آن نمیتواند انجام شود و اینگونه آمریکا بار دیگر در عرصه بینالمللی با شکست دیگری در برابر ایران مواجه شد.