به گزارش خبرنگار ایرنا، آرش فرزام صفت عصر روز سه شنبه در حاشیه بازدید از برگزاری مرحله استانی نوزدهمین دوره مسابقه های ملی مهارت در مرکز فنی و حرفه ای شهید انصاری رشت در جمع خبرنگاران افزود: هدف از برگزاری این مسابقه ها ایجاد فرهنگ کار و مهارت آموزی در جامعه و معرفی افراد دارای مهارت در سطح ملی است.
وی با اشاره به اهمیت توجه به آموزش های مهارتی و بستری سازی دولت در حوزه مهارت آموزی اظهار داشت: یکی از اقدامات مهمی که دولت انجام داده آنکه همه شغل ها و حمایت هایی که در حوزه تسهیلات ارایه می دهد باید پیوست مهارتی داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان خاطر نشان کرد: در این ارتباط به همه دستگاه ها الزام کرده ایم که برای هر نوع فعالیت که مورد حمایت دولت در حوزه تسهیلات و مجوزها قرار می گیرد باید پیوست مهارتی داشته باشند.
مهارت آموزی باید در مدارس فرهنگ سازی شود
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گیلان هم گفت: مهارت آموزی باید در مدارس فرهنگ سازی شود تا دانش آموزان با اهمیت مهارت آموزی آشنا و نسبت به کسب مهارت اقدام کنند.
محمد حسینی هم افزود: متاسفانه فرهنگ مدرسه مهارت آموزی نیست.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به موضوع مهم فرهنگ سازی فراگیری آموزش های مهارتی در مدارس اظهار داشت: تفاهمنامه ای بین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با وزیر آموزش و پرورش منعقد شده تا هر دانش آموز یک مهارت را کسب کند که اجرای این کار در فرهنگ سازی آموزش های مهارتی در مدارس می تواند موثر باشد.
وی با بیان اینکه هر میزان بتوانیم فنی و حرفه ای را در لایه های مختلف جامعه گسترش دهیم نتیجه آن چند برابر به جامعه بر می گردد، خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری در مهارت نیروی انسانی چندین برابر نتیجه می دهد که البته در حوزه مهارت کمتر سرمایه گذاری شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان گیلان خاطر نشان کرد: باید بستر بخش خصوصی فراهم شود تا مهارت ها را برون سپاری کنیم.
۱۵۸ جوان زیر ۲۱ سال از ۲۲ تیرماه تا ۳۰ مرداد در مرحله شهرستانی مسابقه های ملی مهارت در ۲۸ رشته از جمله اتصالات چوبی، آجرچینی، آشپزی، الکترونیک، تاسیسات الکترونیکی، تبرید و تهویه، توسعه نرم افزارهای موبایل، جواهر سازی، جوشکاری، رباتیک و غیره در گیلان با هم رقابت کردند که از این تعداد۱۲۰ نفر در رشته های مختلف مهارتی به مرحله استانی راه یافتند.
مرحله استانی نوزدهمین دوره مسابقه های ملی مهارت در گیلان نیز از سوم شهریور آغاز شده و تا بیستم همین ماه ادامه دارد که برگزیدگان به مرحله کشوری راه می یابند.
۲۰ مرکز دولتی فنی و حرفه ای و ۸۰۰ آموزشگاه آزاد در استان گیلان فعال است.