ارومیه- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: مشارکت و همکاری جوامع محلی در صیانت و حفاظت از مناطق حفاظت شده استان می‌تواند نقش مهمی داشته باشد.

مهران نظری روز یکشنبه در دیدار از منطقه مراکان خوی که به همراه فرماندار این شهرستان انجام شد، افزود: این سازمان در سال‌های اخیر در تلاش بوده با ایجاد تعامل بین نیروهای حفاظتی و جوامع محلی بسترهای مناسبی را برای زیست حیات وحش و صیانت از محیط زیست منطقه به عنوان یکی از ظرفیت‌های بالقوه گردشگری و اکوتوریسم ایفا کند.

وی اضافه کرد: فراهم کردن زمینه برای حضور گروه‌های مختلف طبیعت‌گرد، عکاسان، مستندسازان و طبیعت‌دوستان در این مناطق از جمله اقداماتی بوده که این اداره کل در راستای معرفی ظرفیت‌های گردشگری این منطقه برداشته‌است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: بخش عمده‌ای از ظرفیت‌های گردشگری آذربایجان‌غربی در مناطق تحت حفاظت یا مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد که جهت بهره‌مندی از این ظرفیت و امکان توسعه صنعت گردشگری در این مناطق تاکنون اقدامات مناسبی انجام شده ‌است.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی در بسیاری از کشورهای جهان پشتوانه اصلی رشد و توسعه اقتصادی به شمار می‌آید افزود: با توجه به اینکه منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی مطرح است در صورت برنامه‌ریزی هدفمند می‌توان از منافع بالقوه این مناطق نظیر فواید حاصل از فعالیت‌های گردشگری طبیعی به نحو ه قابل ملاحظه‌ای بهره برد.

نظری با اشاره به اینکه با آموزش‌های زیست محیطی می‌توان حس مالکیت عمومی برای مردم محلی در راستای خفاظت بهینه از محیط زیست را بر این مناطق افزایش داد، گفت: از این راهبرد می‌توان در راستای حفظ منابع طبیعی، ریشه‌کنی فقر و به عنوان مولد درآمدهای اضافی و  اشتغال‌آفرینی بهره‌مند شد.

در این دیدار مقرر شد تا فرمانداری مساعدت لازم را جهت تهیه زمینی برای ساخت بنای جدید اداره حفاظت محیط زیست خوی جهت انتقال ساختمان اداره فعلی انجام دهد.

در این دیدار از سه محیطبان پاسگاه مراکان خوی نیز با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.

منطقه حفاظت شده مراکان خوی با وسعت تقریبی ۱۰۳ هزار هکتار در منتهی الیه شمال غربی کشور واقع شده که طبق اولین مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست از سال ۱۳۴۶ تحت حفاظت قرار گرفته‌ است.

این منطقه یکی از مناطق بسیار با اهمیت از نظر وجود تنوع زیستی محسوب می‌شود؛ به لحاظ جغرافیایی و شکل توپوگرافی منطقه نیز دارای چشم‌اندازهای بسیار زیبا و مناظر دیدنی است.

از گونه‌های بسیار مهم و حائز اهمیت در این منطقه می‌توان به وجود نژاد اصیل قوچ و میش ارمنی و کل و بز وحشی پلنگ و سیاه گوش و گربه وحشی و پرندگانی همچون هما، کبک دری ، کبک معمولی، عقاب طلایی و ایثارگر و خزندگانی همچون افعی گرزه و افعی تکابی و غیره را نام برد.