بجنورد- ایرنا- فضاهای درمانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از سال ۹۲ تاکنون ۷۳ درصد افزایش یافته و از ۳۶ هزار و ۲۳۳ متر به ۱۰۹ هزار و ۷۲ متر رسیده است.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این بازه زمانی  فضاهای بهداشتی دانشگاه نیز از ۵۲ هزار و ۸۱۰ متر مربع به ۷۷۰ هزار و ۳۴۴ متر مربع رسیده و ۲۴۰ و نیم درصد رشد یافته است.

سیداحمد هاشمی با بیان این که در ایجاد فضاهای آموزشی و دانشجویی نیز رشدی ۸.۲۸  وجود داشته،  اظهار داشت: فضای آموزشی و دانشجویی استان از سال ۹۲ تاکنون از ۱۱هزار و ۵۰۸ متر مربع به ۱۹ هزار و ۷۹۵ متر مربع رسیده است.

هاشمی افزود: از ابتدای دولت یازدهم، ۲۸ مرکز خدمات جامع سلامت با اعتبار ۱۹۶ میلیارد ریال، ۲۲ خانه و پایگاه بهداشت با اعتبار ۶۶ میلیارد ریال و ۱۵ پانسیون با اعتبار ۲۲.۵ میلیارد ریال در استان احداث شده است.

رشد مراکز خدمات جامع سلامت و دندانپزشکی

وی از فعالیت و ارائه خدمات ۸۳ مرکز خدمات جامع سلامت و ۳۰۴ خانه و پایگاه بهداشت در این بازه زمانی خبر داد و افزود: از سال ۹۲ تاکنون ۱۵ واحد بهداشت دهان و دندان در مراکز بهداشتی و درمانی استان فعال شده اند به طوری که هم اکنون تعداد این مراکز به  ۴۷ واحد رسیده و  تجهیزات دندانپزشکی این مراکز نیز با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال تامین شده است.

هاشمی افزود: تعداد یونیت های سیار دندان پزشکی ما از یک دستگاه یونیت سیار به ۲۵ یونیت سیار افزایش یافته است و هم اکنون همه شهرستان ها از یونیت سیار دندانپزشکی برخوردارند.

وی با بیان این که ۱۳ مرکز بهداشت دهان و دندان شهری و روستایی نیز با اعتبار ۵۲ میلیارد ریال بازسازی شده است گفت: تجهیزات دندانپزشکی این مراکز  بروزرسانی نیز شده است.

افزایش تخت های بیمارستانی

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از افزایش تعداد تخت های بیمارستانی نیز خبر داد و گفت: از سال ۹۲ تاکنون بیمارستان های شهدای فاروج، پورسینا شهرستان مانه و سملقان، بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، آیت الله هاشمی شیروان و بال دوم بیمارستان جوادالائمه جاجرم افتتاح و راه اندازی شده است.

وی افزود: با بهره برداری از این طرح ها تخت های بیمارستان های سطح استان ۹۱ درصد افزایش یافت و از ۶۸۸ تخت به هزار و ۳۱۳ تخت رسید و هم چنین دپارتمان جراحی قلب بیمارستان امام حسن (ع) با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال توسعه یافت.

وی عنوان کرد: با شیوع کرونا در استان، ۲ آزمایشگاه مولکولی کووید ۱۹ در بیمارستان های امام رضا (ع) و امام حسن (ع) بجنورد راه اندازی و پیش بینی های لازم برای افزایش تعداد تخت های ICU با توجه به بحران اخیر نیز انجام شد.

 وی از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه بنت الهدی بجنورد نیز خبرداد و گفت: دستگاه شتاب دهنده خطی مرکز تشخیص و درمان سرطان در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد فعال و اورژانس این بیمارستان نیز توسعه و بهسازی شد.

افزایش پزشکان متخصص و فوق تخصص

به گفته  هاشمی هم اکنون ۲۵۲ پزشک متخصص و فوق تخصص در استان فعالیت دارند که از ابتدای تشکیل دولت تا کنون ۲۱.۷ درصد رشد کرده است.

وی گفت: ۱۲ واحد پانسیون برای متخصصان در شهرستان های بجنورد، شیروان، مانه و سملقان و جاجرم به بهره برداری رسیده است که در این بخش نیز رشد ۷۵ درصدی را شاهد هستیم.

وی راه اندازی سه کلینیک ویژه و یک مرکز سرپایی تشخیص و درمان سرطان و افزایش ۷۲.۹ درصدی دستگاه های دیالیز را از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم در نظام سلامت بیان کرد.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.

۴۴درصد از این جمعیت در روستاهای این استان سکونت دارند.