کرمانشاه - ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: تهیه بانک اطلاعات زیست محیطی استان از طریق این اداره کل از چند سال گذشته آغاز شده و اکنون برای تکمیل مرحله اول آن به ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

«فریدون یاوری» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تهیه بانک اطلاعاتی زیست محیطی استان با همکاری تیمی متشکل از اساتید دانشگاه رازی در حال تکمیل شدن است، افزود: تهیه این بانک اطلاعاتی از مهمترین برنامه‌های زیست محیطی استان در حوزه پژوهش در دولت تدبیر و امید است.

وی گفت: تمامی داده های مرتبط با حوزه محیط زیست در این بانک اطلاعاتی جای داده خواهد شد که به صورت آنلاین و در کوتاه ترین زمان ممکن می توان بررسی های لازم را در خصوص وضعیت محیط زیستی استان بررسی و اعلام نتیجه کرد.

او همچنین نیاز آبی تالاب هشیلان، برنامه های عمل (حفاظت، کنترل و ...) گونه های شاخص استان و مکان یابی محل دفن پسماندهای ویژه در استان را از دیگر برنامه های پژوهشی در استان معرفی کرد.مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه سخنانس خود با تشریح وضعیت اکوسیستمی تالاب هشیلان و منحصر به فرد بودن آن گفت: در سال های گذشته به دلیل کمبود منابع آبی و خشکسالی متأسفانه وضعیت تالاب چندان مناسب نبود و تلاش های فراوانی برای زنده ماندن آبزیان تالاب از سوی محیط زیست استان صورت گرفت.

یاوری تصریح کرد: خوشبختانه بارندگی های ۲ سال اخیر استان موجب شده که وضعیت آب تالاب مناسب باشد و همچنین اقدامی که  از سوی محیط زیست و با کمک و همکاری شرکت آب منطقه ای و دستگاه قضایی نسبت به جمع آوری موتورهای چاه های آبی غیرمجاز در حومه تالاب هشیلان صورت گرفت موجب شده که با توجه به فصل و ماه کنونی که دبی آب تالاب به پایین ترین سطح ممکن خود می رسد، وضعیت آبی تالاب مناسب باشد.

وی همچنین در خصوص حقابه محیط زیستی رودخانه های استان نیز گفت: شرکت آب منطقه ای موظف به برآورد، محاسبه و حفظ حقابه محیط زیستی رودخانه ها است.

او گفت: متاسفانه مشکل کمبود منابع آبی باعث شده که بعضی از کشاورزان خود سرانه اقدام به برداشت غیرمجاز از آب رودخانه کنند که با عوامل این کار بطور یقین برخورد قانونی خواهد شد.

به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که ۵۴ هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار هکتار است.

یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه بیش از چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

در استان کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.