مهدی قرائیان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: انار استان سمنان از لحاظ عملکرد محصول در واحد سطح رتبه اول کشوری را از آن خود کرده است.
وی تصریح کرد: کاشت درخت انار متناسب با شرایط آب و هوایی استان سمنان است و این درخت تنشهای آبی و خاکی را خوب تحمل میکند.
قرائیان یادآور شد: توسعه باغهای استان سمنان به منظور مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی در دستور کار قرار دارد و سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار وسعت باغهای انار استان افزوده میشود.
وی اظهار داشت: گلوباریک ایوانکی، پوست سفید و قرمز درجزین و چند رقم وارداتی، از جمله ارقام انار باغهای استان سمنان است.
وی با بیان اینکه گرمای شدید آفتاب موجب سوختگی انار میشود، تصریح کرد: استفاده از سایهبان باغی و مواد ضداسترس راهکار بلندمدت و پرهیز از استفاده از کودهای دارای ازت در فصل گرم سال و آبیاری منظم راهکار کوتاه مدت و موثر در پیشگیری از آفتابسوختگی انار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: بیشترین وسعت کشت انار مربوط به گرمسار و سمنان است، اما در همه شهرستان های استان انار کشت میشود.
به گفته وی، سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به منظور ترغیب کشاورزان به سمت باغداری در زمینههای مختلف مانند فرآوری بهداشتی و آبیاری تحت فشار تسهیلات پرداخت میکند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: وسعت باغهای انار استان سمنان پنج هزار و ۶۰۰ هکتار است که از این میزان چهار هزار هکتار بارور و بقیه باغ نهال است.
کشور با ۸۲ هزار هکتار سطح زیر کشت انار رتبه اول تولید این محصول را در جهان دارد و سالانه بیش از یک میلیون تن انار از باغهای کشور برداشت می شود و در این بین استان سمنان رتبه اول از لحاظ عملکرد محصول در واحد سطح را دارد.