تهران- ایرنا - «مسعود مِهرابی» مدیر مجله فیلم، پس از نیم‌قرن روزنامه‌نگاری و ۳۸ سال انتشار ماهنامه سینمایی «فیلم» امروز درگذشت، «هارون یَشایایی» تهیه‌کننده پیشکسوت سینما بر این اعتقاد است که او محترمانه به سینما نگاه می‌کرد و نقدهایش همیشه عالمانه بود.

یشایایی به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به سوابقی که از «مسعود مهرابی» سراغ دارم، خیلی محترمانه به سینما نگاه می‌کرد. او در تمام عمر، هم در نوشته‌هایش، هم در انتقاداتش و هم در همه کارهایی که کرد، هیچ وقت وارد جنجال‌های حاشیه ای نشد و همیشه به کار جدی مشغول بود. سینمای ایران را خیلی دوست داشت و عالِم بر این کار بود و به همین دلیل هم، نقدهایش همیشه عالمانه بود.

او ادامه داد: مهرابی توانست به‌همراه همکاران خوبی که داشت، مجله فیلم را ۳۸ سال استمرار ببخشد و در ارادتی که به او دارم، همواره این محترم بودن برایم بسیار مهم بود. جز این، رابطه‌اش با اهالی سینما خیلی خوب بود؛ همه را به باد نقد نمی‌گرفت و انتقاداتش درست و علمی بود نه از روی احساس و این و رفتار او، برای من خیلی آموزنده بود.

هارون یشایایی

تهیه‌کننده ناخدا خورشید درباره تاثیرگذاری ماهنامه سینمایی فیلم اظهار کرد: ماندگاری مجله فیلم درست هم‌سان با اعتبار و حیثیت مهرابی بود و آنچه در دست مخاطب قرار می‌گرفت، نشانه شخصیت مهرابی و دو یار دیرینه‌اش، عباس یاری و هوشنگ گلمکانی بود. آنها توانستند مجله‌ را در بالاترین سطح نگه دارند، به سینمای ایران توجه داشته باشند و سینمای جهان را معرفی کنند چنان‌که همین امروز هم این مجله در شناخت سینمای ایران کارمی‌کند و راهنمای نسل جوان است.  

او خاطرنشان کرد: فیلم با وجود این همه مجله سینمایی که هریک هم به جای خود معتبر هستند، پدیده‌ای بود که توانست در این سال‌ها خود را حفظ کند، گرفتار جریان‌های روز و گذرای بعضا غالب سینمای ایران نشد و در حفظ ارزش‌های سینمای ایران نقش مهم و موثری ایفا کرد. مطمئن هستم، دوستان و همکاران مهرابی، کار را ادامه خواهند داد و فیلم همانی خواهد بود و ماند که مهرابی در این نزدیک به چهار دهه انجام داد.

مسعود مهرابی متولد۱۳۳۳ در تهران، روزنامه‌نگار، نویسنده و کاریکاتوریست بود. او دانش‌آموخته رشته سینما و تلویزیون از دانشکده هنرهای دراماتیک دانشگاه هنر بوده و رشته مدیریت تولید فیلم را در سازمان مدیریت صنعتی ایران گذرانده بود.

مهرابی فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۵۰شروع کرد و تا سال ۱۳۶۴ با بیش از ۲۰ نشریه همکاری داشته ‌است. مجله فیلم از سال ۶۱ تاکنون با مدیر مسئولی او منتشر می‌شد.
وی علاوه بر کتاب‌هایی در زمینه طرح و کاریکاتور، کتاب‌های سینمایی نیز تألیف کرده بود. کتاب‌های «نردبان‌های بی‌بام»، «کاریکاتورهای سیاه»، «دندان»، «کاریکاتورهای سینمایی» به‌صورت گردآوری و میان سایه‌روشن (۱۳۷۱) از آثار او در زمینه طرح و کاریکاتور هستند.
از تالیفات سینمایی او می‌توان به کتاب‌های «تاریخ سینمای ایران» از آغاز تا سال ۱۳۷۵، «کتاب‌شناسی سینما در ایران»، «فرهنگ فیلم‌های کودکان و نوجوانان»، «فرهنگ فیلم‌های کوتاه ایرانی»، «کتاب‌شناسی سینما در ایران» از ۱۳۶۶ تا ۱۳۷۰، «پشت دیوار رؤیا» (سیاحت‌نامه جشنواره‌های جهانی فیلم)، «صد سال اعلان و پوستر فیلم در ایران» و «صدوپنج سال اعلان و پوستر فیلم در ایران» و... اشاره کرد.
این نویسنده و پژوهشگر امروز ۱۰ شهریور در ۶۶سالگی درگذشت.