دکتر گیتی ایزدی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد ۶۴۴ نفر در تاسوعای حسینی و یک هزار و ۲۲ نفر عاشورای حسینی خون اهدا کردند.
وی با بیان اینکه در تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۰ نفر از بهبود یافتگان کرونا نیز به شکرانه سلامت پلاسما اهدا کردند، افزود: بهبودیافتگان کرونا در گیلان که ۲۸ روز از بهبودی کامل آنها گذشته می توانند به پایگاه های انتقال خون استان مراجعه و پلاسمای خونشان را برای بهبودی بیماران کرونا اهدا کنند.
وی خاطر نشان کرد: پایگاه های انتقال خون گیلان طی تاسوعا و عاشورای حسینی در رشت، لاهیجان، لنگرود، رودسر، بندرانزلی، فومن، تالش و آستارا، سامانه خونگیری در میدان شهرداری رشت و اکیپ های خونگیری در صحن حرم آقاسید جلال الدین اشرف برای خونگیری فعال بود.
مدیر پزشکی انتقال خون استان گیلان با اشاره به را اندازی پویش نذر خون با هدف جلب مشارکت بیشتر مردم برای اهدای خون در محرم و صفرخاطرنشان کرد: این پویش تا اربعین حسینی ادامه داد.
سالانه به طور میانگین بیش از ۲۰۰ هزار واحد خون و فرآورده های خونی در استان گیلان تولید می شود که برای مصدومان حوادث، جراحی ها، بیماران هموفیلی، فاویسم و افراد نیازمند مصرف می شوند.
استان گیلان به علت گردشگرپذیر بودن و آمار بالای تصادفات ، آمار بالای جراحی های قلب و عروق، تعداد زیاد بیماران هموفیلی، تالاسمی و فاویسمی جزو استان های اول کشور به لحاظ مصرف فرآورده های خونی است.
حداقل سن ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۰ سال (اهداکنندگان مستمر تا ۶۵ سال) ، حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، فاصله اهداء خون هر هشت هفته یک بار مشروط به آنکه تعداد دفعات آن در طول یک سال، از چهار بار بیشتر نشود؛ همراه داشتن اصل کارت شناسایی (شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه و برای اهداکنندگان بار اول کارت ملی الزامی است) شرایط اهدای خون است.