به گزارش عصر یکشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری قم، در این پیام آمده است: بار دیگر قم «عش آل محمد»(ص) و «پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی» در محرم امسال خالق صحنه های بی بدیلی از عشق و ارادت به سیدالشهدا(ع) شد و شیفتگان، دلدادگان و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت(ع) در جای جای این استان و همنوا با همه عزاداران حسینی در اقصی نقاط کشور و جهان به اقامه عزا پرداختند.
این پیام حاکی است: عزاداری هایی پرشور، باشکوه و آمیخته به شور و شعور حسینی و با رعایت دستورالعمل ها و شیوه نامه های بهداشتی مصوب ستاد ملی کرونا که علاوه بر نمایش اوج دلدادگی و محبت وصف ناپذیر مردم ولایتمدار استان قم نسبت به حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، جلوه های کمنظیری از فرهنگ، منطق و عقلانیت مذهب تشیع را به جهانیان نشان داد.
در این پیام ذکر شده است: ضمن شکرگزاری به درگاه الهی، بدین وسیله مراتب سپاس و قدردانی خود را از مساعی و همراهی ارزشمند عموم عزاداران و دست اندرکاران مجالس دهه اول محرم اعم از روحانیون و وعاظ محترم، هیئات مذهبی، مسئولان و هیات امنای مساجد، مداحان و مرثیه سرایان و تولیت های معزز حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران، به ویژه علما و مراجع معظم تقلید که با توصیه های وزین و رهنمودهای ارزنده خود، زمینه برپایی عزاداری ها به شکل شایسته و شکوهمند و متناسب با شرایط پیش رو را فراهم آوردند و نیز زحمات و تلاش قابل تقدیر نهادها و دستگاه های مسئول در این ایام، ابراز داشته و با آرزوی قبولی عزاداری ها، امیدوارم خداوند متعال به همه عزیزان توفیق گام برداشتن در مسیر پاسداشت شعایر اسلامی و خدمتگزاری در درگاه ائمه اطهار(ع) را عنایت فرماید.
گفتنی است: به دنبال افزایش تعداد مبتلایان و بستری شدگان بیماری کووید ۱۹ در قم وضعیت این استان از اواسط مردادماه تاکنون به حالت قرمز درآمده است.
بر اساس اعلام روز یکشنبه دکتر محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، طی ۲۴ ساعت گذشته هفت نفر که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت بود بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را در قم از دست دادند.
واقعه کربلا یا واقعه عاشورا؛ در ۱۰ محرم سال ۶۱ هجری قمری و به دنبال بیعت نکردن امام حسین(ع) با یزید رخ داد؛ به شهادت آن امام و یارانش و نیز اسارت اهل بیتش انجامید؛ این واقعه، دلخراشترین واقعه در تاریخ اسلام دانسته شده است و از اینرو شیعیان، بزرگترین آیین عزاداری خود را در دهم محرم هر سال برگزار میکنند و به سوگواری میپردازند.
حرم مطهر امام حسین(ع) در کربلای معلا در کشور عراق قرار دارد.
«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ بههنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای شمارههای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند./