به گزارش ایرنا، مردم جنوب پایتخت امروز یکشنبه و در روز عاشورای حسینی با به راه انداختن دستههای عزاداری و برافراشتن پرچم و بیرقهای سیاه ضمن رعایت دستورالعمل های بهداشتی ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت(ع) ابراز کردند و در غم شهادت پسر حضرت فاطمه(س) گریستند.
دستههای عزاداری نیز در قالب هیاتهای سینهزن و زنجیرزن با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی از خیابان های منتهی به حرم عبدالعظیم(ع) از راه دور ارادت خود را به ساحت این امامزاده واجب التعظیم(ع) ابراز داشتند.
عاشورا در سایه کرونا
امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و شرایط ویژه پدید آمده، امکان برگزاری آیینها و مجالس عزاداری به مانند سالهای گذشته وجود ندارد و محدودیتهای اعلام شده توسط ستاد ملی کرونا، چهره و شیوه عزاداریها را تغییر داده و متفاوتترین محرم تاریخ را رقم زد.
مردم جنوب پایتخت اگرچه امسال به دلیل رعایت شیوهنامههای بهداشتی و پیشگیری از ابتلا به کرونا، نتوانستند همانند سالهای گذشته دستهها و اجتماعات عزاداری را برای سیدالشهدا و ۷۲ تن از یاران با وفایش برپا کنند اما نوای مرثیه و عزا از خانهها و محلههای ری به گوش میرسد.
آری شیوع کرونا هم باعث نشد تا عزای شهدای کربلا کمرنگ یا به فراموشی سپرده شود، بلکه عزاداران حسینی با برگزاری مجالس خطابه و نوحه در چارچوب شیوهنامههای بهداشتی، آیینهای ماه محرم را در حرم عبدالعظیم و حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار میکنند.
حضور جوانان در صحنه
در نهضت عاشورا، شاهد هنرنمایی و حماسهآفرینی پیر، جوان، زن، مرد، کودک و نوجوان بودیم و یکی از گروههای مؤثر و فعال در این واقعه، جوانان و نوجوانان بودند؛ برخی از آنان بر اساس اسناد تاریخی و روایی، میجنگیدند و برخی خود را سپر دفاع از امام حسین(ع) میکردند.
علاوه بر ایفای نقش رزمی در زمینه فرهنگی نیز فعال بودند و در قالب رجزها و اشعار به مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و معرفی شایسته امام حسین(ع) پرداختند.
جوانان امروز نیز همزمان با این حماسه حسینی در صفهای اول سینهزنی قرار داشتند و با سینههای ستبر و اشکهای ماتم به دعوت مکتب حسین لبیک گفتند و نشان دادند که جوانان بیش از هر زمان دیگری آماده دفاع از اسلام هستند.
حضور پررنگ زنان
حفظ و نگهداری نهضت و انقلاب عاشورا از انجام آن مهمتر بود که حضرت زینب(ع) بعد از حادثه جانسوز دهم محرم الحرام سال ۶۱ هجری، پیام رسای خویش را از دشت خونین کربلا برای مسلمانان ابلاغ نمود و آن را برای همیشه در تاریخ زنده نگاه داشت.
هر چند که حضور و نقش عظیم آن حضرت در نهضت کربلا، منحصر به بعد از قیام نیست، بلکه ایشان از ابتدای راه، حضوری فعال و تعیینکننده در انقلاب حسینی داشتند.
همیاری زنان با حضرت زینب(ع) در روز عاشورا بیش از هر روز دیگری برجسته بود و زنان به همراه کودکانشان در این آیین جلوهای از ایثار و شهامت را به نمایش گذاشتند و باری دیگر با مکتب عاشوراییان همنوا و همسو شدند.
امروز جایجای خیابان فداییان اسلام و خیابانهای اطراف حرم عبدالعظیم(ع) مملو از این زنان آزاده است و با شعارهایشان به ندای زینب(س) لبیک میگویند.
تشکیل دستههای عزاداری اتباع
آنچه به این حادثه بزرگ تاریخی هویت بخشیده و عظمت داده است، هدف آن یعنی انجام وحدت و امر به معروف و نهی از منکر است؛ زیرا اباعبدالله الحسین(ع) برای این قیام کرد که امت جدش از واقعیات دین فاصله گرفته بودند و وحدت بین مردم از بین رفته بود.
امروز دشمن تمام تلاش خود را در تمام صحنهها به کار بسته است تا با ایجاد و برجسته سازی انواع مشکلات، ناامیدی و جدایی را در جامعه تزریق کند و نظام دینی را در پاسخ به نیازها و وحدت بین مردم ناکارآمد نشان دهد.
محرم الحرام، فرصت مناسبی است تا روحانیت با آگاهی بخشی و شفافیت در مسیر رفع شبهات گام بردارد و مردم صبور و همیشه در صحنه نیز با بهرهگیری از آموزههای عاشورا در برابر دشمنان این نظام و این مکتب مقدس بایستند.
همه مردم از هر قشری و سلیقه ای شیفته امام حسین(ع) هستند و مجالس حسینی به برکت حضرت سید الشهدا(ع) محور وفاق و وحدت در جامعه است و امروز باری دیگر هیاتهای افغانستانی و پاکستانی نشان دادند که محور وحدت آنها مکتب عاشوراست و با شور حسینی خود دشمنان اسلام را ناامید کردند.
شهرستان ری با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر در جنوب پایتخت قرار داد؛ این شهرستان به دلیل وجود حرم مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) به کربلای ایران و قبله تهران شهرت دارد و از همین جهت در ایام سوگواری اباعبدالله(ع) جای جای این شهر مملو از عاشقان اهل بیت(ع) و دستههای سینهزنی و زنجیرزنی میشود.
امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و اجرای دستورالعملهای بهداشتی برای اولین بار مراسمات عزداری چهره جدیدی به خود گرفت.