رضا جهین روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این رهاسازی طی چهار مرحله برای مصارف آب کشارزی بوده و تا اواخر شهریورماه جاری ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: هماکنون دبی خروجی آب از سد مهاباد ۵.۱۵ مترمکعب در ثانیه است که برای مصارف شرب صرف و سهمیه بخش کشاورزی رهاسازی میشود.
مدیر اداره امور آب مهاباد با اشاره به اینکه سهمیه بخش کشاورزی در سال زراعی جاری ۹۰ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده، اضافه کرد: طی سال آبی جاری هم در مجموع ۵۷ میلیون متر مکعب آب از سد مهاباد به دریاچه ارومیه طی ۲ مرحله رهاسازی شده و سهمیه این شهرستان در قبال دریاچه ارومیه پایان یافته است.
وی با بیان اینکه هماکنون حجم آب پشت سد این دریاچه به ۹۳ میلیون مترمکعب رسیده، افزود: در حال حاضر تراز سد مهاباد به یکهزار و ۳۴۶ متر از سطح دریاهای آزاد رسیده که این مقدار نیز ۱۹۶ سانتیمتر کمتر از تراز سد در مدت مشابه سال قبل است.
جهین اظهار داشت: هماکنون ورودی آب به داخل دریاچه سد مهاباد، هشت صدم ( ۰.۰۸) متر مکعب در ثانیه است که این مقدار در مدت مشابه سال قبل، ۲ صدم ( ۰.۰۲) متر مکعب در ثانیه بود.
جهین اضافه کرد: در سال آبی جاری ۳۳۵ میلیمتر بارندگی در ایستگاه بارانسنجی سد مهاباد ثبت شده که ۵۱ میلی متر نسبت به سال زراعی گذشته کمتر است.
سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تأمین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.
این سد که در ضلع غربی این شهر احداث شده است تنها یک کیلومتر با شهر فاصله دارد و به همین لحاظ نزدیکترین سد به مناطق مسکونی در جهان به شمار میآید.