قاسمعلی خدابنده روز پنجشنبه در نشست ویدیوکنفرنس پیرامون "پروژه ملی کنترل وزن و چاقی دانشآموزان" افزود: هر سال با توجه به اهمیت شادابی و نشاط دانشآموزان طرحهای متعددی برای ارتقای سطح سلامتی آنها قشر اجرا میشود.
وی ادامه داد: اجرای طرح جدیدی در همین راستا برای سال آتی به منظور سنجش قد و وزن دانشآموزان از سوی معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با عنوان "طرح ملی کنترل وزن و چاقی دانشآموزان" ابلاغ شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: غربالگری، شناسایی و ارائه مشاوره به دانشآموزان و خانوادههایی که در بین اعضای محصل آنها مشکل اضافه وزن وجود دارد در صدر اولویتهای طرح ملی کنترل وزن و چاقی دانشآموزان قرار دارد.
وی اجرای این طرح و بازدهی آن را زمانبر ذکر و بیان کرد: اجرای طرح ملی کنترل وزن و چاقی دانشآموزان را نباید امری کوتاهمدت تلقی کرد لذا اگر بتوان به خوبی عواقب اضافه وزن را به خانواده دانشآموزان گوشزد کرد همکاری بیشتر و بهتری با اجرای این طرح خواهند داشت.
خدابنده همچنین گفت: آموزش و پرورش به تنهایی قادر به اجرای طرح ملی کنترل وزن و چاقی دانشآموزان نیست بنابراین میبایست همه نهادهای مرتبط و متولی آموزش و پرورش را در تحقق اهداف و اجرا این طرح یاری کنند تا نتایج مطلوب حاصل شود.
وی افزود: افزایش وزن دانشآموزان در سنین کودکی و نوجوانی موجب ایجاد مشکلات بیشتر در سنین بالاتر برای آنها میشود و باید با برنامهریزی از بروز این عارضه برای آنها جلوگیری کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: نقش خانوادهها در تامین سلامت دانشآموزان بسیار مهم و اثرگذار است و در کنار اجرای این طرح باید آموزش به خانوادهها را نیز مدنظر قرار دهیم.
وی گفت: بررسیها در پنج استان نشان میدهد تا سال گذشته بیش از ۲۲ درصد دانشآموزان دارای اضافه وزن بودهاند و در دوران شیوع کرونا با توجه به افزایش کم تحرکی شاهد افزایش این رقم هم بوده ایم و اجرای طرحهای مرتبط با این موضوع می تواند به افزایش ضریب سلامت دانش آموزان کمک کند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این نشست ویدیوکنفرانس گفت: اجرای برنامه های حوزه سلامت در آموزش و پرورش استان بویژه پس از شیوع ویروس کرونا با جدیت و تلاش همکاران بویژه مراقبین سلامت دنبال میشود.
صفدر سلطانی افزود: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مسئله سلامت جسمانی و روانی دانش آموزان مورد تاکید قرار گرفته است.
وی ادامه داد: اجرای طرحهایی مانند مدرسه قهرمان، المپیادهای ورزشی درون مدرسهای، حیاط پویا و توسعه فضاهای ورزشی مدارس و افزایش ساعت درس تربیت بدنی از برنامههایی بوده که در طول چند سال اخیر برای توسعه سلامت دانش آموزان پیگیری و اجرا شده است.
معاون ادارهکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: پس از شیوع کرونا شاهد افزایش کم تحرکی دانش آموزان هستیم و نیاز داریم امروز به سویی حرکت کنیم که طرحهایی برای افزایش تحرک در جهت حفظ سلامتی آینده سازان کشور را اجرایی نماییم.
وی افزود: امسال "پروژه ملی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان: به عنوان پروژه منتخب فعالیت های وزارت آموزش و پرورش در حوزه تربیت بدنی و سلامت تعریف شده و همه دست اندرکاران حوزه تعلیم و تربیت و سایر بخش های مرتبط باید نگاه ویژه به اجرای این طرح داشته باشند.
سلطانی ادامه داد: هدف اصلی از اجرای این طرح ترویج سبک زندگی سالم بین دانشآموزان و خانواده ها و افزایش مشارکت سایر دستگاه ها در اجرای این پروژه است.
استان شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی افزون بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشآموز دارد.