رئیس جمعیت هلال احمر ساوه روز پنجشنبه در آیین بهره برداری از خانه هلال روستاهای «نورعلیبیگ»، «سقانلیق» و «لالایین» و «قلعه شیرخان» از توابع بخش مرکزی این شهرستان که با حضور نماینده مردم در مجلس و فرماندار شهرستان برگزار شد، گفت: طبق برنامه ریزی ها تلاش می کنیم در شهر آوه و شهرصنعتی کاوه نیز سه خانه هلال را دایر کنیم.
«سیدلقمان حسینی» اظهار داشت: امسال تاسیس پنج هزار باب خانه هلال در سراسر کشور در برنامه دولت قرار دارد که سهم استان مرکزی از این تعداد، ۱۳۰ مورد است.
به گفته او، قرار است تا پایان امسال ۲۶ خانه هلال در شهرستان ساوه ایجاد شود که ۶ مورد از آنها در بخش نوبران تاسیس خواهد شد.
وی اظهار داشت: خانه های هلال در روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار ایجاد می شوند که کارکرد امدادرسانی و تربیت نیروی آموزشی دارند.
حسینی گفت: بخشداری ها و دهیاران با فراهم ساختن بسترهای ایجاد خانه هلال و تخصیص مکان در این بین نقش مهمی دارند و در این زمینه فرماندار و بخشدار مرکزی شهرستان ساوه تعامل سازنده ای برای توسعه این مراکز و افزایش توان امدادرسانی جمعیت هلال احمر داشته اند.
وی گفت: با تاسیس خانه هلال در هر روستا دست کم نیمی از مردم ساکن در روستاهای تحت پوشش این مرکز با عملیات امداد و نجات، کمک های اولیه و خدمات هلال احمر آشنا می شوند و توزیع منابع در زمان وقوع بحران ها نیز به صورت هدفمندتر با کمترین هدررفت انجام می شود.
حسینی اظهار داشت: تا یکماه آینده فعالیت های مربوط به مکان یابی و شناسایی داوطلبانی که تمایل به فعالیت در خانه های هلال دارند را انجام می دهیم تا چشم انداز تاسیس ۲۰ خانه هلال در روستاهای بخش مرکزی شهرستان ساوه محقق شود.
بخشدار مرکزی ساوه نیز گفت: خانه های هلال در راستای توسعه شبکه داوطلبی جمعیت هلال احمر با هدف توانمندسازی و افزایش تاب آوری جامعه روستایی در مواقع بحران و ارتقای سطح آموزش های امدادی ایجاد می شود.
«کیوان گودرزی راد» اظهار داشت: تاکنون سه خانه هلال در روستاهای بخش مرکزی ساوه افتتاح شده و ساز و کار ایجاد این مراکز در چند روستای دیگر از قبیل قردین، اوجان و استوج نیز فراهم شده اما باید مجوز هلال احمر در این رابطه صادر تا عملیات افتتاح آنها انجام شود.
وی گفت: خانه های هلال با مشارکت داوطلبانه روستائیان و همکاری دهیاری و شورای بخشداری با نظارت هلال احمر فعالیت خواهند کرد که در نوع خود شعبه کوچکی از جمعیت هلال احمر به شمار می آیند و به دلیل بعد مسافت روستا به شهر می توانند منشاء خدمات به خصوص در مواقع بروز بحران ها باشند.
وی با بیان اینکه ایست قلبی بیشترین علت مرگ و میر در کشور است، افزود: آموختن شیوه های احیای قلب با آموزش هایی که در خانه های هلال به مردم ساکن در مناطق روستایی ارائه می شود و سایر راهکارهای درمانی از جمله کارکردهای امدادی این مراکز محسوب می شود.
بخش مرکزی شهرستان ساوه دارای ۱۰۱ روستا با جمعیتی افزون بر ۳۰ هزار نفر است که ۵۵ روستا از این تعداد دارای دهیاری هستند.