بجنورد- ایرنا- پارک علم و فناوری خراسان شمالی، برای کمک به واحدهای فناور استان در شرایط کرونایی، امسال ۲۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات حمایتی پرداخت کرده است.

رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی روز پنجشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۱ میلیارد ریال از این تسهیلات توسط این پارک به ۱۵ واحد فناور تعلق گرفته و هشت میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال نیز از محل منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ۱۰ واحد فناور استان پرداخت شده است.

مهران گرمه با اشاره به شیوع کرونا و آسیب دیدن برخی واحدهای فناور از آن، اظهار داشت: صندوق پژوهش و فناوری خراسان شمالی نیز از محل طرح کروناپلاست، چهار میلیارد ریال به چهار واحد فناور آسیب دیده از کرونا اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه واحدهای فناور خراسان شمالی با انجام برخی اقدامات مبتکرانه کمترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا دیده اند، اظهار داشت: برخی از شرکت های فناور استان با ایجاد تولیدات جدید و دریافت تسهیلات شرایط خاص حتی به کسب و کار خود رونق بخشیده اند.

وی افزود: برخی شرکت ها با ابتکاری که داشتند توانستند خط تولید نیازهایی را که هم اکنون جامعه در میدان مبارزه با کرونا به آن نیاز دارد، راه اندازی کنند که تولید تب‌سنج غیرتماسی از آن جمله است که مجوز وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو را نیز دریافت کرده و به‌زودی خط تولید آن راه اندازی می شود.

گرمه افزود: شرکت هایی که در بستر فناوری اطلاعات (آی. تی) خدمت رسانی می کردند و همچنین آموزش و فروش الکترونیکی داشتند نیز به لحاظ اقتصادی و فروش ارتقا یافته اند.

وی با بیان اینکه پارک های علم و فناوری از تمام مزایای مناطق آزاد اقتصادی برخوردارند، اظهار داشت: سرمایه گذاری و استقرار در پارک های علم و فناوری ویژگی هایی دارد که استفاده از آنها مانند مناطق آزاد موجب تسریع در امر تولید می شود.   

رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی به بسته های حمایتی پارک علم و فناوری نیز اشاره کرد و افزود: علاوه بر اینکه در شرایط کرونایی اجاره ۲ ماهه واحدهای فناور و دانش بنیان مستقر در پارک بخشوده شد، اجاره ۲ ماه دیگر این شرکتها با تخفیف ۵۰ درصدی اعمال شده و پرداخت اقساط تسهیلات آنان نیز در همین مدت معوق شد.

وی در مورد پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان نیز گفت: با وجود اینکه صندوق پژوهش و فناوری از نداشته های جدی خراسان شمالی بود اما با وجود راه اندازی این صندوق هنوز شرکت های دانش بنیان نمی توانند از منابع آن استفاده کنند زیرا صندوق شکوفایی و نوآوری کشور نیز سهامدار این صندوق است.

گرمه خاطرنشان کرد: به همین علت صندوق شکوفایی و نوآوری کشور نمی تواند برای دانش بنیان ها خط اعتباری تعریف کند در حالی که اگر چنین نبود صندوق پژهش و نوآوری استان می توانست تا ۹ برابر منابع خود برای شرکت های دانش بنیان خط اعتباری دریافت کند.

وی با بیان اینکه این خلاء به زودی با جایگزینی چند شرکت بخش خصوصی در استان برطرف می شود، اظهار داشت: با جایگزینی این شرکت ها و خرید سهام صندوق شکوفایی و نوآوری، ۱۳۵ میلیارد ریال خط اعتباری برای شرکت های دانش بنیان استان باز می شود.  

وی گفت: صندوق پژوهش و فناوری خراسان شمالی از اسفند سال قبل و با پیگیری های مستمر،  با هدف حمایت مالی از واحدهای فناور ایجاد شد که از آن زمان تاکنون پرداخت تسهیلات و کمک های مختلف را به واحدهای فناور، به جز شرکت های دانش بنیان، آغاز کرده است.

به استناد سامانه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شمار شرکت های دانش بنیان خراسان شمالی از دهم تیرماه سال گذشته تا کنون با افزایشی ۴۵ درصدی از ۱۲ به ۱۷ شرکت افزایش یافته است.

طبق آمار همین نهاد، میانگین رشد این شرکت ها در کشور ۱۷ درصد بوده است و حال آنکه خراسان شمالی در مدت یاد شده تقریبا به رشدی سه برابری این رقم دست یافته است.

از تیرماه ۹۸ تا کنون شمار شرکت های زیرمجموعه پارک علم و فناوری خراسان شمالی از ۹۳ به ۱۱۴ شرکت افزایش یافته است.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.