تهران-ایرنا- جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا واکنش اروپا به همه گیری ناشی از شیوع کووید-۱۹ را نمونه خوبی از سیاست چندجانبه گرایی در این اتحادیه توصیف کرد.

به گزارش ایرنا، بورل که صفحه توئیتر خود نوشت: ما توانسته ایم شیوه ای را که باعث سازمان دهی وحدت در داخل و خارج این اتحادیه می شود، بهبود بخشیم. این همه گیری نقش کاتالیزور را داشته است و روشی را که اروپا می تواند با مسائل  آینده مواجه شود، تقویت کرده است.

بورل پیشتر در مقاله‌ای که در روزنامه "ال پاییس" منتشر شد، چهار محور، اشتراک منابع برای تولید واکسن، محدود ساختن آسیب‌های اقتصادی، برنامه‌ریزی گشایش هماهنگ شده مرزها و همکاری در مبارزه با کمپین‌های اطلاعات غلط را به عنوان راهبرد جهانی‌ برای مبارزه با کرونا پیشنهاد داد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این مقاله نوشت: جهان بدون هیچگونه هماهنگی وارد این بحران شده است. واضح است که این بیماری همه‌گیر جهان ما را شکلی‌ دیگر خواهد داد. کرونا را باید دشمن مشترک جهان دانست. اگرچه این یک جنگ نیست، با این وجود لازم است که منابع ما به شیوه «دوران جنگ» بسیج شوند.

وی با تاکید بر ضرورت چندجانبه گرایی گفته بود: «هر کسی‌ برای خود»   فقط مبارزه را طولانی تر می‌ کند و هزینه‌های انسانی‌ و اقتصادی را به میزان قابل توجهی‌ افزایش می‌ دهد. حتی وقتی‌ دشمن واکنش های ملی‌ گرایی را بیدار کند، تنها راه شکست آن، هماهنگی مرزی چه در اروپا و چه در خارج از آن است. یک رویکرد بین المللی مشترک در مورد بیماری همه گیر و کمک به آسیب پذیرترین جمعیت ها بخصوص در کشورهای در حال توسعه و مناطق درگیر جنگ ضروری است. اتحادیه اروپا باید بخشی از تلاش باشد و بخشی از تلاش خواهد بود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت و گو با یک نشریه آلمانی نیز گفت: بزرگ‌ترین درس بحران کرونا این است که ما بیش از پیش به رویکرد چندجانبه گرایی نیازمندیم و هیچ دولتی حتی آمریکا به اندازه‌ای توانمند نیست که تنهایی به مصاف این چالش برود.

وی توضیح داد: چندجانبه گرایی پیش از شیوع ویروس کرونا در وضعیت بحرانی قرار داشت. برخی افراد مانند رئیس جمهوری آمریکا با چندجانبه گرایی مخالف هستند و همه می‌دانند که دیدگاه او در این باره چیست.

وی با اشاره به فرمان ترامپ که مهاجرت به این کشور را به حالت تعلیق در آورده بود، تصریح کرد: همه‌گیری کرونا فشار قابل توجهی را بر کسانی وارد کرده که تصور می‌کنند، می توانند با بستن مرزها خودشان را نجات دهند. اما چنین رفتارهایی تمام جامعه بشریت را در معرض خطر قرار می‌دهد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه (۶ تیر ۱۳۹۹) در سخنانی به مناسبت هفتادوپنجمین سالگرد پذیرش منشور سازمان ملل متحد، چندجانبه‌گرایی، تعامل و همبستگی را تنها راه برون رفت از مشکلات جهان توصیف کرده بود.

کمیسیون اروپا به تازگی اعلام کرد ۴۰۰ میلیون یورو معادل ۴۷۶ میلیون دلار را برای کمک به تحقیقات سازمان بهداشت جهانی برای خرید دوزهای کافی از واکسن احتمالی کرونا پیشنهاد داده است.  

کووید-۱۹  اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تاکنون کرونا در جهان بیش از ۲۵ میلیون نفر را مبتلا کرده که از این تعداد ۸۵۲ هزار و ۴۸۸ نفر جان باخته اند. در سطح اروپا انگلیس و ایتالیا در فهرست جدول کرونا قرار دارند.