سید صمد کاظمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سود این تسهیلات را از محل صندوق توسعه ملی ۱۰ درصد عنوان کرد و افزود: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به منظور تسهیل در معیشت و تامین علوفه مورد نیاز عشایر بوده است.
وی با توضیح این که مراتع مازندران همواره با مازاد دام مواجه است ، ادامه داد: در این شرایط با پرداخت تسهیلات و تامین علوفه ، پروار بندی دام برای تولید و تامین گوشت قرمز ضروری است.
کاظمی همچنین گفت که امسال از محل ستاد بحران مازندران نیز به هشت تعاونی عشایری استان یک میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان تسهیلات برای خرید علوفه پرداخت شده است.
طبق آمار رسمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران یک میلیون و ۳۰۵ هزار واحد دامی در مراتع استان وجود دارد که حدود ۳۰ درصد بیشتر از ظرفیت آن است . با توجه به این که حدود ۷۵ درصد از مراتع استان ارزش زیست محیطی و ۲۵ درصد ارزش مرتعی دارد، وجود بیشتر از ظرفیت دام در مراتع سبب به خطر افتادن ارزش زیست محیطی منابع طبیعی استان می شود.
مدیر اداره امور عشایری مازندران همچنین از مرمت و باز سازی ۲۳۰کیلومتر ایلراه عشایری استان با سرمایه گذاری ۴۰۰میلیون تومانی خبر داد و گفت که یکی از مهمترین اقدامات در راستای بهبود وضعیت عشایر به ویژه در زمان کوچ ترمیم ایل راه است ، چراکه ساماندهی این مسیرها در کمک به عشایر برای کوچ آسانتر به ییلاق و قشلاق و محرومیتزدایی از این قشر بسیار مهم و مؤثر است.
وی سرمایه گذاری حدود ۲ میلیارد تومانی برای آبرسانی به ۲۷۰خانواده عشایر و دام هایشان را از دیگر اقدامات انجام شده در سال جاری برشمرد و افزود : همزمان با هفته دولت امسال با سرمایه گذاری ۴۰۰میلیون تومانی ۱۵۰ منبع آب تحویل خانواده های عشایری استان شده است.
خرید و نصب رایگان ۳۲۰ پنل خورشیدی
کاظمی برق رسانی به خانواده عشایر از طریق پنل های خورشیدی را هم از دیگر خدمات دولت تدبیر و امید طی سال های اخیر برشمرد و گفت که طی سه سال گذشته ۳۲۰ پنل خورشیدی رایگان در مناطق عشایری استان توزیع و نصب شده است.
هر پنل خورشیدی به طور متوسط امکان ذخیره یکهزار و ۵۰۰ وات برق را دارد که این میزان نیاز چهار شبانه روز هر خانوار عشایری را برای وشنایی چهار شعله لامپ ، یک دستگاه یخچال و تلویزیون دارد.
مدیر امور عشایری مازندران افزود: به منظور رفاه حال عشایر و گسترش استفاده از انرژیهای نوین مانند انرژی خورشیدی و حذف تدریجی استفاده از سوخت فسیلی و کاهش شکستن درخت به عنوان هیزم ، نصب پنل های خورشیدی از برنامه های مهم امور عشایر استان است.
وی گفت که بر اساس قرارداد با شرکت توزیع برق استان مقرر شد تا پایان امسال ۲۰۰ پنل خورشیدی تحویل خاواده های عشایری استان شود.
کاظمی افزود : با ورود پنل های خورشیدی برای تولید برق مورد نیاز چادرهای عشایری ، زمینه افزایش امنیت، حفظ محیط زیست و در نهایت رفاه این قشر زحمتکش فراهم شده است.
مازندران به جهت ارتفاعات البرز یکی از استان های عشایر نشین کشور محسوب می شود. بر اساس آمارهای رسمی پنج هزار و ۹۰۰ خانوار عشایری هر ساله در مازندران ییلاق و قشلاق می کنند.