تهران - ایرنا - «صندوق کودکان ملل متحد» (یونیسف) گزارش داد: دستکم از هر سه کودک در جهان یکی از آنها که در سن  مدرسه قرار دارند، نتوانسته‌اند در دوران تعطیلی مدارس به دلیل شیوع بیماری «کووید-۱۹ » به آموزش از راه دور دسترسی داشته باشند.

به گزارش ایرنا، در گزارشی که روز پنجشنبه تارنمای این صندوق سازمان ملل منتشر کرد، آمده است: «یونیسف» خواستار سرمایه‌گذاری فوری با هدف کاستن از شکاف دیجیتالی و امکان دسترسی همه کودکان به آموزش از راه دور با اولویت بازگشایی امن مدارس شده است.

بر اساس گزارش جدید این صندوق که همزمان با چالش کشورها برای اجرای طرح‌هایی برای بازگشایی مدارس منتشر شده، آورده است که یک سوم دانش‌آموزان جهان که حدود ۵۰۰ میلیون نفر می‌شود، نتوانستند در دوران تعطیلی مدارس به دلیل کووید-۱۹ ، به آموزش از راه دور دسترسی داشته باشند.

در اوج قرنطینه ملی و محلی در سراسر جهان ۱.۵ میلیارد کودک در سن مدرسه تحت تاثیر تعطیلی مدارس قرار گرفتند. در این گزارش بر محدودیت‌های آموزش از راه دور و بی‌عدالتی عمیق در دسترسی به این خدمات تاکید شده است .

این گزارش بر اساس داده‌های ۱۰۰ کشور و دسترسی به تلویزیون، رادیو و اینترنت و در دسترس بودن پلتفورم‌های ارائه آموزش‌ها در دوران تعطیلی مدارس تهیه شده است.

یونیسف در گزارش خود آورده است که حتی اگر کودکان به ابزارها و فناوری‌ها در منزل خود دسترسی داشته باشند، ممکن است به دلایل مختلفی مانند محیط نامناسب برای یادگیری و فقدان پشتیبانی در استفاده از برنامه‌های درسی آنلاین نتوانند از طریق اپلیکیشن‌ها، در خانه آموزش ببینند.

این گزارش بر بی‌عدالتی در دسترسی کودکان در کشورهای مختلف جهان برای استفاده از آموزش از راه دور تاکید می‌کند و از جمله اعلام کرده که دانش‌آموزان زیر صحرا در آفریقا بیشتر آسیب دیده‌اند. در خانوارهای فقیر و روستانشین در طول تعطیلی مدارس، دانش‌آموزان بیشتری ممکن است از آموزش محروم شوند. بر اساس این گزارش ۷۲ درصد کودکان در فقیرترین خانواده‌ها در سطح جهان از آموزش راه دور محروم هستند.

یونیسف از دولت‌ها خواسته است، بازگشایی امن مدارس را در دوران رفع محدویت‌های قرنطینه‌ای در دستور کار قرار دهند و در شرایطی که امکان آن وجود ندارد، آموزش جبرانی را لحاظ کنند و سیاست‌های بازگشایی مدارس باید شامل افزایش دسترسی به آموزش از جمله آموزش از راه دور به ویژه برای گروه‌های محروم باشد.

تاکنون بیش از ۲۴ میلیون نفر در جهان به «ویروس کرونا» مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۸۲۴ هزار و ۴۰۶ نفر جان باخته‌اند و ۱۶ میلیون و ۶۴۳ هزار و ۸۱۳ نفر نیز بهبود یافته‌اند. شیوع ویروس کرونا در سایه فقدان واکسن و دارویی کاملا موثر برای مهار این بیماری، دولت‌های جهان را به تدابیر بهداشتی از جمله توصیه به رعایت پروتکل‌ها، تعطیلی مشاغل و مدارس و حتی دورکاری کارمندان سوق داد.