تهران-ایرنا- رئیس دبیرخانه شورای نظارت بر طراحی ساخت، واردات و توزیع اسباب‌بازی از تشکیل کارگروه اتاق فرار (اسکیپ‌روم) در این شورا خبر داد،‌ پیش از این کانون پرورش فکری نام «رمزگشا» را به جای اتاق فرار برای این بازی برگزیده بود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ویدا ملکی تشکیل این کارگروه را آغاز جریانی بنیادی در حوزه‌ این دسته از بازی‌ها دانست و گفت: اسکیپ‌روم‌ها از جمله بازی‌های جدیدی هستند که چند سالی است در تمام کشورهای دنیا رواج پیدا کرده‌اند.

او افزود: این بازی‌های مهیج و شاد که بر پایه فکر کردن استوار شده‌اند، در ایران نیز رشد روزافزونی داشته‌اند به نحوی که بیش از ۲۰۰ اتاق فرار در کشور مشغول به فعالیت هستند که حدود ۱۵۰ اتاق آن در تهران فعالند.
ملکی وضعیت اتاق‌های فرار را نابسامان دانست و گفت: این اتاق‌ها به بازی‌های صرفا وحشتناک تمایل بیشتری دارند و بدون نظارت محتوایی رها شده‌اند.
وی با بیان این‌که طراحان به شدت در حال توسعه‌ کمی‌اند، یادآور شد که این اتاق‌های بازی نیازمند توسعه‌ کیفی با نگاهی محتواگرا بر اساس مولفه‌های فرهنگ ایرانی اسلامی هستند.
رئیس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی تاکید کرد: اتاق‌های فرار یک تفریح خانوادگی است که با تالیف سناریوهایی مناسب و برنامه‌ریزی دقیق، می‌تواند برای خانواده‌ها ساعت‌هایی خوش همراه با سرگرمی بر پایه‌ اندیشه‌ورزی را فراهم آورد.
به گفته او، اداره‌کل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون در سال ۹۸ با رویکردی تربیتی و آموزشی اولین اتاق فرار ویژه نوجوانان را با تاکید بر جایگزینی نام «رمزگشا» به جای اتاق فرار، در موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان راه‌اندازی کرد.


 شورای نظارت بر اسباب‌بازی با هدف نظارت بهتر و دقیق‌تر بر محتوای اتاق‌های فرار، تعیین رده‌بندی سنی برای هر اتاق فرار و ایجاد بستری سالم برای این تفریح خانوادگی کارگروه اتاق فرار را تشکیل داده است.
کارگروه تخصصی اتاق فرار متشکل از مسیح خدابخشیان کارشناسی ارشد مهندسی الکترومکانیک دانشگاه بروکسل، سورنا نقی‌خانی مهندسی صنایع، برنامه‌ریزی و تحلیل سیستم‌ها، سیدحامد حسینی مهندس عمران و صمد خطیبی کارشناسی ارشد طراحی تعاملی از دانشگاه صنعتی دلفت هلند است.
دبیرخانه شورای نظارت بر طراحی ساخت، واردات و توزیع اسباب‌بازی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کند.

فیلم تئاتر «هدیه اسرارآمیز» اکران شد

فیلم تئاتر هدیه اسرارآمیز به کارگردانی میثم یوسفی یکی از آثاری است که در قالب طرح نمایش‌نما روی سایت مجازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نمایش گذاشته شده است. طرح نمایش‌نما (اکران نمایش‌های کودک در فضای مجازی) که از روز ۱۵ مرداد آغاز شده و تا نیمه‌ آبان سال جاری ادامه خواهد داشت، در سومین روز اکران خود نمایش زنده-عروسکی هدیه اسرارآمیز را برای مخاطبان کودک و نوجوان بر روی سامانه فروش قرار داد.
این نمایش اولین بار در بهار سال ۱۳۹۷ در سالن گلستان مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر روی صحنه رفت که به دلیل استقبال مخاطبان در اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ در سالن بوستان این مرکز دوباره اجرا شد.
آتسا شاملو نویسنده و نمایش‌نامه‌نویس، نمایش هدیه اسرارآمیز را با اقتباسی از نمایش‌نامه «دوازده ماه مارشاک» نوشته و اشعاری از سوی آزاده فرهنگیان به متن اضافه شده است.
نمایش هدیه اسرارآمیز تاکنون به چندین جشنواره داخلی و بین‌المللی نیز دعوت شده است.
یوسفی کارگردان این نمایش درباره اکران آنلاین فیلم تئاترهای کانون گفت: معنی کامل تئاتر در حلقه میان گروه اجرا کننده و مخاطبان و به‌اصطلاح نفس به نفس با تماشاچی شکل می‌گیرد. حالا که اجرای صحنه‌ای تئاتر متوقف ‌شده، یکی از راه‌کارها همین تجربه تئاتر آنلاین با فیلم تئاترهای اجرا شده است که می‌تواند هم کمک‌ حال گروه‌های نمایشی به لحاظ مالی باشد و هم این‌که ارتباط با مخاطبان تئاتر همچنان حفظ شود.


وی موفقیت این طرح را به برنامه‌ریزی درست در امور تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی در فضای رسانه‌ای، مجازی و همچنین تبلیغات در سطح شهر دانست و افزود: در این شرایط خاص در گام اول خود هنرمندان نیز می‌توانند به دنبال راه‌کاری برای عرضه محصولات فرهنگی هنری به‌ویژه نمایش باشند.
این کارگردان تئاتر کودک و نوجوان حمایت مسئولان فرهنگی دولت را یکی از مسائل مهم در کاهش مشکلات هنرمندان به‌ویژه مشکلات معیشتی تئاتر عنوان و خاطرنشان کرد: مسئولان فرهنگی دولت با اتخاذ تصمیم‌ها و برنامه‌هایی می‌توانند از گروه‌های نمایشی و هنرمندان تئاتر کشور حمایت کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که رایزنی و همکاری مشترک بین مرکز هنرهای نمایشی، سازمان صداوسیما، شهرداری و مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صورت بگیرد تا به‌دور از رقابت‌های سازمانی، از آثار تولید شده و یا سفارش تولیدات جدید در طول سال حمایت مؤثر کنند.
میثم یوسفی دارای مدرک کارشناسی کارگردانی سینماست. وی پس از گذراندن دوره‌های تخصصی تئاتر کودک در ایران و مدرسه لوکوک پاریس، از سال ۷۶ وارد عرصه تئاتر کودک و نوجوان شده است.
او تاکنون نمایش‌های یک دقیقه، هفت‌خوان، اولین بازی و هدیه اسرارآمیز را در مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کارگردانی و بر روی صحنه برده است.
یادآوری می‌شود در طرح نمایش‌نما، ۳۶ عنوان فیلم نمایش‌های کانون پرورش فکری به‌تدریج در یکی از سایت‌های فروش بلیت تئاتر بارگذاری می‌شود که دسترسی به آن تا پایان فصل پاییز ۱۳۹۹ از طریق نشانی اینترنتی  نمایش نما  نیز امکان‌پذیر است.

«هیچ‌کس جرئتش را ندارد» شاه‌آبادی به چاپ چهارم رسید

رمان هیچ‌کس جرئتش را ندارد نوشته حمیدرضا شاه‌آبادی برای چهارمین مرتبه از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازنشر شد.

 این رمان پرمخاطب که نخستین بار در سال ۱۳۹۲ منتشر شد، داستان نوجوانانی است که برای کمک به دوستی که پدربزرگش بیمار است به دنبال او می‌روند و اتفاق‌های ترسناک رقم می‌خورد.

این اثر که مناسب نوجوانان بالای ۱۵ سال است، داستانی پرماجرا دارد و فضای آن، تفاوت‌های زیادی با سایر رمان‌های نوجوان دارد. داستانی غیرقابل پیش‌بینی که به جنگ ختم می‌شود.
هم‌چنین ویژگی اصلی موضوع این رمان، پرداختی جدید از زاویه‌ای تازه به مضمون جنگ است که با ظرافت تمام در توصیف‌ها و صحنه‌پردازی‌ها، داستان را به سمت جنگ سوق می‌دهد و خواننده را در عین غافل‌گیری با خود همراه می‌کند.
شخصیت‌های درگیر در داستان رمان هیچ‌کس جرئتش را ندارد در رده‌های سنی نوجوان هستند که این نکته عامل مهمی برای جذب مخاطب این سن است.
این کتاب تاکنون برگزیده بخش داستان تالیف نوجوانِ هفدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری و شایسته تقدیر شانزدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس نیز شده است.
شمارگان رمان هیچ‌کس جرئتش را ندارد که به تازگی به زبان بریل نیز منتشر شده، در چهار بار انتشار در مجموع به ۲۰هزار نسخه رسیده است. این کتاب از مجموعه رمان نوجوان امروز با شمارگان ۲هزار و ۵۰۰هزار نسخه از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازنشر شده است.
علاقه‌مندان می‌توانند رمان ۱۴۲ صفحه‌ای هیچ‌کس جرئتش را ندارد، را از فروشگاه‌های محصولات فرهنگی و فروشگاه‌های کانون پرورش فکری در سراسر کشور خریداری کنید.