ساری - ایرنا - همزمان با پنجمین روز از هفته دولت فاز نخست طرح ساخت تولید و پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت ۳۰۰ تن گوشت و ۱۰ تن خاویار در شهرستان سیمرغ آغاز شد.

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی شیلات مازندران، حسن اسحاقی مدیرکل شیلات استان به رتبه نخست استان در پرورش و تولید گوشت و خاویار در کشور اشاره کرد و گفت: این طرح سبب افزایش تولید و پرورش ماهیان خاویاری در استان می شود.

وی با توضیح این که در این طرح از تجهیزات نوین آبزی پروری برای  بهره‌برداری حداکثری از آب استفاده می‌شود، بیان داشت: این طرح در زمینی به مساحت ۱۱ هکتار مشتمل بر واحدهای پرورش ماهیان خاویاری، فرآوری و بسته‌بندی گوشت و خاویار، تولید خوراک آبزیان، کشت آکواپونیک و بسته‌بندی و کود ارگانیک از پساب حاصله احداث خواهد شد.

وی تولیدات شیلاتی را یکی از مهم ترین بستری های اقتصادی استان دانست که باید در سال جاری جهش قابل توجهی را داشته باشد ، بیان داشت:  تسریع در اتمام پایانه صادراتی شیلاتی از اولویت ها است.

بر اساس آمار شیلات مازندران سال گذشته یک هزارو ۲۵۳کیلوگرم خاویار پرورشی، ۵۴ تن گوشت خاویاری ، ۹هزارو ۸۷۵ تن ماهی پرورشی تازه، ۵۴تن ماهی قزل‌آلای منجمد، یک هزار و ۲۵۰ تن خورام آبزیان و پنج تن نیز کنسرو ماهی صادر شده است.

مازندران سه هزار و ۳۳۰ واحد آبزی پروری دارد که ۲۷۶ واحد آن مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و ۱۴ واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند .

سفید، کپور، آزاد ( فیتوفاک ) انواع قزل‌آلا از گونه‌های ماهیان گرم آبی و سرد آبی استان مازندران هستند.