مهاباد- ایرنا- برگزاری آیین های عزاداری در شهرستان میاندوآب امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا با رنگ و بوی دیگری به خود گرفته و عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) با یک همزیستی مسالمت‌آمیز با این ویروس و اعمال برخی محدودیت‌ها این مراسم را برگزار می‌کنند.

به گزارش ایرنا، آیین‌های عزاداری و سوگواری ماه محرم در میاندوآب تابع آداب و رسوم خاصی است که از گذشته‌های دور تاکنون در این منطقه پابرجا مانده است و با فرا رسیدن ماه محرم مردم میاندوآب همگام با عاشقان اهل بیت (ع) در نقاط مختلف کشور و جهان با برگزاری آیین‌های ویژه‌، ارادت خود را به اهل‌بیت (ع) به نمایش می‌گذارند.

از جمله این آیین‌ها در میاندوآب می‌توان به برافراشته شدن بیرق‌های سیاه در شهر و روستاهای این شهرستان به عنوان نماد فرارسیدن ماه عزا و ماتم حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش، اعلان عزای عمومی در آستانه ماه محرم و یا به عبارتی آیین طشت گذاری، برگزاری آیین سنتی علم‌بندی در روز سوم محرم اشاره کرد.

همچنین توزیع نذری، حضور بر سر مزار شهدا و اهل قبور، تجمع هیات‌های عزاداری و آیین شبیه‌خوانی و مراسم تعزیه‌خوانی به منظور بازسازی وقایع واقعه عاشورا از جمله رسم‌های مردم میاندوآب در دهه اول ماه محرم است که طی این مدت در شهر و روستاهای تابعه این شهرستان برگزار می‌شد.

امسال اما به خاطر شیوع ویروس کرونا و برای حفظ سلامتی مردم و عزاداران حسینی و همچنین رعایت حال کادر درمان، در برگزاری آیین‌های عزاداری محدودیت‌هایی اعمال شده به طوری که امسال برگزاری هرگونه مراسم شبیه‌خوانی، عزاداری در زیارتگاه حضرت عباس (ع) و آیین ویژه روشن کردن شمع و گهواره گردانی در میاندوآب ممنوع اعلام شده است.

برگزاری هرگونه مراسم شبیه‌خوانی و تعزیه‌خوانی در میاندوآب ممنوع است 

رییس اداره تبلیغات اسلامی میاندوآب با اشاره به اجرای مراسم‌ تعزیه و شبیه‌خوانی در روز عاشورا در سال‌های گذشته گفت: برگزاری هرگونه مراسم شبیه خوانی ممنوع است و درصورت مشاهده بلافاصله توسط نیروهای انتظامی جمع‌آوری خواهد شد.

حجت‌الاسلام عادل نجفیان با اشاره به لزوم رعایت مسایل بهداشتی توسط موکب‌های مردمی افزود: شهروندان و نیروهای مردمی که ایستگاه‌های صلواتی چای و شربت راه‌اندازی کرده‌اند باید ظرف امروز آنها را جمع‌آوری کنند و در غیر این‌صورت توسط عوامل ستاد کرونای شهرستان جمع‌آوری و مسوولان آنها به مراجع قانونی جهت برخورد معرفی خواهند شد.

وی بیان کرد: طبق اعلام قبلی هرگونه تجمع در ایام محرم ممنوع بوده و چندین هیات مذهبی که توصیه‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نمی‌کردند، مجوز فعالیت آنها باطل و مسوولان هیات‌ها به مراجع قانونی و قضایی معرفی شدند.

رییس اداره تبلیغات اسلامی میاندوآب‌ همچنین با قدردانی از برخی هیات‌های مذهبی که در این چند روز مسائل بهداشتی را رعایت می‌کنند، اظهار داشت: بارها به مسوولان و خادمان هیات‌ها سفارش کرده‌ایم که توصیه رهبر معظم انقلاب در خصوص لحاظ مصوبات ستاد ملی کرونا در ایام عزاداری ماه‌های محرم و صفر را رعایت کنند.

وی افزود: در این خصوص کارشناسان این اداره و سایر نهادهای مرتبط مسائل را رصد می‌کنند و به یقین پس از پایان ماه محرم و صفر با متخلفان برخورد و مراعات‌کنندگان را تشویق و به‌عنوان هیات و الگوی برتر معرفی خواهیم کرد.

هیچ مراسمی در زیارتگاه حضرت عباس میاندوآب‌ برگزار نمی‌شود

 رییس اداره اوقاف و امور خیریه میاندوآب نیز گفت: هیچ گونه مراسمی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی به‌ویژه مراسم آیینی "روشن کردن شمع و گهواره گردانی" در زیارتگاه حضرت عباس (ع) این شهرستان برگزار نمی‌شود.

حسین منفردی اظهار داشت: به‌دلیل وضعیت قرمز شیوع بیماری کرونا در میاندوآب و پیرو دستور ستاد پیشگیری از کرونا، مراسم زیارتگاه حضرت عباس (ع) نیز برگزار نخواهد شد. 

وی افزود: در این راستا کوچه منتهی به زیارتگاه در این ۲ روز مسدود بوده و از عزاداران و مردم شریف درخواست می‌شود جهت حفظ سلامتی خود و سایر همشهریان از هر گونه مراجعه و تجمع در این محل خودداری کنند.

مهدی رحمتی‌وند یکی از شرکت کنندگان در مراسم سوگواری سیدالشهدای میاندوآب گفت: امسال با وجود شیوع ویروس کرونا اما همچون سال‌های گذشته پرچم حسینی به اهتزاز درآمده تا همه بدانند عشق امام حسین (ع) با تمامی عشق‌ها در دنیا متفاوت و وصف ناشدنی است.

وی ادامه داد: عزاداران حسینی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی سعی دارند تا برای برپایی مراسم عزا کوتاهی نکرده و همچون گذشته با عشق به عزاداری بپردازند.

زهرا مطلبی بانوی میاندوآبی که در مراسم عزاداری شرکت کرده است، اظهار داشت: در دنیا هیچ اتفاقی مانع عشق و ارادت عاشقان حسینی و حضور در مراسم سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) نمی‌شود اما شرایط امسال ایجاب می کند که به تبعیت از مقام معظم رهبری توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

وی اضافه کرد: تا خدا هست پرچم کربلا نیز همچنان برافراشته خواهد ماند و ارادت شیعیان و ملت ایران به اهل بیت (ع) ماندگار است حتی اگر شرایطی مانند شیوع ویروس کرونا در جامعه بوجود بیاید.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید- ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان را درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.