علت توقف این جشنواره، انتقادها و گلایه های مردم عنوان شده است که علیرغم آغاز ماه محرم و ایام عزاداری امام حسین (ع)، شهرداری را از سیاهپوش کردن شهر و معابر غافل کرده و شهروندان این کمکاری شهرداری و در مقابل تمرکز بر برنامه ها و تبلیغات این جشنواره را نوعی حرمتشکنی نسبت به ماه محرم خوانده بودند.
به گفته مردم؛ شهرداری بجنورد، با گذشت چند روز از ماه محرم، هیچ اقدامی برای سیاهپوش کردن شهر نکرده بود، اما تبلیغات جشنواره شهر زیبا، به صورت گسترده ای در سطح مرکز استان دیده می شد.
با ورود مدعیالعموم به این ماجرا، دستور داده شد که بنرهای جشنواره از سطح شهر جمع آوری شد و تبلیغات آن از داربست ها پایین کشیده شود.
علیرضا باغچقی، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر، در پست اینستاگرامی خود، نسبت به آنچه که بی توجهی مدیریت شهرداری به ماه محرم خوانده بود، واکنش نشان داده و اعلام کرده بود که هزینه ۲۰۰ میلیون تومانی از جیب شهرداری برای برگزاری این جشنواره، شائبه انتخاباتی دارد.
دیگر عضو شورای اسلامی شهر بجنورد هم با بیان اینکه این هزینه کردها، رنگ و بوی انتخاباتی دارد، نسبت به آن اعتراض کرده و گفت: برگزاری جشنواره شهر زیبا، صرفا در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مطرح شد، و در آنجا من و برخی از همکاران با این امر مخالفت کردیم، که با توجه به ماهیت جشنواره شهر زیبا، این موضوع باید در کمیسیون معماری و شهرسازی هم مورد بررسی قرار می گرفت، اما بعد از اقدام اجرایی، در صحن شورا مطرح شد و این در حالی است که هر اقدام، ابتدا باید در شورای شهر مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس به مرحله اجرا برسد.
سیدمحسن موسوی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نقد بعدی که به این جشنواره وارد است، بی توجهی به ماه محرم است که البته دغدغه بسیاری از افراد هم بود که این جشنواره چرا در این موقعیت و در ماه محرم، تبلیغ می شود.
وی با اشاره به اینکه شهرداری پرچم آرایی مناسبی برای امام حسین(ع) و ماه محرم نداشت، افزود: شهردار بجنورد باید به نظر دغدغه مندان توجه می کرد، اما در آستانه محرم، پرچم آرایی و سیاه پوشی مناسبی در شهر انجام نشده بود و این امر سبب انتقاد شد.
وی گفت: ایراد دیگر بر این جشنواره، عدم اولویت شناسی شهرداری است. چرا که در شرایط کرونا و فشار اقتصادی در جامعه، هزینه کرد برای جشنواره، در اولویت نیست، مردم انتظار دارند عوارض پرداخت شده آنان بر اساس اولویت ها هزینه شود و برای رفع کاستی های شهر و به ویژه مناطق حاشیه ای شهر صرف شود.
موسوی با اشاره به شائبه انتخاباتی داشتن برگزاری جشنواره، افزود: این سوال مطرح است که چرا این پروژه در سال چهارم شورای شهر برگزار می شود؟
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: این جشنواره فعلا متوقف شده است اما از نظر من، در شرایط موجود هیچ اولویتی برای برگزاری این پروژه پس از محرم هم نیست.
نخستین جشنواره شهر زیبا در بجنورد، ۲۷ مردادماه با تشکیل و گشایش دبیرخانه این رویداد، در مرکز استان خراسان شمالی کار خود را آغاز کرد.
شهردار بجنورد در آیین آغاز این جشنواره گفته بود: این جشنواره در بخش های خانه های نوساخت (خانه هایی که در یکسال اخیر ساخته شده)، خانه های بازسازی شده و خانه های موجود برپا شده و در آن تصاویر ارسالی از شرکت کنندگان، از نماسازی و استفاده از عناصر بومی در طراحی خانه ها به داوری گذاشته می شود.
هادی زارعی، کمک به ایجاد سیما و منظر شهری زیبا را از اهداف اصلی این رویداد خوانده و افزوده بود: تلاش داریم تا انگیزه زیبا ساختن شهر در بین معماران و سازندگان بیشتر شود و البته این اقدام، به هویت بخشی شهری کمک کرده و بستری خواهد بود تا مردم در زیباسازی شهری مشارکت کنند.
شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی ۲۱۰ هزار نفر جمعیت دارد.