به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری "سبأ "، وی در مراسم افتتاح کارگروه مشورتی بخش بهداشت و درمان این کشور با اعلام این مطلب افزود که تصمیم سازمان های بینالمللی برای انصراف از حمایت از بخش بهداشت و درمان این کشور اساساً یک تصمیم سیاسی است که در سایه کمبود منابع دولتی و در نتیجه سیطره دشمن بر منابع و ثروت ما به وجود آمده است.
وی تاکید کرد که تصمیم این سازمانها مبنی بر کناره گیری از حمایت از بخش بهداشت و درمان یمن متاثر از فشارهای اقتصادی اعمال شده توسط نیروهای ائتلاف است.
وزیر بهداشت و جمعیت یمن هشدار داد که هزاران یمنی مبتلا به بیماریهای مزمن بر اثر ادامه محاصره این کشور توسط نیروهای ائتلاف و کمبود داروهای حیاتی در معرض خطر مرگ قرار دارند.
وی خاطر نشان کرد که سازمانهای حامی بخش بهداشت و درمان این کشور از قبل فعالیتهای خود را برای تشویق پزشکان و کارکنان بهداشتی که در بیمارستانها مشغول به کار هستند، متوقف کردهاند و متوقف کردن این فعالیتها در زمانی صورت میگیرد که نیروهای متجاوز ائتلاف به جلوگیری از ورود مشتقات نفتی به یمن ادامه میدهند.
بنادر یمن به دنبال حمله عربستان و امارات در محاصره نیروهای نظامی این دو کشور است و آنان از ورود مواد غذایی ، دارو و مواد سوختی جلوگیری کرده و یمنی ها اکنون از کمبود مواد غذایی و دارو بشدت در رنج هستند.
المتوکل با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و جمعیت یمن در حال بررسی راه حلهایی برای جلوگیری از تعلیق خدمات بهداشتی در کشور است، افزود: این وزارتخانه در تلاش است تا گزینه های خودکفایی برای اطمینان از بهبود وضعیت بهداشتی در یمن پیدا کند.
وی، سازمانهای بین المللی را مسئول وخامت اوضاع بهداشتی و افزایش مرگ و میرها به ویژه در بین بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن دانست که بر اثر ادامه حملات و محاصره یمن و جلوگیری از ورود مشتقات نفتی به وجود آمده است.
وزیر بهداشت و جمعیت یمن از نهادهای مدافع حقوق بشر در سراسر جهان خواست که صدای حمایت خود را از مردم مظلوم یمن که بر اثر تهاجم و محاصره مداوم مورد بیعدالتی و رنج قرار گرفتهاند به گوش جهانیان برسانند.
کارگروه مشورتی بخش بهداشت یمن روز سه شنبه به ریاست " طه المتوکل " وزیر بهداشت این کشور در صنعا پایتخت آغاز به کار کرد.
در این کارگروه مشورتی که به مدت سه روز ادامه خواهد یافت، وضعیت بهداشتی یمن و سازوکارهای بهبود خدمات بهداشتی با توجه به عقب نشینی سازمانهای بین المللی برای حمایت از بخش بهداشت این کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
خاطر نشان می شود که مدیریت فرودگاه بینالمللی صنعا روز گذشته ( دوشنبه ) با انتشار بیانیهای نسبت به توقف پروازهای بشردوستانه به این فرودگاه به دلیل کمبود سوخت هشدار داد.
مدیریت فرودگاه صنعا هشدار داد که به دلیل کمبود ذخایر سوختی، نمیتواند در روزهای آینده خدمات ناوبری هوایی برای استقبال از هواپیماهای سازمان ملل متحد و سازمانهای بشردوستانه و امدادی ارائه کند.
پیشتر شرکت نفت یمن اعلام کرده بود که ائتلاف متجاوز سعودی همچنان ۱۵ نفتکش این کشور را توقیف کرده و اجازه تخلیه محمولههای آنها را در بنادر یمن نمیدهد.
در حالی نفتکشهای یمنی توسط ائتلاف متجاوز سعودی توقیف شدهاند که بیمارستانها و مراکز درمانی یمن به دلیل کمبود سوخت بشدت در تنگنا قرار دارند.
ائتلاف متجاوز سعودی در حالی اجازه ورود نفتکشهای یمنی را نمیدهد که این کشور سالهاست در محاصره قرار دارد و مردم این کشور گرفتار بدترین وضع معیشتی شدهاند.
عربستان به همراه امارات متحده عربی و برخی کشورهای دیگر عربی در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل ائتلاف به اصطلاح عربی، تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما ظرف پنج سال گذشته سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.
در طول این سالها، هزاران شهروند یمن که بیشتر آنان را زنان و کودکان تشکیل میدهند، بر اثر حملات هوایی جنگندههای سعودی جان خود را از دست دادهاند.
محاصره و تداوم درگیری، موجب شده بیشتر یمنیها محتاج ابتداییترین کمکهای انسانی باشند.
میلیونها یمنی در آستانه قحطی قرار دارند و طبق اعلام سازمان ملل متحد، یمن بدترین بحرانهای انسانی در جهان را تجربه میکند.