دکتر محمد کافی روز شنبه در گفت و گو با به خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس نتایج اعلام شده، دانشگاه تهران در رتبه نخست، دانشگاه تربیت مدرس در جایگاه دوم و دانشگاه فردوسی مشهد، سومین دانشگاه برتر ایران در آخرین نتایج رتبه بندی ISC قرار دارند.
وی ادامه داد: از آنجایی که دانشگاه تربیت مدرس صرفاً دورههای تحصیلات تکمیلی را داراست میتوان اعلام کرد که دانشگاه فردوسی مشهد دومین دانشگاه جامع برتر ایران است.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ارزیابی دانشگاهها در چارچوب نظام رتبهبندی آی.اس.سی (ISC) بر پنج شاخص "پژوهش، آموزش، وجهه بینالمللی، تسهیلات و امکانات، فعالیتهای اجتماعی و فعالیتهای اقتصادی" مبتنی است.
کافی افزود: دانشگاه فردوسی مشهد در چارچوب این شاخها بالاترین امتیاز "شاخص آموزش" را در میان همه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ایران کسب کرده است.
وی اضافه کرد: دانشگاه فردوسی مشهد بر اساس آخرین نتایج ارزیابی کلی سال ۲۰۲۰ میلادی "نظام لایدن" نسبت به سال ۲۰۱۹ با ۱۱ پله صعود موفق به کسب رتبه ۴۵۹ شده است.
"نظام ارزیابی لایدن" یکی از مراجع بینالمللی معتبر برای ارزیابی دانشگاهی است که هر ساله دانشگاههای برتر فعال را در سطح جهان بر اساس شاخصهای معتبر علمسنجی مورد ارزیابی قرار داده و آنها را نسبت به یکدیگر رتبهبندی میکند. ارزیابی لایدن همچنین مبنای تحقق جایگاه جهانی دانشگاه فردوسی مشهد در چشمانداز بینالمللی و قرار گرفتن آن در میان ۵۰۰ دانشگاه ممتاز جهان به شمار میرود.
دانشگاه فردوسی مشهد، سومین دانشگاه تاسیس شده در ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز با بیش از شش دهه قدمت، ۲۵ هزار دانشجو دارد که دو هزار و ۵۰۰ نفر آنها در مقطع دکتری، ۶ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی تحصیل می کنند. همچنین ۸۲۰ عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول فعالیت هستند که ۶۵۰ نفر از آنان دارای مدرک پی. اچ. دی، رتبه استادی یا پروفسوری هستند.
بیش از دو هزار دانشجوی خارجی از ۲۴ کشور جهان نیز هماینک در دانشگاه فردوسی مشهد تحصیل میکنند.