علی یوسفی منش روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا باز شدن راه صادرات به بیشتر این کشورها را مربوط به تحولات پسابرجام دانست .
وی توضیح داد : تا پیش از آغاز به کار دولت تدبیر و امید مقاصد کالاهای صادراتی مازندران عمدتا کشورهای آسیای میانه ، افغانستان ، عراق ، قزاقستان و ارمنستان و در مجموع ۲۰ کشور بود ، اما در سال های گذشته حوزه مبادلات تجاری گسترش پیدا کرده و مازندران با کشورهایی چون رومانی ، ایتالیا ، بوسنی ، آلمان ، هند ، ترکمنستان و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله امارات متحده عربی طرف تجاری شده است.
مدیر گمرکات نوشهر گفت که مازندران در حال حاضر فرآورده های لبنی ، سیمان ، مواد پلاستیکی ، بستی و آب میوه از طریق گمرکات نوشهر، امیرآباد ، فریدونکنار ، ساری و آمل به کشورهای طرف تجاری بویژه فدراسیون روسیه ، قزاقستان ، عراق ، ترکمنستان ، امارات و افغانستان صادر می کند.
وی افزود : در عین حال کالاهایی مانند جو دامی ، چربی ها و روغن های حیوانی ، چوب ، تخته و دانه های روغنی از کالاهایی محسوب می شود که از ۲۱ کشور جهان از جمله روسیه ، امارات متحده عربی ، ترکیه ، قزاقستان ، آلمان ، اتریش و دیگر کشورها وارد مازندران می شود.
سوسفی منش تبادل تجاری از طریق گمرکات مازندران با طرف های خارجی را مبتنی بر نیازهای کشور و ضروری دانست و توضیح داد : به عنوان مثال در همین دوره پنج ماهه کرونایی سال جاری که بسیاری از مبادلات خارجی در جهان متوقف شد ، روابط تجاری مازندران در قالب صادرات و واردات با ۲۶ کشور ادامه داشت.
وی یکی از مزیت های تداوم تجاری در دوران کرونایی را ثبت رکورد صادراتی به نام مازندران معرفی کرد و افزود : استان مازندران در این مدت رکورد بالایی را به نام خود ثبت کرد به طوری که در صادرات برخی از کالا ها از جمله آب میوه حدود ۱۵۰ درصد ، محصولات کشاورزی حدود یکهزار درصد ، ماهی بیش از ۹۰۰ درصد، شیرینی و کاکائو ۱۰۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
رشد ۴۵ درصدی حجم صادرات مازندران
ناظر گمرکات مازندران همچنین از رشد ۴۵ درصدی حجم صادرات استان از سال ۱۳۹۲ تاکنون نسبت به دوره مشابه قبل خبر داد و گفت که در این دوره حدود هشت میلیون و ۷۴۱ هزار تن کالا از مازندران به خارج از کشور صادر شد.
یوسفی منش ارزش این کالاهای صادراتی را حدود ۲ میلیارد و ۷۹۵ میلیون و ۲۳۸ هزار و ۲۶۵ دلار اعلام کرد.
وی گفت که از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۱ حدود ۶ میلیون و ۲۰ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و و ۲۵۰ میلیون و ۷۲۳ هزار و ۶۲۴ دلار از گمرکات استان صادر شده بود.
مدیر گمرگات نوشهر حجم کالاهای وارداتی از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۲ از طریق گمرکات مازندران را هم ۲۰ میلیون و ۸۷۵ هزار تن به ارزش ۱۱ میلیارد و ۱۷۷میلیون و ۲۱۵ هزار و ۶۸۰ دلار ذکر کرد و ادامه داد : درحالی که از سال ۱۳۹۲ تا مدت پنج ماهه امسال مقدار کالاهایی که وارد این استان شده اندکی بیش از ۲۱ میلیون تن کالا وارد شده که نشانگر جهت گیری تعادل روابط تجاری به نفع صادرات است.
استان مازندران دارای ۲ اداره کل گمرک به مرکزیت بندر امیرآباد در شرق و نوشهر در غرب و سه دفتر گمرک در فریدونکنار ، ساری و آمل است.
استان مازندران با برخورداری از زیرساخت های مناسب نظیر سه فرودگاه و چهاربندر مهم در کنار همسایگی با ۶ استان کشور، نزدیکی به پایتخت و اتصال به راه آهن سراسری می تواند به مهم ترین مسیر صادرات و واردات کشور و همچنین ترانزیت کالا بین کشورها تبدیل شود ضمن این که ظرفیت بالای استان در زمینه آبزی پروری ، پرورش طیور، دام و توان تولید بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی که در ۱۴ محصول رتبه برتر در سطح کشور را دارد، می تواند این نقش را تقویت کند.