همدان- ایرنا- مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر گفت: در حال حاضر شاخص مقاوم‌سازی مسکن روستایی این شهرستان ۶۵ درصد است که با تکمیل یک‌هزار و ۹۰۰ واحد تا پایان امسال، شاخص بهسازی مسکن روستایی ملایر به ۷۲ درصد خواهد رسید.

داود سوری روز سه‌شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا بیان کرد: هم اکنون این شهرستان در مقاوم‌سازی مسکن روستایی جایگاه دوم استان همدان و نسبت به سایر شهرستان‌ها و شاخص کشوری، در جایگاه خوبی قرار دارد.

وی افزود: تاکنون ۱۷ هزار واحد مسکن روستایی در این شهرستان مقاوم‌سازی و پایان کار دریافت کرده‌اند که یک‌هزار و ۱۰۰ واحد آن مربوط به بازسازی واحدهای آسیب‌دیده از سیل فروردین سال گذشته است و عملیات بازسازی آنها از محل سیل ۹۸ به پایان رسیده است.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر ادامه داد: افزون بر این ۲۶۶ واحد مسکن روستایی نیز با استفاده از تسهیلات مسکن روستایی مقاوم‌سازی شده و به بهره‌برداری رسیده است.

سوری بیان کرد: در هفته دولت امسال یک‌هزار و ۳۶۶ واحد مسکن روستایی با اعتباری حدود ۲۱۲ میلیارد و ۴۰ میلیون تومان به بهره‌برداری رسید که از این مبلغ حدود ۱۰۰ میلیارد تومان آن در قالب تسهیلات بهسازی و تسهیلات بلاعوض به متقاضیان پرداخت شد و ۱۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان نیز آورده متقاضیان برای تکمیل واحدها بوده است.

وی مجموع سهمیه بازسازی مسکن روستایی از محل سیل ۹۸ را یک‌هزار و ۷۲۱ واحد احداثی، یک‌هزار و ۱۲۸ واحد تعمیری و ۸۱۰ فقره تسهیلات معیشتی عنوان کرد و افزود: کار تعمیر تمامی واحدها به اتمام رسیده،یک هزار و ۱۰۰ واحد احداثی انجام شده و ۶۲۱ واحد مسکونی نیز در حال بازسازی است که در یک‌ماه آینده بهره‌برداری می شود.

یک هزار و ۳۶۶ واحد روستایی ملایر آماده افتتاح

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر ادامه داد: سهمیه مقاوم‌سازی مسکن روستایی این شهرستان از اعتبارات سال ۹۸ تعداد یک‌هزار و ۷۶۲ واحد است که کار معرفی و عقد قرارداد آنها در سیستم بانکی در حال اجرا است.

سوری خواستار مساعدت بانک‌های عامل برای آسان‌سازی ضمانت‌های لازم برای دریافت تسهیلات مسکن روستایی به منظور جذب حداکثری تسهیلات مقاوم‌سازی تعداد بیشتری از واحدهای مسکونی روستاییان و ارتقای شاخص بهسازی مسکن این شهرستان شد.

وی با بیان اینکه شهرستان نهاوند به دلیل قرار گرفتن روی گسل زلزله و استفاده بیشتر از تسهیلات مسکن روستایی در رتبه نخست بهسازی مسکن روستایی و ملایر در رتبه دوم قرار دارد ابراز امیدواری کرد: با توجه به مجاورت ملایر و بخشی از روستاهای این شهرستان با گسل نهاوند، تسهیلات بیشتری به این حوزه اختصاص پیدا کند و شاخص مقاوم‌سازی مسکن روستایی این شهرستان ارتقا یابد.

سوری همچنین کافی نبودن تسهیلات و افزایش قیمت مصالح ساختمانی و دستمزدهای اجرا را از جمله مشکلات مقاوم‌سازی مسکن روستایی برشمرد و ادامه داد: در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از هزینه‌های بهسازی مسکن روستایی به صورت تسهیلات است و ۶۰ درصد مابقی را باید خودِ متقاضی تامین کند که این امر روند مقاوم‌سازی را با کُندی مواجه کرده است.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر تاکید کرد: بیشتر بانک‌های عامل با وجود مصوبه هیات دولت، ضمانت‌ها را به صورت زنجیره‌ای نمی‌پذیرند و نیاز است همکاری بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

سوری از متقاضیانی که تسهیلات مسکن روستایی دریافت کرده‌اند خواست: نسبت به پرداخت اقساط تسهیلات خود اقدام کنند تا تسهیلات بهسازی مسکن در اختیار دیگر متقاضیان هم قرار گیرد.

شهرستان ملایر دارای ۲۶ هزار واحد مسکن روستایی است که تاکنون ۱۷ هزار واحد آن مقاوم‌سازی شده است.