مشهد- ایرنا- سومین مرکز فناوری‌های نوین دانشگاه فردوسی مشهد روز سه‌شنبه با حضور مجازی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم گفت: مراکز فناوری‌های نوین سه ماموریت عمده را عهده دار هستند که جلب و ارتقای ایده‌ها و طرح‌های بدیع استادان و دانشجویان و قراردادن آنها در معرض دید و خرید شرکت ها و صنایع مختلف اولین ماموریت این مراکز است.  

دکتر محمد کافی افزود: ماموریت دوم این مراکز ایجاد شبکه های همکاری و ارتباط با صاحبان صنعت با دانشگاه است و سومین ماموریت آنها استقرار آزمایشگاه‌هایی است که توان تامین نیازهای صنعت را داشته باشند.

وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد نشان داد که با ایجاد مراکز فناوری‌های نوین می‌توان جاده‌ای دوطرفه بین صنعت و دانشگاه بوجود آورد.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ایجاد این مرکز تجربه‌ای خوب برای دانشگاه است و اکنون با تکمیل شدن ظرفیت آن، دو مرکز دیگر نیز در شرف تاسیس می‌باشد.

وی افزود: دانشگاه فردوسی مشهد توانسته است در دوره شیوع کرونا ارتباط خود را با صنعت و فناوری حفظ کند و در حوزه فناوری‌های نوین بسیار پیشرفت نماید.

مدیر توسعه و انتقال فناوری دانشگاه فردوسی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ارتباط خوب دانشگاه با صنایع مختلف باعث شده است بالغ بر ۲۸۰ شرکت با مرکز فناوری‌های پیشرفته این دانشگاه در ارتباط باشند که این تعداد با توجه به نوع برنامه ها در حال افزایش یا کاهش است.

دکتر امیر ملک زاده افزود: مرکز شماره یک از سال ۹۶ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است و سعی شده تا تعدادی از شرکت‌های همکار که واحدهای تحقیق و توسعه فعال دارند بتوانند به صورت فیزیکی ماموریت خود را در این مرکز پیگیری نمایند.

وی ادامه داد: همچنین تعدادی از شرکت‌هایی که امکان حضور در مرکز فناوری‌های پیشرفته دانشگاه فردوسی مشهد را ندارند می‌توانند به صورت مجازی با این مرکز در ارتباط باشند.

مدیر توسعه و انتقال فناوری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: شبکه‌ها و آزمایشگاه‌های تحقیق و توسعه (R@D) و آزمایشگاه‌های مرجع شامل حوزه‌های تخصصی نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی صرفاً برای ارائه خدمات به صنعت طراحی و تجهیز شده‌اند.

وی افزود: شبکه نوآوری دانشگاه که مرکز نوآوری و آزمایشگاه نوآوری است نیز در این مرکز مستقر شده است.

ملک زاده ادامه داد: امیدواریم در برنامه آینده این مرکز که در قالب برج فناوری به تصویب رسیده است شاهد پیشرفت در حوزه‌های فناوری نانو و بیوتکنولوژی در دانشگاه فردوسی مشهد باشیم.

سومین مرکز فناوری‌های نوین دانشگاه فردوسی مشهد با هزینه ۱۸۰ میلیارد ریال و یک هزار مترمربع مساحت در دانشکده مهندسی این دانشگاه افتتاح شد.