همدان- ایرنا- معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر گفت: پنج طرح صنعتی در حوزه فروسیلیس و فروآلیاژها با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان در شهرک صنعتی جوکار این شهرستان تا پایان دولت به بهره‌برداری می‌رسد.

قدرت الله ولدی شامگاه پنجشنبه در گفت و گوی خبری صدا و سیمای مرکز همدان بیان کرد: این طرح‌ها شامل طرح توسعه شرکت آذرخش، فروآلیاژ لوتوس، شرکت فروسیلیس غرب پارس، شمش منیزیم، لوتوس و چند طرح دیگر است که ماشین‌آلات این واحدها وارد شده و تا سال آینده تکمیل می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر بیش از یک‌هزار میلیارد تومان در شهرک صنعتی جوکار سرمایه‌گذاری شده که ۶۰۰ میلیارد تومان نیز به این رقم اضافه می‌شود.

فرماندار ویژه ملایر ادامه داد: ۱۹ طرح شاخص در این شهرستان تعریف کردیم که تا پایان دولت تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد که پنج طرح فروسیلیس نیز جزء این طرح‌ها است.

ولدی با اشاره به ظرفیت بالای ملایر در حوزه معادن بیان کرد: شرکت معادن سُرمک ۲ طرح توسعه خود را در زمینه فرآوری اکسید سرب و روی سال گذشته آغاز کرد که مرحله نخست این طرح دهه فجر سال گذشته افتتاح شد و یک مرحله دیگر آن امسال به بهره‌برداری رسید.

وی ادامه داد: طبق تدبیر استاندار همدان در تدوین سند توسعه راهبردی و برنامه عملیاتی استان با برش شهرستانی در چشم انداز سه ساله تا سال ۱۴۰۰، پیش‌بینی شد سالانه حدود یک‌هزار و ۲۰۰ تا یک‌هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این شهرستان صورت گیرد و بیش از سه هزار و ۲۰۰ اشتغال ایجاد شود.

معاون استاندار همدان گفت: در این راستا در ۶ ماهه نخست سال گذشته همزمان با هفته دولت حدود ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این شهرستان انجام شد که در ۶ ماهه دوم و همزمان با دهه فجر این رقم به رقم ۸۰۰ میلیارد تومان رسید.

افتتاح ۲ طرح توسعه شرکت بافتینه و بافتسان

ولدی با بیان اینکه ملایر همواره ۴۰ درصد تعداد طرح‌ها و حجم سرمایه‌گذاری کل استان را به خود اختصاص می‌دهد ادامه داد: با وفاق، همدلی و همراهی مردم و مجموعه مدیران و نمایندگان مجلس، رقم سرمایه‌گذاری در ۶ ماهه نخست امسال به یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید که تا پایان سال این مبلغ به سه هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

وی یادآور شد: شرکت‌های بافتینه و بافتسان نیز هر کدام یک طرح توسعه در دست اجرا دارند که هفته دولت امسال طرح توسعه شرکت بافتسان افتتاح شد و دهه فجر نیز طرح توسعه شرکت بافتینه به بهره‌داری می‌رسد.

فرماندار ویژه ملایر گفت: در حال حاضر شرکت‌های بافتینه و بافتسان ۷۰ درصد از پارچه ماسک و لباس بیمارستانی کل کشور را تولید می‌کند که به صورت سه شیفت مشغول تولید است و محصولات آن با کیفیت عالی در داخل مصرف می‌شود.

ولدی همچنین به آغاز عملیات اجرایی شرکت تولید دستکش‌های لاتکس پزشکی طی ماه گذشته در این شهرستان اشاره کرد و افزود: در مدت یک‌ماه تمامی مجوزهای این کارخانه اخذ شد و طبق قول سرمایه‌گذار قرار است تا دهه فجر امسال این طرح تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه ملایر ۱۶۳ درصد از برنامه توسعه جلو است و تا پایان امسال این رقم به ۲ برابر خواهد رسید بیان کرد: ملایر تنها شهر خاورمیانه است که ۲ عنوان جهانی دارد و برنامه‌های توسعه‌ای این شهرستان به‌ویژه در حوزه انگور و مبلمان منبت تدوین و در دست اجرا است.

معاون استاندار همدان با اشاره وجود حدود ۱۱ هزار هکتار باغ در این شهرستان، تولید سالانه ۲۵۰ هزار تُن انگور و صادرات ۵۰ هزار تُن کشمش، اظهار داشت: برای ارتقای کیفیت و افزایش کمیت انگور، اجرای طرح فَراز را در دستور کار قرار دادیم که بر اساس سند راهبردی توسعه طی سه سال باید ۶۰۰ هکتار طرح فراز در سطح تاکستان‌های این شهرستان اجرا شود.

اجرای ۶۰۰ هکتار طرح فَراز در تاکستان‌های ملایر

ولدی به اجرای ۲۰۰ هکتار طرح فراز طی سال گذشته در باغ‌های این شهرستان، راه‌اندازی پژوهشکده انگور و کشمش در دانشگاه ملایر و فعالیت مرکز تحقیقات انگور اشاره کرد و اظهار داشت: در صدد اصلاح نژاد انگور و اجرای آبیاری نوین قطره‌ای در تاکستان‌ها هستیم تا بتوانیم میزان تولید انگور را به بیش از ۲ برابر برسانیم.

وی ظرفیت‌های بخش کشاورزی ملایر را ویژه دانست و به وجود سه هزار و ۹۰۰ هکتار سطح زیر کشت باغ‌های گردو، ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت آلبالو و ۱۵۰ هکتار سطح زیر کشت گیلاس در بخش زند اشاره کرد.

فرماندار ویژه ملایر همچنین به توسعه جنگل‌کاری مصنوعی در این شهرستان اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۵۰۰ هکتار جنگل مصنوعی در این شهرستان با کاشت نهال ایجاد شد که در کنار آن کاشت ۲۰۰ هکتار درخت صنوبر نیز برای تامین مواد اولیه مبل و منبت و رسیدن به خودکفایی در تامین مواد اولیه چوب پیش‌بینی شد.

ولدی گفت: علاوه بر این یک میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال صنوبر نیز در اراضی مربوط به منابع طبیعی پرورش داده شد و اسفند سال گذشته در سطح استان توزیع شد.

وی با بیان اینکه ملایر در آستانه تبدیل شدن به شهر گلخانه‌ای است ادامه داد: سهم این شهرستان در سند راهبردی توسعه استان طی سه سال ۲۴ هکتار کشت گلخانه‌ای پیش‌بینی شده است که با توجه به استعداد اراضی ملایر در کشت گلخانه‌ای، سال گذشته عملیات اجرایی شهرک گلخانه‌ای ۶۸ هکتاری گنبد آغاز شد.

فرماندار ویژه ملایر بیان کرد: شهرک گلخانه‌ای ۵۰ هکتاری نیز در حسین آباد ناظم آماده کلنگ‌زنی است که در مجموع سطح کشت گلخانه‌ای این شهرستان به ۱۱۸ هکتار می‌رسد.

ولدی ضمن تقدیر از پیگیری‌های استاندار همدان و حجت الاسلام احد آزادیخواه نماینده ملایر در تحقق طرح‌های دامپروری گفت: طی سال‌های گذشته ۲ طرح دامپروری پنج هزار راسی بنیاد مستضعفان با تولید روزانه ۱۲۵ تُن شیر و گاوداری ۲ هزار راسی پگاه با ۶۲ تُن تولید روزانه، اجرا شد و به دنبال طرحی بودیم که ملایر را به قطب دامپروری غرب کشور تبدیل کند.

ملایر قطب دامپروری غرب کشور

وی ادامه داد: در همین راستا با پیگیری استاندار همدان و نماینده ملایر در مجلس، شرکت سرمایه‌گذاری شستا برای مجتمع دامپروری ۶ هزار راسی وارد عمل شد و امروز /پنجشنبه/ عملیات اجرایی این طرح با ۳۲۷ میلیارد تومان با حضور مدیرعامل شرکت شستا آغاز شد.

معاون استاندار همدان با تاکید بر اینکه به دنبال اجرای کارخانه فرآوری همچون تولید شیرخشک هستیم بیان کرد: علاوه بر این شرکت شیر پگاه به دنبال اجرای طرح چهار هزار راسی است تا با بهره‌برداری از این طرح‌های دامپروری، هم کمبود شیر شرکت صنایع لبنی ملایر و کارخانه شیر خشک در صورت احداث تامین شود و هم اشتغال، سرمایه‌گذاری و زنجیره تولید را به این مجموعه اضافه کنیم.

ولدی همچنین به فعالیت پنج هزار کارگاه تولید مبل و منبت و ۹ هزار استادکار و منبت‌کار و اشتغال بیش از ۲۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت اشاره کرد و اظهار داشت: پس از ثبت ملی منبت ملایر، سال گذشته در صدد مهیا کردن زیرساخت‌های این شهر برای ثبت جهانی منبت بودیم.

وی یادآور شد: پس از ثبت جهانی مبلمان منبت ملایر در شورای جهانی صنایع دستی، مرکز نوآوری مبل و منبت در دانشگاه آزاد اسلامی، مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت در دانشگاه ملی ملایر و مرکز آموزش این صنعت در فنی و حرفه‌ای فعال و ۱۰ کمیته زیرمجموعه ستاد ارتقای شاخص‌های مبل و منبت تشکیل شد.

ولدی با اشاره به فعالیت پنج تشکّل مبل و منبت در ملایر، ایجاد شهر نمایشگاهی را یکی از اولویت‌های این صنعت برشمرد و گفت: در این رابطه کُنسرسیومی را متشکل از نهادهایی همچون اوقاف و امور خیریه، شهرداری ملایر، پنج تشکل مبل و منبت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تعریف کردیم تا در اجرای شهر نمایشگاهی مبل و منبت به مساحت ۱۷ هکتار مشارکت کنند.

۵۰۴ طرح اشتغالزایی در روستاهای ملایر اجرا شد

همچنین «۲۰۰ طرح، ۲۰۰ روستا» از ایده‌های فرماندار ویژه ملایر بود که به آن اشاره کرد و افزود: این طرح با همکاری سه دستگاه خدمات رسان کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید و با استفاده از تسهیلات اشتغالزایی حوزه روستایی و خوداشتغالی از سال گذشته در سطح روستاهای ملایر آغاز شد که تاکنون ۵۰۴ طرح از شهریور پارسال تا پایان مرداد امسال در روستاهای ملایر اجرا شد.

ولدی بیان کرد: ۲۱ میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای این تعداد طرح پرداخت و برای ۶۷۰ نفر در سطح روستاهای ملایر اشتغال ایجاد شد.

وی مقابله با ویروس کرونا را از دیگر موفقیت‌های این شهرستان عنوان و اظهار داشت: در این زمینه ۱۰ کمیته زیر مجموعه ستاد هماهنگی، کنترل و مقابله با ویروس کرونا در این شهرستان و قرارگاه زیستی سپاه و قرارگاه مردمی با مسوولیت امام جمعه ملایر تشکیل و تمامی ظرفیت‌های ملایر برای مقابله با این ویروس به‌کار گرفته شد.

معاون استاندار همدان به کمک‌های مردمی، خیران، وقف، اصناف و بازاریان و ظرفیت کادر درمان و پزشکی با وجود سه بیمارستان مجهز ملایر در مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: حدود سه هزار دستکش لاتکس، ۴۵۰ هزار ماسک و سه هزار بسته مواد ضد عفونی کننده در سطح شهرستان به‌ویژه بین کادر درمان توزیع شد.

ولدی افزود: در مرحله دوم نیز ۵۰ هزار ماسک در ۱۰ نقطه ملایر بین مردم ملایر توزیع شد و در این مدت مردم همراهی خود را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی به مسوولان و کادر درمان نشان دادند.

وی یادآور شد: در ایام دهه محرم نیز هیات‌های مذهبی در فضای باز مدارس، ورزشگاه‌ها، پارک‌ها و فضای در اختیار هیات‌ها با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی عزاداری می‌کنند و ۱۵۰ هزار ماسک نیم‌بها به هیات‌های مذهبی داده شد.