مجری طرح توسعه اراضی شیب دار سازمان جهادکشاورزی گلستان جمعه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: طرح تبدیل اراضی شیب دار استان به باغ مثمر برای سال جاری در چهار هزار هکتار اجرا می شود که نسبت به مدت مشابه سال قبل با ایجاد هزار و ۱۷۰ هکتار، از حدود سه برابر رشد برخوردار است.
سیعد عمادزاده گفت: امسال برای اجرا و پوشش این سطح از اراضی شیب دار در استان از کمک بلاعوض تخصیص یافته دولت به مبلغ ۳۹ میلیارد ریال استفاده می شود.
وی ادامه داد: پرداخت کمک دولت به طرح مزبور در قالب انتخاب پیمانکار برای احداث باغ ها و تامین نهال از جمله زیتون، زرشک، گردو پیوندی، فندق و توت است.
این کارشناس سازمان جهادکشاورزی گلستان با بیان این که اکنون ۳۵۰ متقاضی برای تبدیل اراضی شیب دار خود به باغ مثمر در شهرستان ها اعلام آمادگی کرده اند، بیان کرد: متقاضیان جدید برای استفاده از کمک دولت در تبدیل اراضی شیب دار خود به باغ مثمر می توانند به مدیریت های جهادکشاورزی در شهرستان های تابعه مراجعه کنند.
از ۱۱۰ هزار هکتار اراضی شیب دار و کم بازده مستعد ایجاد باغ واقع در نوار جنوبی گلستان از بندرگز تا مراوه تپه، مطابق گزارش مسوولان سازمان جهادکشاورزی استان تاکنون در سطح ۲۷ هزار هکتار آن باغ های مثمر و غیر مثمر ایجاد شده است.
ایجاد و توسعه باغ در اراضی شیب دار و کم بازده در گلستان از سال ۱۳۸۱ آغاز شد.
افزایش درآمد بهره برداران، اقتصادی کردن تولید، ممانعت از فرسایش خاک و روان آب ها و حفظ آب، مقابله با خشکسالی و در پی آن جذب گردشگر از مهم ترین دستاوردهای تکمیل طرح توسعه ایجاد باغ در اراضی شیب دار گلستان است که کارشناسان و دست اندرکاران کشاورزی استان بر شتاب دادن به این طرح تحول زا در منطقه تاکید فراوان دارند.
گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی و دامپروری استوار است.
این استان شمالی با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و داشتن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا، زمین های مستعد و شیب دار زیادی برای توسعه باغبانی دارد.