مشهد- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی گفت: بطور متوسط ظرف سه سال اخیر در چارچوب برنامه ششم توسعه کشور ۸۹.۱ درصد از آنچه در قانون برای درآمدزایی این استان تکلیف گردیده وصول شده است.

رضا جمشیدی روز پنجشنبه در نشست شورای توسعه و برنامه‌ریزی خراسان رضوی افزود: سال ۱۳۹۶ زمان شروع برنامه ششم توسعه تاکنون درآمدهای کشور ۱۷۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

وی ادامه داد: میزان درآمدهای وصول شده کشور در همین چارچوب امسال به ۲۸۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. 

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی گفت: بطور متوسط از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۳۹۹ سهم استانها از وصول درآمدهای کشور ۵۴ درصد بوده است.

وی افزود: درآمدهای کشور ظرف همین چهار سال بطور متوسط ۱۸.۴ درصد رشد داشته اما تکلیفی که برای استانها مشخص شده رشد ۲۴ درصدی است یعنی سهم استانها در این درآمدها رو به افزایش بوده است.

جمشیدی سهم خراسان رضوی را از کل درآمدهای استانهای کشور در سال ۱۳۹۶به میزان ۳.۹۹ درصد اعلام و بیان کرد: این سهم سال ۱۳۹۷ به میزان ۳.۷ درصد، پارسال ۳.۵ درصد و امسال ۳.۶ درصد بوده است.

وی ادامه داد: امسال تکلیف استانها برای وصول درآمد مبلغ ۱۶۹ هزار میلیارد تومان و سهم خراسان رضوی از آن ۶۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است. 

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی گفت: رشد درآمد مصوب برای استانهای کشور در طول چهار سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ بطور متوسط ۲۳.۷ درصد و رشد درآمدهایی که برای خراسان رضوی مشخص شده ۲۰.۳ درصد است یعنی بطور نسبی سهم خراسان رضوی در وصول درآمدها کاهش یافته است. 

وی افزود: از حیث عملکرد درآمدها نیز سال ۱۳۹۶ به میزان ۸۴.۶ درصد، سال ۱۳۹۷ به میزان ۸۵.۵ درصد و در سال ۱۳۹۸ به میزان ۹۵.۲ درصد از کل درآمدهای خراسان رضوی وصول شده است.

جمشیدی ادامه داد: ظرف چهار ماه نخست امسال ۲۲.۳ درصد از درآمدهای تکلیفی خراسان رضوی در قالب برنامه ششم توسعه وصول شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۶ درصد بیشتر شده است.

وی گفت: با این حال میزان وصول درآمد خراسان رضوی ظرف چهار ماه نخست امسال یک سوم از شش هزار میلیارد تومان درآمدی است که باید در این مدت وصول می‌شد. محقق نشدن این امر متاثر از شرایط خاص اقتصادی حاکم بر کشور است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی افزود: زمانی که برنامه ششم توسعه خراسان رضوی سال ۱۳۹۶ بر اساس برنامه ششم توسعه کشور تدوین شد، پیش‌بینی این بود که ظرف سه سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ و همچنین پارسال و امسال مجموع آنچه به عنوان درآمد عمومی در اختیار استان قرار می‌گیرد هشت هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است. 

وی ادامه داد: اما آنچه ظرف سه سال اخیر مصوب در اختیار استان قرار گرفته در مجموع چهار هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان و میزان تخصیص یافته آن دو هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان معادل ۵۲ درصد از اعتبارات است.

جمشیدی گفت: هنگام پیش‌بینی ارقام برنامه ششم توسعه خراسان رضوی، تصوری مبنی بر تورم چهار سال اخیر وجود نداشت زیرا با افزایش تورم در این سالها ارزش ریالی اعتبارات کاهش یافت و هزینه کمتری از عملیات عمرانی با آنچه از اسناد خزانه اسلامی تخصیص یافته بود محقق شد.

وی افزود: با توجه به مسائلی که کشور با آن مواجه شده باید تلاش کرد با صرفه‌جویی، راهکارهایی را که قانون بودجه پیش‌بینی کرده همچون فروش ساختمانها و املاک مازاد اجرا نمود تا قسمتی از کاهش منابع چه در بحث تحقق درآمدهای نفتی و چه در بحث تحقق مالیاتی جبران شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی ادامه داد: مجموع اعتبارات جاری و عمرانی ابلاغی استان تا امروز دو هزار و ۷۲ میلیارد تومان است که از این میزان ۷۴۲ میلیارد تومان معادل ۳۶ درصد ظرف پنج ماه نخست امسال تخصیص یافته است.

وی اعتبارات جاری امسال خراسان رضوی را ۷۶۴ میلیارد تومان اعلام و بیان کرد: از این میزان ۳۲۹ میلیارد تومان معادل ۴۳ درصد تخصیص یافته است.

جمشیدی گفت: اعتبارات عمرانی خراسان رضوی نیز امسال هزار و ۳۰۸ میلیارد تومان است. از این میزان نیز تاکنون ۴۱۳ میلیارد تومان معادل ۳۱.۶ درصد به استان تخصیص یافته است.  

وی همچنین تخصیص اعتبارات جاری و عمرانی را به خراسان رضوی متفاوت از یکدیگر توصیف و بیان کرد: تخصیص اعتبارات بسیاری از ردیفها تاکنون صفر و بالاترین میزان تخصیص اعتباری نیز حدود ۷۰ درصد است.