به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی روز دوشنبه با بیان این که بازگشایی مدارس و آموزشگاهها می تواند بر حجم ترددهای درون شهری بیفزاید، خاطرنشان کرد: به طور طبیعی بازگشایی مدارس، فشار قابل توجهی بر ناوگان حمل و نقل عمومی وارد خواهد کرد؛ بنابر این باید قبل از هر گونه اقدامی برای فعل و انفعالات مشاغل آموزشی، بحث مدیریت سفرهای درون شهری به خصوص مترو را در نظر داشته باشیم.
وی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی سفرهای بین استانی در تهران، گفت: آمارها بیانگر این موضوع است که بالاترین میزان تردد در سطح شهر و مسافرت ها متعلق به شهر و استان تهران بوده و این حجم از مسافرت در مقایسه با سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است.
زالی با اشاره به آمار قطعی مبتلایان به کرونا در ۲۴ ساعتی که گذشت، اظهار کرد: بالغ بر ۳۸۰ نفر با تشخیص کرونا در بخش های درمانی بیمارستانهای تهران بستری شدند که از این تعداد ۹۰ نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار گرفتند.
وی با بیان این که تراز بستری شدگان در مقایسه با ترخیص ها کماکان منفی است، از مراجعه ۲۵۱۲ مورد مراجعه بیماران مبتلا و یا مشکوک به کرونا به بخش های بهداشتی خبر داد و افزود: ۲۴ درصد این افراد با تشخیص قطعی کرونا در بخش های درمانی بستری شدند.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران تأکید کرد: تا زمانی که تعداد بستری شدگان به ترخیص شدگان کرونایی پیشی بگیرد، با بالانس متفاوتی در استان تهران روبرو خواهیم بود.
وی ضمن ابراز نگرانی از ترددها و مسافرت های اخیر تهرانی ها خاطرنشان کرد: حجم بالای مسافرت های روزهای اخیر، هشداری برای بروز پیک جدید کرونا، زودتر از پاییز و زمان پیش بینی شده دارد.
زالی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی سفرهای بین استانی در تهران گفت: آمارها بیانگر این موضوع است که بالاترین میزان تردد در سطح شهر و مسافرت ها متعلق به شهر و استان تهران بوده و این حجم از مسافرت در مقایسه با سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان این که در هفته های آتی تغییرات آماری مبتلایان به کرونا که نتیجه رفتارهای پرخطر و ترددهای غیرضروری بوده مشخص خواهد شد، توضیح داد: در بازه زمانی چهار تا شش هفته ای میزان فوتی ها، در دوره چهار تا پنج روزه تعداد مبتلایان سرپایی و در طول دو تا سه هفته آینده آمار مبتلایان نیازمند به بستری مشخص خواهد شد.
او با تأکید بر شرایط ناپایدار و شکننده استان تهران، یادآور شد: شرایط تهران به دلیل چگالی و تراکم بالای جمعیت به لحاظ شیوع بیشتر پاندمی کووید-۱۹ هشدار دهنده و نیازمند توجه بیشتر است.
اجرای اقدامات جدی و پیشگیرانه تا ریشهکنی کرونا
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهرتهران با اشاره به این که در ۱۵۸ کشور جهان برای عدم استفاده از شیوه نامه های بهداشتی و ماسک، جرایمی در نظرگرفته شده، اظهار کرد: باید اقدامات جدی پیشگیرانه با هدف رعایت دقیق پروتکلها، تا ریشه کنی کرونا در کشور اجرا شود.
وی اظهار کرد: در پاندمی ها و برای کنترل شیوع بیماری باید با نظم مشخص تری ضمن رعایت اصول مدنی حرکت کرد.
زالی با تأکید بر این که بیتوجهی به هشدارهای بهداشتی می تواند خسارت های جدی برای جامعه به بار بیاورد، افزود: کنترل اپیدمی و پاندمی خطرناکی همانند کرونا، با توصیه و خواهش ممکن نیست و باید از روش ها و ابزارهای خاص، ضمن رعایت حقوق افراد استفاده کرد.
وی ضمن ابراز نگرانی نسبت به سفر برخی شهروندان به استان های شمالی کشور، این مقاصد را استان های قرمز کرونایی توصیف کرد و گفت: آثار سفرهای روزهای اخیر بین ۵ روز تا دو هفته آینده در نرخ مبتلایان کرونایی نمود خواهد داشت.