تهران- ایرنا- محققان کاردیولوژی خط مشی‌های جدیدی را با استفاده از فناوری تصویربرداری برای درمان متداول‌ترین نوع حمله قلبی توصیه کردند.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، معمولا علت بروز حمله قلبی تجمع چربی‌هایی است که در نهایت توسط لخته خون پوشیده می‌شوند و رگ‌هایی که وظیفه خون رسانی به قلب را دارند، تنگ می‌کنند. در این شرایط از داروهای رقیق‌کننده خون به منظور تسهیل گردش آن در رگ‌ها استفاده می‌شود.

انجمن اروپایی کاردیولوژی در یک خط مشی جدید، برای اولین بار استفاده از فناوری تصویربرداری به منظور شناسایی سایر عوامل بروز سکته قلبی از جمله پارگی رگ‌ها را توصیه کرده اند.

درد سینه متداول‌ترین علامت حمله قلبی است که همراه با انتشار درد به یک یا دو بازو، گردن یا فک احساس می‌شود. به محض تجربه این علایم باید بلافاصله با اورژانس تماس گرفته شود.

در فرایندهای تشخیصی ممکن است نوارقلبی هیچ تغییری را در پالس‌های الکتریکی قلب نشان ندهد اما افزایش سطح تروپونین در خون که در اثر اختلال در خون رسانی به سلول‌های قلب و مرگ آن‌ها رخ می‌دهد، یک نشانه مهم است. بر اساس خط مشی جدید، در صورت وجود این نشانه لازم است شخص برای بررسی بیشتر در بیمارستان بستری شود.

با توجه به این که علت اصلی بروز حمله قلبی، تصلب شرایین است، باید داروهای رقیق کننده خون و کاهش دهنده چربی برای این نوع بیماران تجویز شود. همچنین بر اساس خط مشی جدید، رعایت سبک زندگی سالم از جمله ترک مصرف دخانیات، تمرین فیزیکی و رژیم غذایی حاوی گیاهان، سبزیجات، میوه‌ها و دانه‌های کامل، عدم مصرف چربی‌های اشباع شده و الکل، ضروری است.

تغییرات رفتاری و مصرف به موقع داروها مستلزم حمایت و پشتیبانی توسط یک گروه از متخصصان در رشته‌های مختلف از جمله کاردیولوژی، پرستاری، تغذیه، فیزیوتراپی، روانشناسی و داروسازی است.
 

بیماری‌های قلبی عروقی به مجموعه‌ای از اختلالات قلب و رگ‌های خونی گفته می‌شود که شامل موارد زیر هستند:

-بیماری عروق کرونر قلب که مربوط به عروق تغذیه‌کننده ماهیچه‌های قلب است.
-بیماری عروق مغزی که مربوط به عروق تغذیه‌کننده مغز است.
-بیماری سرخرگ محیطی که مربوط به عروق تغذیه‌کننده دست و پا است.
-بیماری رماتیسم قلبی که به دلیل آسیب به عضلات و دریچه‌های قلب و ناشی از تب روماتیسمی است. باکتری استرپتوکوک عامل این بیماری است.
-نقص مادرزادی قلبی که به دلیل مشکل ساختاری قلب از بدو تولد است.
-ترومبوز وریدی عمیق و آمبولی ریوی که ناشی از لخته‌شدن خون در رگ‌های پا است که می‌تواند به سمت قلب و ریه حرکت کند.
-حمله قلبی و سکته مغزی که معمولا یک مشکل حاد و ناشی از تشکیل لخته و اختلال در جریان خون قلب و مغز هستند. مهمترین عامل بروز این مشکلات تجمع چربی در دیواره رگ‌های خونی است.

آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد بیماری‌های قلبی

- بیماری‌های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند.
- بر اساس آخرین آمار در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۷.۹ میلیون نفر بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی جان خود را از دست دادند که معادل ۳۱ درصد از کل موارد مرگ و میر در آن سال بود. ۸۵ درصد از این آمار مربوط به حمله قلبی و سکته مغزی بود.
- بیش از سه‌چهارم مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی در کشورهای کم‌درآمد و متوسط رخ می‌دهد.
- از ۱۷ میلیون مرگ زودرس (قبل از هفتاد سالگی) به دلیل بیماری‌های غیر مسری در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۸۲ درصد در کشورهای کم‌درآمد و متوسط گزارش شده و ۳۷ درصد از این موارد ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی بوده است.
- اکثر بیماری‌های قلبی عروقی با اجتناب از عوامل خطری از جمله دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، ‌چاقی، ‌عدم تحرک جسمی و مصرف الکل قابل پیشگیری هستند.
- اکثر افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی یا در معرض این بیماری (مانند افراد مبتلا به فشار خون و چربی بالا و ‌دیابت‌) نیازمند غربالگری منظم،‌ تشخیص زودهنگام و مدیریت شیوه سالم زندگی هستند.
شایع‌ترین علائم بیماری قلبی عروقی

معمولا بیماری‌های قلبی عروقی در مراحل اولیه بدون علامت هستند و حمله قلبی و سکته مغزی جزو اولین علائم هشدار دهنده محسوب می‌شود. درد قفسه سینه، بازو،‌ شانه چپ،‌ آرنج، فک و پشت از جمله مهمترین و شایع‌ترین علائم این عارضه هستند. عرق سرد، تنگی نفس،‌ حالت تهوع و استفراغ و ‌رنگ پریدگی نیز در این بیماران دیده می‌شود. تنگی نفس،‌حالت تهوع، استفراغ و درد کمر و فک در زنان شایع‌تر است.

شایع‌ترین علائم سکته مغزی ضعف ناگهانی صورت، دست، پا یا یک طرف بدن است. مشکل در تکلم، عدم تعادل و هماهنگی هنگام راه‌رفتن، سرگیجه، ‌اختلال در بینایی،‌ سردرد شدید و غش از دیگر علائم این عارضه هستند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه European Heart Journal منتشر شده است.