جعفر علیزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال ۴۵ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان به زیر کشت گوجهفرنگی رفته است که به طور میانگین از هر هکتار ۲۷ تن محصول برداشت میشود.
وی با بیان سطح زیرکشت این محصول در مهاباد ۷۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، ادامه داد: پارسال در مجموع بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تن گوجهفرنگی از مزارع این شهرستان برداشت و روانه بازار شده بود.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهادکشاورزی مهاباد اظهار داشت: مازاد گوجه فرنگی تولید شده سال گذشته، کاهش قیمت و غیرقابل مصرف شدن مقداری زیاد از آن موجب شده تا کشاورزان در سال زراعی جاری سطح کمتری از مزارع خود را به کشت این محصول اختصاص دهند.
علیزاده با بیان اینکه این محصول در مهاباد در ارقام مختلف از جمله "وای"، "الگانس"، "کیمیا"، "متین"، "فورمونت"، "لونا" و "سوپرلونا" کشت شده است، ادامه داد: گوجهفرنگی در این شهرستان به صورت رب و سس بیشتر مصرف میشود و کار عملآوری آن در کارخانههای داخل استان و یا به صورت خانگی توسط اعضای خانوادهها صورت میگیرد.
وی به خدمات کارشناسان جهادکشاورزی به کشاورزان مهابادی از مرحله کشت تا برداشت اشاره کرد و افزود: برگزاری کلاسهای آموزشی به خصوص ترویج کشت نشایی صنعتی، ارایه آموزشهای فنی، تامین نهادههای موردنیاز و به ویژه تنظیم بازار این محصول در زمان برداشت در راستای حمایت از کشاورزان مهابادی در سال زراعی انجام شده است.
محصول گوجهفرنگی از محصولات عمده جالیزی آذربایجانغربی است که هماکنون به قیمت هزار تا ۲۰ هزار ریال برای مصرف تازهخوری توسط فروشندگان در بازار عرضه میشود.
گوجهفرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در استان است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازهخوری، پس از فرآوری در کارخانههای آذربایجانغربی به صورت رب و سس به خارج از استان و حتی کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه و آذربایجان نیز صادر میشود که نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.
در سال زراعی گذشته، ۶۳ هزار هکتار از مزارع مهاباد به کشت محصولات مختلف اختصاص یافته بود که ۵۲ هزار هکتار آن به صورت دیم و مابقی به صورت آبی کشت شده بود.