مشهد- ایرنا- معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی گفت: این اداره کل با تمرکز بر مقوله آموزش رانندگان و سایر بخش‌های مرتبط با جاده توانسته است فرهنگ رانندگی در جاده‌های استان را طی چند سال گذشته ارتقا دهد.

جواد وحدتی فرد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آمارها نشان می‌دهد خراسان رضوی طی سال‌های ۹۲ تا ۹۸ در زمینه آموزش رانندگان و دانش‌آموزان مدارس حاشیه جاده با کسب رتبه‌های اول تا سوم کشور توانسته در این حوزه کارنامه موفقی ارائه دهد و ارتقای فرهنگ رانندگی نیز از نتایج مطلوب آن است.

وی ادامه داد: این اداره کل پارسال حدود ۱۳۰ هزار نفرساعت آموزش به رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای  ارائه کرده و دانش‌آموزان ۱۰۰ مدرسه در حاشیه راه‌های استان نیز در خصوص ایمنی تردد و مسائل مرتبط با جاده آموزش دیده‌اند.

معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی گفت: ارتقای آگاهی رانندگان و دست‌اندرکاران حمل و نقل باعث شده فرهنگ ترافیک ارتقا پیدا کند بطوریکه تغییرات در نحوه رانندگی مردم در جاده‌ها نسبت به گذشته بسیار محسوس است.

وی افزود: به رغم افزایش سرعت و قدرت موتور خودروها و ورود خودروهای بیشتر به جاده‌های کشور، سرعت متوسط تردد جاده‌ای در این استان طی چندین سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر در ساعت کاهش یافته است که نشان می‌دهد آموزش رانندگان توسط راهداری و دیگر نهادهای تخصصی و عمومی متولی آموزش، تاثیرگذار بوده است.

وحدتی فرد به آموزش روستائیان ساکن حاشیه راهها نیز اشاره کرد و ادامه داد: از سال ۹۲ تاکنون آموزش در مدارس از ۴۰ مورد به ۱۰۰ مورد افزایش یافته و سالانه حدود ۴۰ مدرسه در مناطق تردد جاده‌ای استان ایمن سازی شده‌اند.

وی گفت: به منظور کاهش تلفات حوادث رانندگی در جاده‌های روستایی نیز آموزش دهیاران با هدف آگاهی بخشی در خصوص اثرات مرگبار سرعت زیاد وسائل نقلیه در این جاده‌ها و حوادث رانندگی در دستور کار قرار داد.

معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی افزود: در این راستا حدود ۶۰۰ دهیار از سراسر استان در سلسله جلسات آموزشی در خصوص ایمنی تردد در جاده‌های روستایی شرکت کردند و به نوعی تلفات رانندگی در این محورها کنترل شد.  

وی ادامه داد: از طریق مکاتبه با نهادهای متولی، روحانیت و ائمه جمعه و جماعات نیز به موضوع آموزش در این زمینه وارد شده و در باره ایمنی حمل و نقل در جاده‌ها، در سخنان خود بین دو نماز جماعت و در منابر آموزش‌های لازم را به مردم ارائه داده‌اند.

وحدتی فرد گفت: از طریق این آموزشها توانستیم به جامعه بقبولانیم که رانندگی در جاده متفاوت از سطح شهر است و جامعه را نسبت به مقوله حمل و نقل بین شهری حساس کردیم.

وی افزود: این آموزشها منجر به ارتقای خدمت و خدمات حمل و نقل به جامعه شده و همه رانندگان و کارکنان ناوگان اتوبوسرانی برون شهری لباس فرم دارند و با برخورد مناسب به خدمت دهی مشغول هستند.

معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی ادامه داد: آموزشها، دقت در نگهداری وسایل نقیله را نیز ارتقا داده بطوریکه بروز نقص فنی و خراب شدن خودروها و توقف آنها در کنار جاده نسبت به گذشته کاهش چشمگیر داشته و رانندگان با دانش کافی سفر را مدیریت می کنند، اهمیت دیگر این موضوع در آن است که تصادفات ناشی از نقص فنی خودروها و آسیب دیدگی ناوگان نیز کاهش یافته است.

شمار ناوگان مسافربری خراسان رضوی چهار هزار و ۹۰۰ دستگاه است و رانندگان فعال در این بخش نیز هشت هزار و ۴۰۰ نفر هستند.

۴۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه ناوگان حمل بار با ۲۸ هزار راننده نیز در حوزه حمل و نقل بار جاده‌ای خراسان رضوی فعالیت دارند.