شیراز- ایرنا- عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: شرایط دسترسی به اینترنت، سرعت اینترنت، خدمات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و زیرساخت‌های مخابراتی برای واحدهای صنعتی این استان مناسب نیست و فعالان اقتصادی نسبت به این وضعیت گلایه دارند.

یلدا راهدار، دوشنبه در نشست کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس که به صورت برخط (آنلاین) برگزار شد، افزود: ما در این کمیسیون، بررسی وضیت حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، مخابراتی و اینترنت واحدهای صنعتی استان و احصاء مشکلات این بخش را در دستور کار قرار داده و جلسه‌های متعددی نیز با ذی‌نفعان این حوزه برگزار کرده‌ایم.
وی ادامه داد: با توجه به این شرایط و بنا بر مصوبه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، مشکلات حوزه فناوری و اطلاعات این استان شناسایی و راهکارهای رفع مشکلات و تسهیل ارائه خدمات در این حوزه مشخص و به این شورا ارائه خواهد شد.
او اظهار داشت: در این زمینه انتظار داریم، افراد و واحدهای صنعتی مشکلات خود در این حوزه به کمیسیون فناوری، اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی فارس اعلام کنند.
وی، ارائه طرح انسداد شبکه‌های اجتماعی در مجلس شورای اسلامی را نگران کننده دانست و بیان کرد: بسیاری از فعالان اقتصادی در حوزه شرکت‌های نوپا (استارتاپ‌ها)، بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ) و کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دوران سختی را طی‌ می‌کنند.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی فارس افزود: تغییرات سیاسی و دیپلماسی در فضای بین‌الملل و منطقه بر هم‌افزایی عرصه اقتصاد بسیار تاثیرگذار است و از این رو فعالان اقتصادی ما نمی‌توانند پیش‌بینی و برنامه‌ریزی‌های اقتصادی بلند مدت داشته باشند و فضای کسب و کار کشور با التهاب‌هایی رو به رو خواهد بود.
راهدار، در مورد بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور توسط صادرکنندگان هم گفت: این موضوع فضای صادرات کشور و فعالیت صادرکنندگان را با اختلال و سختی مواجه کرده به طوری که در صورت ادامه این روند، فعالیت صادرکنندگان شناسنامه‌دار ما با مشکل جدی رو به رو خواهد شد.
او بیان کرد: بیماری کرونا بسیاری از کسب و کارهای کوچک و متوسط به ویژه در بخش گردشگری را از بین برده و افزون بر این برخی از واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی فعال با مشکلاتی مواجه شده‌اند که اتاق بازرگانی می‌کوشد صدای فعالان اقتصادی را به گوش تصمیم‌گیران برساند.
راهدار ادامه داد: در شرایط فعلی، ادامه حیات و سرپا ماندن برای کسب و کارهایی که فعالیت خود را حفظ کرده‌اند بسیار دشوار است و دولت باید از تمام توان خود برای حمایت از این بنگاه‌های تولیدی استفاده کند.

لزوم تقویت زیرساخت‌های حقوقی، فنی و تعاملی در حوزه اطلاعات و ارتباطات
مشاور فناوری و اطلاعات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم گفت: باور داریم که در عرصه بین‌الملل جا برای حضور و فعالیت کشورمان در حوزه‌های مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) بسیار زیاد است و به همین سبب باید به فکر تقویت زیرساخت‌های حقوقی، فنی و تعاملی باشیم.
حمید رضا احمدیان افزود: برای حضور موفق در فضای بین‌الملل فناوری اطلاعات و ارتباطات، نیازمند برخورداری از مولفه‌هایی همچون ایجاد هویت رسمی، حضور و مشارکت با مراکز برون سپاری بین‌المللی برای شناخته شدن، ایجاد ارتباط و قیمت‌های رقابتی هستیم که تاکنون این مولفه‌ها مورد توجه جدی قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: یکی از ظرفیت‌های اصلی و مهم ما در حوزه ICT در دنیا برخورداری از نیروی انسانی متخصص است که در این مزیت رقابتی، هزینه نیروی انسانی ما به طور متوسط یک سیزدهم نرخ بین‌المللی است و همچنین ظرفیت خالی اشتغال ما در حوزه ICT و اشتیاق نیروی کار کشور به درآمدهای ارزی، نشان می‌دهد ما در این زمینه وضعیت مناسبی داریم.
او گفت: همچنین در سال‌های اول فعالیت و حضور در صادرات محصولات در حوزه فناوری اطلاعات باید از پروژه‌های کوچک شروع کنیم تا بتوانیم به تمام ابعاد کار در حوزه بین‌الملل مسلط شویم و حضور پُر قدرتی را از خودمان نشان دهیم.
احمدیان اظهار داشت: نکته مهم در صادرات محصولات حوزه فناوری اطلاعات این است که فعالان این حوزه در سال‌های نخست به فکر درآمد خاص نباشند و تمرکز خود را روی تقویت و تکمیل زیرساخت‌ها قرار دهند و از سال سوم فعالیت به بعد در انتظار ثروت‌آفرینی این بخش باشند.
وی افزود: همچنین باتوجه به جایگاه کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس، برنامه‌هایی از جمله اطلاع رسانی، آموزش و شبکه سازی در دستور کار این کمیسیون باشد.